MVGYOSZ hírlevél 31/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 6

Sérelemdíjat kapott a vak férfi, aki átesett egy rolleren

2023 tavaszán egy körültekintően közlekedő fiatal vak férfi egy helytelenül leparkolt rollerben úgy esett el, hogy a fején nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Az MVGYOSZ közbelépésének eredményeként a balesetet okozó felhasználó nem használhatja tovább a szolgáltató rollereit, a sértett pedig méltányos összegű sérelemdíjban részesült.
TOVÁBB
 
Sajtószemle az elmúlt hetek médiamegjelenéseiből

A nyáron megszokott uborkaszezon ellenére a július számos médiamegjelenést hozott az MVGYOSZ-nek. A hónap sajtókörképe a legfontosabbakat gyűjtötte egybe.
TOVÁBB
 
Csatlakozzon az OTP Bank támogatási programjához!  

Július 24-től a mindennapi pénzügyek intézése közben gyorsan és egyszerűen, csupán néhány kattintással támogathatja az MVGYOSZ vakvezetőkutya-kiképzését az OTP Bank támogatási programjának köszönhetően.
TOVÁBB
 
Második születésnapját ünnepli az MVGYOSZ TikTok-csatornája

Nyitott-e a TikTok közönsége a komolyabb témák iránt? Lehetséges-e néhány percben fontos üzeneteket átadni a felhasználóinak? Tudunk-e lépést tartani a platform dinamikájával? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tettünk fel magunknak, amikor két évvel ezelőtt, 2021 júliusában elindította a szövetség a TikTok-oldalát. 
TOVÁBB
 
Okosmorzsa: Az e-mailek ütemezése a "Küldés később" funkcióval

A Mail alkalmazásban bármelyik fiókból írhat, küldhet és ütemezhet e-maileket. Ez a funkció lehetőséget ad arra, hogy rugalmasan ütemezhető legyen az e-mailek küldése, így hatékonyabban kezelhető a levelezés.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából - Adél magyarul beszélő és tapintható rugós szíjas karóra

Adél az első magyarul beszélő és tapintható karóra. Az elegáns eszköz az időbemondáson túl a dátum bemondására is alkalmas, ébresztő funkcióval rendelkezik, de akár óránként is figyelmezteti tulajdonosát, ha arra van szükség. A beszédfunkció mellett a fedele felnyitható, így kézzel is leolvasható a pontos idő. Fehér számlapos kivitelben, rugós szíjjal kapható, de boltunkban elérhető bőrszíjas és fémszíjas változatban is.
TOVÁBB
 
Nyári Gépház-mix: színészeket helyettesítő gép, Windows- és Android-újdonságok

Júliusi utolsó adásunkban olyan dolgokról elmélkedünk, amelyeknek első olvasatra semmi közük egymáshoz, az informatika, a digitalizáció azonban áthatotta ezeket is. Sztrájkoló filmszínészek Hollywoodban, paraméterezhető mesterséges beszéd, PC-s és okostelefonos fejlesztések... Mi kellhet több egy laza esti Gépházhoz?
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Latin-Amerika legismertebb regénye pontírásban és hangoskönyvben

Gabriel García Márquez: Száz év magány (1967)

Braille rövidírás: 15 kötet
Hangoskönyv: 16 óra
Felolvassa: Petrányi Judit

Kedves Márquez, querido Gabo!
Te banditaképű Nobel-díjas, Dél-Amerika sárga rózsája, Fidel Castro puszipajtása, Shakira és Hemingway feltétlen rajongója, te babonás, garabonciás világsztár, aki őszintén hitted és hangoztattad, hogy a pávák és a művirágok balszerencsét hoznak: tudod-e, hogy beléd vakultam? Igen, a „Száz év magány” volt az utolsó könyv, amit még két szemmel olvastam. Az utolsó oldal utolsó soránál behomályosodott a két héttel korábban beültetett szaruhártya, és a számtalan utólagos műtét ellenére félvak maradtam, majd rövid idő múlva egészen az. Ez olyan misztikus, hogy akár te is írhattad volna.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email