MVGYOSZ hírlevél 26/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 12

VV-lapozó: „Minden segítségnyújtás sikerélmény” – interjú Puskás Anett ifjúsági referenssel

Kreatív, nyitott, céltudatos, precíz, szereti a szépet és az emberi kapcsolatokat. Számos fontos esemény szervezője. Jelenlegi munkájának fókuszában az ifjúság áll. A munkáját hivatásnak tartja, és elégedettséggel tölti el, ha sikerül segítenie valakin. Puskás Anettel, az MVGYOSZ ifjúsági referensével beszélgettünk.
TOVÁBB

Okosmorzsa - Az AirPods használata az iPhone-nal

Ha segítségre van szüksége az AirPods vagy az AirPods Pro sikeres csatlakoztatásához az iPhone készülékhez, akkor ne keressen tovább! Ebben az informatív cikkben garantáltan megtalálja mindazt, amire szüksége lehet a hibátlan párosításhoz és használathoz. Ne kockáztasson téves beállításokkal, olvassa el a gyors és hatékony lépéseket tartalmazó útmutatónkat, hogy zökkenőmentesen élvezhesse az AirPods és az iPhone tökéletes összhangját!
TOVÁBB

Hogyan ápolja körmeit egy látássérült ember?

Látássérült emberként fontos azzal tisztában lennünk – és segítünk magunkon, ha ezt igyekszünk mihamarabb megszokni és elfogadni -, hogy az utca embere általában megbámulja a fehérbottal vagy vakvezetőkutyával közlekedőket. E kíváncsiság természetes, de joggal érezhetjük tolakodónak. Mivel jellemzően kitüntetett figyelem övez minket, fontos, hogy ápoltak, jólöltözöttek legyünk. Egy jól látó embernek az apró részletek is szemet szúrnak – vakon sokszor nem is gondoljuk, milyen apróságokat észrevesz, aki lát. Ezért nem feledkezhetünk meg a rendszeres körömápolásról.
TOVÁBB

A bolt kínálatából – Braille jelgyakorló – forgatható

A termék három darab négyzet alakú hasábból áll, melyek egy tengely körül forognak. Minden hasábon különböző felosztásban Braille-pontokat találunk, melyek forgatásával az összes Braille-karakter megjeleníthető. A termék 3D nyomtatásban készült, kontrasztos, a sárga téglalapokon fekete színűek a kiemelkedő pontok. Mérete nagyjából 5 X 3,5 cm. Tagi kedvezményes ár: 4060 Ft.
TOVÁBB

Narrálva ajánljuk – Az énekesnő (2022) Magyar tévéfilm

Dátum: 2024. 06. 28. 22:10
Csatorna: M5 TV
Vince tehetséges focista, a válogatott keret tagja, sikeres fiatalember. A szakmai sikerek mellett megtalálta a szerelmet, Valival, az Astoria szép, fiatal énekesnőjével jár. Amikor a ÁVH apparátusa – attól félve, hogy a sikeres focisták elhagyják az országot – példát akar statuálni, Vincét tartják a legmegfelelőbb jelöltnek. A beszervezett közvetlen barátai és hithű rendőrök segítségével ráveszik a fiatalembert, hogy ne lásson más kiutat maga előtt, mint a disszidálást. Sikerül erről meggyőznie Valit is, és egy embercsempész segítségével nekiindulnak a határnak… A film egy ismert, tragikus, esemény, Szűcs Sándor focista és Kovács Erzsi énekesnő története alapján készült.
TOVÁBB

A ma esti Gépházból mindent megtudhat az új országlicencről!

Vendégünk lesz Szuhaj Mihály, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány elnöke, akit arról kérdezünk, miként férhetünk hozzá ezután a Jaws, ZoomText és Fusion szoftverekhez.
TOVÁBB

Heti könyvajánló
Olasz fejlődésregény a Louis Braille Könyvtárban

Carlo Collodi: Pinokkió kalandjai (1883)
Braille teljesírás: 3 kötet
Hangoskönyv időtartama: 4 óra
Felolvassa Csákányi Eszter

Pinokkió és kalandjai több mint 150 éve élénken foglalkoztatják nem csupán a gyerekek, de rendezők, illusztrátorok, koreográfusok és írók képzeletét is. Az elmúlt években született meg számos más feldolgozás mellett Guillermo del Toro egészen eredeti stop motion-filmváltozata a műből, a regényíró Fabio Stassi pedig nemrégiben alkotta meg Dzsepettó mester fiktív önéletrajzát. Úgy tűnik, a rosszcsont fabábu igazi „italikum”, az olaszok egyik legjelentősebb kulturális exportcikke.
TOVÁBB


Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban a Hírlevél kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet.
A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/playKöszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email