2024-ben is folytatódik az ország licenc program

Views: 8

Továbbra is ingyenesen használhatóak a látássérült embereket segítő szoftverek

 
Meghosszabbításra került az ország licenc program, melynek keretében minden Magyarországon élő és határainkon túli, magyar igazolvánnyal rendelkező látássérült vagy olvasásban akadályozott ember ingyenesen veheti használatba a legnépszerűbb segítő szoftverek 2025-ös verzióinak magyar nyelvű változatait.

Az érintetteket oktató intézmények, foglalkoztató cégek, részükre szolgáltató szervezetek, valamint az őket segítő szakemberek és családtagok szintén térítésmentesen férhetnek hozzá a JAWS for Windows képernyőolvasó, a ZoomText képernyőnagyító és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek licenceihez.

A 2018-ban indult ország licenc program további meghosszabbításával célunk, hogy minden érintett hozzájuthasson a tanuláshoz, munkavégzéshez, valamint az online tájékozódáshoz és az elektronikus ügyintézéshez nélkülözhetetlen segítő szoftverek legfrissebb verzióihoz. Ez a lehetőség ma a világon mindössze két országban áll az érintett emberek rendelkezésére.

A képernyőolvasó és nagyító szoftverek licenceinek igénylését a https://akadalymentes.magyarorszag.hu/ weboldalon található egyszerű és akadálymentes űrlap kitöltésével lehet kezdeményezni.

Az amerikai Vispero cégcsoport által fejlesztett és az Informatika a Látássérültekért Alapítvány által magyar nyelven elérhetővé tett szoftverek a https://www.infoalap.hu/orszag_licenc/  weboldalról tölthetőek le, aktiválásuk az igényléskor e-mailben kapott hitelesítő kóddal végezhető el.

Annak a többezer felhasználónak, aki az elmúlt években már élt a licencigénylés lehetőségével, a folytatáshoz először el kell végeznie a segítő szoftvere hitelesítésének újra aktiválását. Ezzel a június 30-án lejáró időkorlátos licence verzióalapúra változik, amely már örökös használati jogot biztosít számára. Így ezeknek a licenceknek már nem lesz lejárati dátumuk, bármeddig használhatóak az engedélyezett szoftververziók hitelesítésére.

Aki már elvégezte a licence érvényességének átalakítását, segítő szoftvere automatikusan fel fogja kínálni számára a verziófrissítés elérhetőségét. Az ezt jóváhagyó felhasználók jogosulttá válnak a 2025-ös új szoftververziók használatára is. Mindazok, akik mostantól hajtják végre a licencátalakítás műveletét, azonnal megkapják a plusz egy verzió használati jogát. Ezzel az ország licenc program meghosszabbításának köszönhetően biztosítottá válik a 2025-ös verziójú segítő szoftverek használati lehetősége.

Amennyiben a kiválasztott szoftver használatával, illetve licenc érvényességének átalakításával kapcsolatban informatikai segítségre van szüksége, kérjük, keresse az Informatika a Látássérültekért Alapítvány ügyfélszolgálatát az alábbi elérhetőségeken:

Vezetékes telefon: +36 (1) 273-3188

Mobiltelefon: +36 (70) 295-9288

E-mail: helpdesk@infoalap.hu 

Honlap: www.infoalap.hu

Azon érdeklődők számára, akik még nem vették igénybe az ingyenes JAWS, ZoomText és Fusion licenceket, javasoljuk, éljenek ezzel a lehetőséggel! Az ország licenc programból már részesült felhasználóknak pedig további eredményes használatot kívánunk választott segítő szoftverükhöz!

Budapest, 2024. június 26.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Print Friendly, PDF & Email