MVGYOSZ hírlevél 3/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 7

Gyászhír 
 Január 13-án kaptuk a lesújtó hírt, hogy aznap hajnalban elhunyt Fehér Anna nővér, a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának vezetője. A látássérült gyermekek és fiatalok érdekében hatalmas elhivatottsággal végzett munkásságáról szóló cikkel emlékezünk rá. Nyugodjon békében!
 https://www.magyarkurir.hu/hirek/elhunyt-feher-anna-nover-vakok-batthyany-laszlo-romai-katolikus-gyermekotthonanak-vezetoje 
   
 Mondja el véleményét a televízióműsorok audionarrációjáról! 
 2020 szeptemberében indult el a hazai televíziós csatornák műsorainak audionarrációja. Ezzel az MVGYOSZ hosszú éveken át folytatott érdekképviseleti munkája érett be, azonban még most sem dőlhetünk hátra. 
 TOVÁBB 
   
 Felülvizsgálják az MNB fogyatékkal élő ügyfelekre vonatkozó ajánlását – konkrét ügyeket keresünk 
 Amint arról a korábbiakban hírt adtunk, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége egyeztetést kezdeményezett a Magyar Nemzeti Bankkal és a Magyar Bankszövetséggel a fogyatékkal élő ügyfelekkel kapcsolatos egyenlő bánásmódról szóló, 2017-től hatályos ajánlás felülvizsgálata céljából. 
 TOVÁBB 
   
 Együtt a jövőnkért január – online fórum szakemberek számára 
 Az MVGYOSZ Reál(is) jövő – Látássérült középiskolások reál tantárgyi tanulását támogató ismeretek átadása (IFJ-GY-20-A-0291) című projektje keretében megszervezi az Együtt a jövőnkért online találkozó harmadik alkalmát szakemberek számára. 
 TOVÁBB 
   
 Online kurzus informatikából látássérült középiskolások és tanáraik számára 
 A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Reál(is) jövő – Látássérült középiskolások reál tantárgyi tanulását támogató ismeretek átadása (IFJ-GY-20-A-0291) című projektje keretében online informatikai kurzust szervez. 
 TOVÁBB 
   
 BlindShell a Gépházban 
 A Gépház informatikai magazinműsor ezen a héten is jelentkezik, újabb izgalmas témával, a szokásos időpontban, a már megszokott helyen. 
 TOVÁBB 
   
 Mit tegyek, ha kiléptet a Hangoskönyvtár alkalmazás, és nem tudok belépni? 
 Mali Attila informatikai szakember tájékoztatást ad arról, hogy a mostani iOS rendszerben felmerülő problémák hogyan érintik az alkalmazásokat, többek között a Hangoskönyvtár alkalmazást is. 
 TOVÁBB 
   
 Látássérült banki ügyfeleket érintő döntést hozott az Egyenlő Bánásmód Hatóság 
 Még a tavalyi év végén, az Egyenlő Bánásmód Hatóság szervezeti átalakulása előtt született meg az a döntés, amely egy látássérült ügyfél ügyében jogsérelem megállapításáról, és ennek folyományaként szankciók alkalmazásáról rendelkezett. 
 TOVÁBB 
   
 Heti könyvajánlók 
 Szórakoztató zseb-antológia a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban 
 100 szóban Budapest 2019
 Itt emberek élnek 
 TOVÁBB 
   
 Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható
 az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt,
 továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban
 és a Hobbyrádió adásában.
 A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
 Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
 A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play 
 
 
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette:
 Sebesi Éva és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email