Tájékoztató az ország licenc program keretében igényelt szoftverlicencek érvényességének átalakításáról

Views: 2

A képernyőolvasó és nagyító szoftverek ország licenc programjának eltelt hat évében több mint ötezren igényelték az ingyenes JAWS, ZoomText és Fusion licenceket, és töltötték le alapítványunk honlapjáról az egyes szoftverek aktuális verzióit és rendszeresen megjelenő frissítéseit. Az idén június 30-án lejáró ország licenc program ismét meghosszabbításra kerül, de ezúttal még egy extra ajándékot is kapnak a látássérült – és olvasásban akadályozott felhasználók.

Az akadalymentes.magyarorszag.hu honlap webes űrlapján igényelhető ún. egyetemes hitelesítő kódok az első aktiválástól számított 365 vagy 730 napon át biztosították a teljes értékű szoftverhasználatot. Örömmel jelentjük be, hogy ezt az időkorlátos használati jogot örökös verzióalapú engedéllyé alakítottuk a gyártó Freedom Scientific cég támogatásával. Tehát ezeknek a licenceknek már nincs lejárati dátumuk, egy újra aktiválást követően bármeddig használhatóak a jelenlegi 2024-es vagy az ezt megelőző szoftververziók hitelesítésére.

Az ország licenc program keretében megkapott időkorlátos szoftverlicenc, verzióalapú hitelesítésre történő átváltásához mindössze az alábbi lépéssort kell alkalmazni.

(A következő műveletsorban a JAWS programon keresztül mutatjuk be az újra aktiválás folyamatát, de a ZoomText és Fusion programnál értelemszerűen ugyanezen lépéseket kell elvégezni.)

 

 1. Válassza a JAWS alkalmazásablakot vagy nyissa meg az INSERT+J billentyűkombinációval.
 2. Nyissa meg a Súgó Menüt az ALT+S billentyűparanccsal.
 3. Válassza a “Licenc” almenüt, vagy régebbi verziók esetén a Hitelesítés frissítése parancsot.
 4. Válassza az „Minden termék aktiválás eltávolítása” menüelemet. (Ha megjelenik a „Felhasználói fiókok felügyelete” párbeszédpanel, az ALT+I paranccsal engedélyezze a módosításokat.)
 5. A megjelenő „Termékaktiválás eltávolítása” párbeszédpanelen válassza az „igen” gombot. (Ezt követően indítsa újra a JAWS-t az „Inzert+Szóköz, F4” billentyűparanccsal.)
 6. Az újraindítást követően megjelenő „JAWS aktiválás” párbeszédpanelen válassza a „Hitelesítés frissítése” lehetőséget.
 7. A megjelenő „Freedom Scientific termékaktiváció” párbeszédpanelen kövesse az alábbi lépéseket:
  – Az „aktiválási mód” választógomb maradjon az alapértelmezett értéken (internet).
  – Ha a „hitelesítési szám” mező üres, akkor illessze be a kormányzati portáltól kapott hitelesítő kódot, és válassza a „tovább” gombot! (Ha sikeres az aktiválás, a következő üzenet hallható: „A Fusion aktiválása sikeresen megtörtént, köszönjük!”).
  – A „befejezés” gombbal zárhatja le a műveletet.
 8. Végül indítsa újra a JAWS-t, és a „névjegy” párbeszédpanelen ellenőrizze a licenc adatait!

 

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Az ország licenc programunkról további tájékoztatást weboldalunkon olvashatnak:

https://www.infoalap.hu/orszag_licenc/

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: helpdesk@infoalap.hu.

 

Azon érdeklődők számára, akik még nem vették igénybe az ingyenes JAWS, ZoomText és Fusion licenceket, javasoljuk, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: 

https://akadalymentes.magyarorszag.hu/

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Print Friendly, PDF & Email