MVGYOSZ hírlevél 22/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 6

BlindShell-t használók figyelem!

Fontos tudnivaló a BlindShell 1-es és 2-es készülékeket használó, gmail-es címmel rendelkező felhasználók részére!
TOVÁBB
 
Adaptált tankönyvek – Még egy hétig várjuk a látássérült középiskolások tapasztalatait!

Az MVGYOSZ évtizedek óta felelős a látássérült középiskolások hozzáférhető tankönyvekkel való ellátásáért. A területen az utóbbi években komoly fejlődés történt, illetve további újítások is tervben vannak. Ezért most a felhasználók véleményét kérdezzük.
TOVÁBB
 
Akadálymentes fizetés – az MVGYOSZ felmérést készít

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) a látássérült személyek jelzései alapján szembesült azzal a problémával, hogy több hazai üzlet, szórakozóhely, rendezvényszervező és más vállalkozás által működtetett fizetési terminál nem felel meg az egyenlő esélyű hozzáférés alapvető kívánalmainak. Az MVGYOSZ témához illeszkedő felmérésére még hétfőig Ön is elküldheti a tapasztalatait az ügyfélkapcsolati űrlapon.
TOVÁBB
 
Együtt a jövőnkért május – Bemutatkozik az oktatási jogok biztosa

A május 24-i szezonzáró Együtt a jövőnkért online kerekasztal-beszélgetésünkön az oktatási jogok biztosa, dr. Aáry-Tamás Lajos mutatja be az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala tevékenységét, valamint válaszol a résztvevők kérdéseire.
TOVÁBB
 
Pontírás-tanulás játékosan

Új, Braille-tanulást segítő kártyacsomaggal bővült az MVGYOSZ segédeszközboltjának kínálata.
TOVÁBB
 
Ismert elektronikai webáruház honlapját teszteli a Gépház

A közelmúltban egyesült itthon az Extreme Digital és az eMAG, a brand pedig utóbbi néven folytatja működését. Meglestük, mire számíthatunk vakon az új formációtól.
TOVÁBB
 
Kutyajó-kvíz – negyedik feladvány

A vakvezetőkutyás kvíz harmadik feladványaként arra vártunk választ, hogy hogy hívták azt a személyt, aki elindította a vakvezetőkutya-kiképzést az országban? A helyes válasz Vitéz Lovag Rithnovszky János neve volt. A fejtörősorozat következő, immár negyedik kérdése, ugyancsak vele kapcsolatos. Hány kutyust képzett ki saját magának Vitéz Lovag Rithnovszky János? Illetve, kérjük, soroljon fel legalább két kutyafajtát, amivel közlekedett. A helyes megoldást május 26-án (csütörtök) éjfélig kell elküldeni az info@mvgyosz.hu  e-mail címre.
 
A mikrofon lett a színpadom

Ötvenedik leadott hangoskönyve alkalmából kértem interjút Haranginé Simon Tímeától. Mire kettőt fordultam, ötvenhárom cím mellett szerepelt a neve. Nem is, már ötvennégy! Sietve feltárcsáztam Hajdúnánást, mielőtt hatvanra ugrik a számláló…
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Brezsnyevi bábszínház a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Ljudmila Ulickaja: Odaadó hívetek, Surik (2003)
Időtartam: 15 óra 15 perc
Felolvassa: Jancsó Sarolta

Az 1943-ban született orosz írónő, sok pályatársához hasonlóan külhoni ismertség után, éles kanyarral érkezett meg a moszkvai könyvesboltokba. Rengeteg aprómunka, forgatókönyvek, esszék, rádiójátékok után ötvenévesen jelent meg első önálló kötete – Franciaországban. A genetikusnak indult, örök ellenzéki Ulickaja ez év áprilisában Németországtól kért és kapott politikai menekültstátuszt.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email