MVGYOSZ hírlevél 24/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Business Festen jártunk

Másodszor rendezték meg a budapesti Millenáris Parkban a Business Festet 2023. június 8-án. A rendezvény idei célja az volt, hogy a jövőépítőkre hívja fel a figyelmet. A számos színpadon, több száz előadóval és több ezer résztvevővel zajló eseményen az MVGYOSZ-t dr. Velegi Dorottya megbízott szakmai vezető képviselte.
A "Néma gyereknek az anyja se… Avagy hogyan kommunikáljunk hatékonyan a látássérült kollégával?" című előadásában egyrészt az első interjútól a mindennapi munkavégzésig tekintette át, hogy a munkáltató milyen eszközökkel és kommunikációval tud hatékonyan együttműködni a vak vagy gyengénlátó munkatársaival. A prezentációjában továbbá körbejárta az egyenlő esélyű hozzáférés és a munkahelyi kommunikáció akadálymentesítésének legfontosabb kérdéseit. Az eseményen készült fotók a Facebookon tekinthetők meg.
TOVÁBB
 
Az MVGYOSZ is részt vett az Esélyek és kihívások konferencián

A Magyar Pedagógiai Társaság – Diszlexiás Gyermekek Fejlesztéséért Szakosztály és az ELTE BGGYK által szervezett „Esélyek és kihívások – SNI és BTMN tanulók a szakképzésben” című konferencián lehetőség nyílt megismerkedni a különleges bánásmódot igénylő fiatalok jelenlegi helyzetével és a szakképző intézmények által nyújtott lehetőségekkel.
TOVÁBB
 
Hat hét, hat láb és tíz nyertes a Kutyajó-kvízen

A vakvezetőkutyák világnapján indított kvízjátékban hat héten keresztül idén is vakvezetőkutyás kérdéseket tett közzé az MVGYOSZ. Lássuk a feladványokat, a válaszokat, és hogy kik azok, akik mind a hat kérdésre helyest választ adtak!
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Alkotójáték “Designer” szett: Színes harmóniák

A kreativitásunk szab határt annak, hogy mire tudjuk ezt a fejlesztőjátékot használni. A termék kiválóan alkalmas arra, hogy látássérült és látó személy közösen játszon, hiszen kirakhatjuk a színekkel és tapintással megkülönböztethető műanyag elemekből akár a közkedvelt Kinevet a végén?, vagy a Malom társasjátékot is. A készlet arra is kiválóan alkalmas, hogy a közlekedéstanulás során különböző utcarészleteket, tereket építsünk fel belőle, ami segíti a látássérült személynek az útvonal megértését, megtanulását. A készlethez kiegészítő elemek is vásárolhatóak. A játék tagi kedvezményes ára: 25900 Ft.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Kartonpapa

Dátum: 2023.06.18 19:00
Helyszín: Kaposvári Csiky Gergely Színház

 

Tasnádi István fekete komédiája a veszteségélményt analizálja hol drámai, hol komikus eszközökkel. Éva, a darab egyik szereplője, nemrég veszítette el férjét, Miklóst, ám képtelen feldolgozni ezt a helyzetet, ezért úgy tesz, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, mintha a férfi még mindig élne. Éváék vendégségbe hivatalosak Éva testvéréhez, Károlyhoz, és annak kulturált, értelmiségi, felvilágosult családjához. A vacsora célja, hogy megbeszéljék, miképpen osszák el a családi vagyont, ezzel szemben váratlanul elszabadulnak az indulatok, és hirtelen minden a visszájára fordul…
TOVÁBB
 
A Gépház jelenti: Apple készülékekre is megérkezett a diktáló szoftverek új generációja

Az OpenAI által fejlesztett Whisper beszédfelismerő szoftverrel korábban már foglalkoztunk, most azonban megérkezett a technológiát használó első fecske Apple készülékekre is. Gyorsan ki is próbáltuk, hogy mennyire ért meg minket.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Vidéki kiszálláson Fenákel Judittal

A II. világháború után egyre több zsidó származású nőíró hallatta erős hangját a hazai lapokban, rádióban, könyvpiacon: Fehér Klára, Ember Mária, Bihari Klára. E jótollú, tisztán látó és rettenthetetlen asszonyok közt is kitüntetett helyet foglal el Fenákel Judit, aki minden egyes regényében, elbeszéléskötetében más és más irodalmi köntösbe bújtatva törekedett a társadalom margóján rekedtekről hírt adni olvasóinak.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email