MVGYOSZ hírlevél 23/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 4

Küldöttgyűlést tartott az MVGYOSZ

Május 26-án a Vakok Általános Iskolája reprezentatív Nádor-termében tartotta meg küldöttgyűlését a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 79 fő tagegyesületi küldött részvételével.
TOVÁBB
 
Braille-ben választottunk – ismertetjük a tapasztalatokat

Az MVGYOSZ arra kérte a Braille-szavazósablonnal szavazni kívánó olvasókat, számoljanak be az április 3-ai választásokon szerzett élményeikről. A cikkben a tapasztalatok összegzését osztjuk meg az olvasókkal.
TOVÁBB
 
Megnőtt az adaptált tankönyvek iránti igény

Az általános és középiskolák április 30-ig adhatták le az adaptált tankönyvekre vonatkozó első körös igényeiket az MVGYOSZ részére. Eddig több tankönyvet rendeltek, mint a tavalyi évben összesen.
TOVÁBB
 
Friss tartalom az MVGYOSZ podcast-csatornáján

Újabb epizódokkal bővült a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hivatalos podcast-csatornája. A frissen felkerült beszélgetések között önkéntes felolvasókkal és vakvezetőkutyával közlekedő látássérült személyekkel készített interjúk is elérhetőek.
TOVÁBB
 
Heti Gépház: Mobilkészülékeken mustráljuk tovább az eMAG online áruházat

Múlt heti kétes eredményeink nem szegték kedvünket, töretlen lelkesedéssel mutatjuk meg, mennyire használható akadálymentesen az eMAG mobilapp iOS és Android alatt.
TOVÁBB
 
Kutyajó-kvíz – ötödik feladvány

A vakvezetőkutyás kvíz negyedik feladványaként arra vártunk választ, hogy hány kutyust képzett ki saját magának Vitéz Lovag Rithnovszky János? Illetve, azt is kértük a játékosoktól, hogy soroljanak fel legalább két kutyafajtát, amivel közlekedett. A helyes megoldás: Vitéz Lovag Rithnovszky János saját maga számára hét vakvezetőkutyát képzett ki, többek között német juhász, leonbergi, bernáthegyi és újfundlandi kutyafajtákkal közlekedett. A négyből bármelyik két fajta megjelölése elfogadható volt. A kvízjáték ötödik feladványa így hangzik: Soroljon fel név szerint hat olyan gazdi-kutyus párost, amely esetben a kiképzés az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjában történt. A helyes megoldást június 2-án (csütörtök) éjfélig kell elküldeni az info@mvgyosz.hu  e-mail címre.
 
Heti könyvajánló
Olasz pszichodráma a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Domenico Starnone: Hurok (2014)
Időtartam: 4 óra 22 perc
Felolvassák: Forgács Sára, Stáhl Eszter, Csernenszky László

Domenico Starnone neve csak annyiban lehet ismerős a hazai irodalombarátok előtt, hogy pár éve ráfogták: feleségével, Anita Raja fordítóval együtt ők jegyzik az Elena Ferrante álnevű világhírű szerző könyveit. Na bumm. A bomba kicsit sem robbant, mivel kiderült, a rajongókat nem Ferrante kiléte, sokkal inkább az írásai érdeklik. A „Hurok” az 1943-as születésű Starnone első itthon megjelent regénye, s annyiban valóban hasonlít a korai Ferrante-sztorikra, hogy itt is nyomasztó családi démonvadászat folyik kamaraszínpadon…
 
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!


A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email