MVGYOSZ hírlevél 31/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 7

Ingyenes szakképzés, nyelvvizsga-amnesztia – változtak a fontosabb oktatásügyi jogszabályok 
 A fogyatékossággal élő tanulókat és hallgatókat érintő egyes jogszabályváltozásokat a pandémia hatására bekövetkezett veszélyhelyzet indokolt, más módosításokra azonban már jó ideje vártunk. Kapcsolódó cikkünkben ismertetjük a fontosabb tudnivalókat. 
 TOVÁBB 
   
 Használna önvezető autót? – Töltse ki a PASCAL projekt kérdőívét! 
 Az önvezető autók fokozódó elterjedése folyamatosan foglalkoztatja a közvéleményt. Sok látássérült ember is lát bennük lehetőséget, ugyanakkor legalább ennyien vannak, akik idegenkednek tőlük. Egy nemzetközi kutatásban most az Ön véleményére is számítanak. 
 TOVÁBB 
   
 Heti Gépház felhozatal: mobil világkiállítás, Windows 11 és Akasztófa játék 
 Ha kíváncsi a mobiltelefon-piac jelenlegi állására, a vadonatúj Windows 11 operációs rendszerről elérhető információkra és mindemellett játszana is egy jót, akkor ezen a héten is tudunk egy jó péntek esti elfoglaltságot ajánlani! Ez pedig nem más, mint az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsora, a Gépház! 
 TOVÁBB 
   
 Tizenegy hét után elköszön a retró kvíz 
 Csaknem harmincan vettek részt az áprilisban meghirdetett Hangról hangra – retró kvízen. A feladványok archív hangfelvételek segítségével, heti rendszerességgel idézték fel a látássérült előadók, alkotók közreműködésével megvalósuló programok szívmelengető pillanatait, az MVGYOSZ emlékezetes eseményeit, személyiségeit. 
 TOVÁBB 
   
 Heti könyvajánló 
 Nobel-díjas regényünk a Louis Braille Könyvtárban 
 Heti könyvajánlónkban az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre 1960 és 1973 között íródott regényét, a Sorstalanság-ot Iván Péter ajánlja figyelmükbe. A kötet a Louis Braille Könyvtár mellett az MVGYOSZ hangoskönyvtár alkalmazásában is elérhető. 
 TOVÁBB 
   
 Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható
 az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt,
 továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban
 és a Hobbyrádió adásában.
 A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
 Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
 A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play 

 
  
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette:
 Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email