MVGYOSZ hírlevél 25/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Zenés kerti parti a Vakok Kertjében

Sport, zene, kulináris élmények, nagy találkozások – mi kell még egy jól sikerült nyári eseményhez? Egy jó helyszín, ami mindezt lehetővé teszi! Az MVGYOSZ hagyományteremtő szándékkal 2024. július 13-án, szombaton 12:00 órától 20:00 óráig kerti partit rendez a Vakok Kertjében.
TOVÁBB

Megnyílt a Canon World Unseen kiállítása

A különleges tárlat 10 kép, 10 eddig ismeretlen történetét mutatja be, amit nem feltétlenül látni kell. Érintse meg a képeket, hallgassa meg a kapcsolódó történeteket! Az interaktív kiállítás július 7-ig díjmentesen látogatható a Goldberger Textilipari Gyűjtemény kiállítóterében (Budapest, III. kerület. Lajos utca 136-138.). A múzeum hétfő kivételével 10:00 és 18:00 óra között tart nyitva. Ha június 22-én, a Múzeumok éjszakáján keresi fel a helyszínt, akkor este hat órától az MVGYOSZ munkatársai is ott lesznek. Szemléletformáló programokkal, bemutatókkal, játékokkal várjuk az érdeklődőket. A kiállításmegnyitó képeit a szövetség Facebook-oldalán tekintheti meg.
TOVÁBB

A bolt kínálatából – Itt a nyár, itt a grillszezon!

Mi a közös a cukkiniben, a camambert-ben, egy szelet szaftos húsban és az ananászban? Hogy mindegyik isteni grillezve. Van, amit pácolunk, van, amit fűszerek nélkül, csak a saját ízéért fogyasztunk. Bárhogy is döntünk, az MVGYOSZ Segédeszközboltjában kapható termékek meggyorsítják a grillfogás előkészítését, sütését és tálalását.
TOVÁBB

Narrálva ajánljuk – Aranycsapat (1981) Magyar dokumentumfilm

Dátum: 2024. 06. 23. 21:00 óra
Csatorna: Duna TV
A film az úgynevezett Aranycsapatról szól, arról a labdarúgó válogatottról, amely az ötvenes évek elején vitathatatlanul a világ legjobb együttese volt és sok dicsőséget szerzett a magyar sportnak. A film a csapat kialakulásának, legjobbak közé jutásának, világra szóló sikereinek, világbajnoki kudarcának, majd széthullásának történetét meséli el. Az utolsó jeleneteknek megrendítő erejük van. A világhírű Puskás Öcsi 25 év múltán tér vissza Magyarországra, és régi csapattársaival újra játszik a Népstadion gyepén, megannyi sikerük helyszínén.
TOVÁBB

Sokat ígér az új képfelismerő AI, a Gépházban megnézzük

Újabb mesterséges intelligencián alapuló megoldás debütál nálunk, amely azt ígéri, képeket, sőt nagyon rövid videókat is képes elemezni, a felismert eredményről pedig hangos beszéd útján lehet vele értekezni.
TOVÁBB

Heti könyvajánló
Olasz ifjúsági regény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Niccolò Ammaniti: Én nem félek (2001)
Játékidő: 5 óra 45 perc
Felolvassa: Kollár László
A 66-os születésű római szerző az ezredforduló évében az olasz csizma sarkán, egy pugliai búzatábla mellett autózott el. Az aranysárga tenger láttán eszébe ötlött, hogy talán az életet adó kalászok alatt is tanyát üthet a Gonosz, aki csíp, mar, gyilkol. Ez a gondolat adta az „Én nem félek” alapötletét, mely azóta kötelező olvasmány lett a legtöbb olasz középiskolában.
TOVÁBB


Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban a Hírlevél kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet.
A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/playKöszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email