MVGYOSZ hírlevél 20/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 2

Kövesse a Kutyahíradót!

Az MVGYOSZ Kutyahíradó címmel posztsorozatot indított a Facebookon, melyben Nala, egy fehér tibeti terrier számol be a csepeli hatos iker kutyakölykök mindennapjairól. Kövesse az MVGYOSZ Facebook-oldalát, csatlakozzon a száguldó riporterhez, és értesüljön első kézből az exkluzív hírekről!
TOVÁBB
 
Adaptált tankönyvek – Látássérült középiskolások tapasztalatait várjuk!

Az MVGYOSZ évtizedek óta felelős a látássérült középiskolások hozzáférhető tankönyvekkel való ellátásáért. A területen az utóbbi években komoly fejlődés történt, illetve további újítások is tervben vannak. Ezért most a felhasználók véleményét kérdezzük.
TOVÁBB
 
Együtt a jövőnkért május – Bemutatkozik az oktatási jogok biztosa

Szezonzáró Együtt a jövőnkért online kerekasztal-beszélgetésünkön az oktatási jogok biztosa, dr. Aáry-Tamás Lajos mutatja be az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala tevékenységét, valamint válaszol a résztvevők kérdéseire.
TOVÁBB
 
Hogyan működik a hangoskönyvtár alkalmazás?

Az MVGYOSZ Hangoskönyvtár alkalmazásának használatát mutatja be Mali Attila informatikai szakember, aki az iBlind Facebook-csoport részére is rendszeresen készít oktatóvideókat, elsősorban az iPhone használatáról. A most elkészült videóban részletes tájékoztatást kapunk arról, hogy a hangoskönyvtár alkalmazást honnan és hogyan kell letölteni, milyen funkciók érhetőek el, hogyan lehet letölteni a könyveket, keresni a művek között, hogy működik a lejátszó, valamint más hasznos információt is megtudhatunk az MVGYOSZ népszerű alkalmazásáról, amit jelenleg több mint 1300 fő használ rendszeresen, és amiben több mint 5500 mű érhető el.
TOVÁBB
 
Tavaszi nagytakarítás a Gépházban!

Meglepő péntek esti program a Gépházban, ehhez pedig egy okosporszívót szándékozunk bevetni, amely képes adott területen önmaga mozogni, morzsát és port felszívni, felmosni, valamint mobilalkalmazás is van hozzá.
TOVÁBB
 
Kutyajó-kvíz – második feladvány

A vakvezetőkutyák világnapján indította el az MVGYOSZ a legújabb fejtörőjét, a Kutyajó-kvízt. A sorozatindító kérdés így hangzott: hogy hívták azt a gazdi-kutyus párost, akik 2021-ben az MVGYOSZ adó 1%-os kampányában szerepeltek? A helyes megoldás: Pintér Norbi és Szeder. Második heti feladványunk kicsit összetettebb: Mi a neve a Vakvezetőkutya-kiképző Központ jelenlegi vezetőjének, és hány éve tölti be ezt a tisztséget? A helyes megoldást május 12-én (csütörtök) éjfélig kell elküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
"Törekedtem rá, hogy elég változatos legyen a kínálat”

Gulyásné Vastag Irén felolvasónk minden új ismerősétől azt kéri, szólítsák bátran Csirinek. De, ahol Csiri van, ott nagyon hamar szóba kerül Fruzsi is: így kerekedett ebből a beszélgetésből egyfajta páros interjú, melyben Fruzsi magyar hangja szintén Csiri néni...
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Maszatos amerikai memoár a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Charles Bukowski: Posta (1971)
Felolvassa: Kollár László

Amikor a Blacksparrow kiadó havi száz dolláros alkotói ösztöndíjat ajánlott Bukowskinak, egyetlen feltétele volt: azonnali hatállyal fel kell mondania gyűlölt munkahelyén, a hippiszerző kreatív energiáit tíz éven át szétforgácsoló Los Angeles-i postánál. Az akkor ötvenéves Bukowski nem is habozott, még aznap leköszönt, aztán beruházott egy láda whiskeybe és lepukkant motelszobájában három hét alatt legépelte első regényét, a Postát.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email