MVGYOSZ hírlevél 30/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 8

496 milliós többletforrás az MVGYOSZ székházának felújítására

Június 18-án a Belügyminisztérium Gondoskodáspolitikáért Felelős Államtitkársága és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége sajtótájékoztatót tartott a szövetség Hermina úti székhelyén. A médiaeseményen Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy a kormány az eddigieken felül további 496 millió forintot fordít az MVGYOSZ zuglói székházának megújítására.
TOVÁBB
 
A Hobby Rádió összeállítása a sajtótájékoztatóról

Olvasóink már megszokhatták, hogy a Hobby Rádió az elmúlt években rendszeresen beszámolt az MVGYOSZ székházának felújításáról. A rádió július 21-én 19 óra után összeállítást közöl a keddi sajtótájékoztatóról, amelyben részleteket hallhatunk a médiaeseményen részt vevő protokoll személyek megszólalásaiból, valamint Pál Zsolt helyszíni interjúit a székházfelújítás aktualitásairól. A hallgatás linkjére kattintva este hét óra után érhető el a műsor.
TOVÁBB
 
Látássérült joghallgatók figyelmébe – gyakorlati lehetőség a Baker and McKenzie-nél  

A Hegymegi-Barakonyi és Fehérváry Baker and McKenzie Ügyvédi Iroda 2023 júliusától örömmel várja látássérült joghallgatók jelentkezését. Ha beszélsz angolul, érdeklődsz az ügyvédi hivatás iránt és legalább hat félévet elvégeztél valamelyik magyar jogi egyetemen, úgy szeretettel várják jelentkezésedet!
TOVÁBB
 
„Távszem a Díványon”

Július 21-én jelent meg a Dívány Portálon egy, a megújult Távszem szolgáltatást bemutató interjú, amelyben Kálmán Szonja újságíró dr. Nagyné Berke Mónikát kérdezte a szolgáltatás működéséről, és arról, hogy milyen helyzetekben veszik igénybe a látássérült felhasználók a távoli segítségnyújtást. A cikk az alábbi gombra kattintva érhető el.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Kutyacipő Non-Stop Protector, S, M, L, XL méretekben

A legnagyobb kánikulában sajnos az aszfalt akár 62 Celsius-fokra is felmelegedhet. Hogyan oldjuk meg a hosszabb utakat a rekkenő hőségben, ha nincs lehetőség árnyékban haladni? A nyári forró betonon vagy a téli felsózott utakon a négylábú munkatársunk fájdalommentesen közlekedhet a Non-Stop Protector kutyacipőben. A termék a mindennapi használat mellett jól használható kiránduláshoz, futáshoz és emelt biztonságot igénylő tevékenységekhez is. A négydarabos csomag tagi kedvezményes ára 16745 Ft.
TOVÁBB
 
Hangoskönyvet készítő sokoldalú alkalmazást próbálgatunk a Gépházban

A Balabolka nevet viselő ingyenes alkalmazás képes szövegfájlokat hangfájlokba felolvasni valamely beszédszintetizátorral, támogatja szinte az összes, napjainkban népszerű e-könyv formátumot, és még a felhőalapú, internetes beszédszintetizátorokat is képes használni felolvasáshoz.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Jugoszláv kópéregény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban 

Gion Nándor: Latroknak is játszott - tetralógia (1973-2002)
Négy hangoskönyv, teljes játékidő: 31 óra 30 perc
Felolvassák: Tóth Barnabás, Csernenszky László

A kis Gion Nándit minden gyerek ismerte Szenttamáson: köré telepedtek a sváb temető egy félreeső zugában, és hallgatták, ahogy meséli, színezi, fűszerezi az előző este befalt ponyvafüzetek szegényes tartalmát. Amúgy nemigen beszélt sokat, inkább csak fülelt, miről diskurálnak a nagyobb fiúk, az asszonyok, a parasztok. A szabadkai ipari iskolában szavát sem hallották. Aztán – már nem emlékszik senki, miként – az Újvidéki Egyetem magyar tanszékén tűnt föl. Pár év múlva pedig úgy ölelte keblére a fiatal írót a jugoszláv, majd az itthoni irodalomkritika is, mint a Vajdaság forradalmian új, mégis ősidőktől fogva ismerős hangú krónikását.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email