MVGYOSZ hírlevél 14/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 8

Adójának 1%-a idén is 100% segítség! 

Az MVGYOSZ mintegy negyed évszázada jogosult az SZJA 1 százalékok gyűjtésére és felhasználására. A szövetség idén tematikus videókampánnyal hívja fel a figyelmet az 1 százalékos felajánlások jelentőségére.
TOVÁBB

Nézze meg az MVGYOSZ idei első 1%-os kampányfilmjét a Facebookon!

A korábbi években közzétett adó 1%-os posztjainkban leendő és kiképzett vakvezetőkutyák mesélték el, hogy nálunk miért van jó helyen az adózók által felajánlott összeg. Idén a látássérült gazdik szemszögéből ismerhetik meg az oldal követői, hogy az MVGYOSZ által kiképzett vakvezetőkutyák mi mindenben segítenek. Az első videóban Angyal Gábort és vakvezetőkutyáját, Radart láthatjuk.
TOVÁBB

Itt a tavasz, nyit a Vakok Kertje!

A kikelet biztos közeledtét jelzi, hogy április 16-ától újra várja a Vakok Kertje a látássérült érdeklődőket. Sportolna, pihenne, napozna vagy sétálna egyet illatos növények között? Keresse fel a Vakok Kertjét Budapesten, a Városligetben!
TOVÁBB

Megjelent a Vakok Világa 85. évfolyamának első lapszáma

A szövetség folyóirata, a Vakok Világa újabb kerek évfordulóhoz érkezett, a lap idén a 85. évfolyamába lépett. A mostani számban több cikkben is beszámolunk az MVGYOSZ megszépült székházának megnyitójáról, olvashatók az újságban az elhangzott beszédek, valamint képes összeállítást közlünk a felújított Sipeki-villáról és az új szolgáltatóházról.
TOVÁBB

Gyarapodás az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjában

Húsvét hétfőn megszülettek Olívia mama várva várt kicsinyei. Hosszú, fáradságos vajúdás és néhány komplikáció árán Olívia 3 csodaszép kisfiúnak adott életet. Olívia és a büszke apuka, Argo minden felmenőjéből ízelítőt kaptunk, így igen színes lett az újszülött társaság: a három legény, Álom, Árnyék és Ábránd sárga, fekete és barna színűek. A picik a szuper ügyes mami féltő gondoskodása mellett teszik a dolgukat, ami a következő két hétben az evés, az alvás és a súlygyarapodás lesz.
TOVÁBB

A bolt kínálatából – Hangoskönyv katalógus

Néhány héttel ezelőtt jelent meg a Bodor Tibor Hangoskönyvtár síkírású katalógusa, melyben két kötetbe rendezve találhatóak meg a hangoskönyvek legfontosabb leíró adatai. A katalógusban szerzők szerinti alfabetikus sorrendben követik egymást a hangoskönyvek. Egy-egy műről a következő leíró adatok érhetőek el: szerző, cím, a könyv felolvasója, a könyv terjedelme, műfaja, valamint az elérhető formátumot is jegyzi a katalógus (online, MP3, rádiójáték vagy Braille). Az első kötetben a hangoskönyvtár történetéről, a felolvasókról és a számukra alapított díjról is olvashatnak az érdeklődők. A lapokon megjelenített QR-kódok segítségével pedig gyorsan elérhetőek a témákhoz kapcsolódó háttérinformációk is. A második kötet végén összeállítás található az MVGYOSZ szolgáltatásairól, a székházról és a szövetség szakmai feladatellátásáról. A két kötet együttesen 720 oldal, a kiadvány tagi kedvezményes ára kötetenként 2635 Ft.
TOVÁBB
TOVÁBB

Narrálva ajánljuk – Bányavirág (színházi előadás)

Dátum: 2024. április 8. 19:00 óra
Helyszín: Pinceszínház, 1093 Budapest, Török Pál utca 3.
Narráló: Seres Edit
Mitől ilyen meggyőző a Bányavirág című darab? Vagy talán komédia? Lehet-e komédiát írni arról, ha egy erdélyi kis faluban bezárják a bányát, és a férfiak többsége az alkoholizmusba és az öngyilkosságba menekül? Székely Csaba tudja ezt a titkot. Csehovtól, McDonagh-tól, Tamási Árontól tanult. Hősei ismerőseink, helyzeteit szinte magunk is megéltük.
TOVÁBB

Heti Gépház: Új NVDA főverzió és új kisegítő app Androidra

Soron következő műsorunkban sok egyéb mellett az NVDA új, 2024-es főverziójával, illetve a Seeing AI kisegítő szoftverrel foglalkozunk, amelyet Androidon próbálunk ki.
TOVÁBB

Igényeljen Gondosórát!

A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. A Gondosóra pótolhatatlan segítséget nyújthat az idősebb látássérült embereknek is, akik otthonukban egyedül élnek. Részletek a gondosora.hu weboldalon.
TOVÁBB

Heti könyvajánló
Vitriolos orosz szatírák a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Arkagyij Avercsenko: Patkány a tálcán
Játékidő: 6 óra 15 perc
Felolvassa: Kartali Zsuzsa

A 140 éve született, emigrációban elhunyt Avercsenko szatirikus kötetei a mai napig népszerűek hazájában, Oroszországban, de írásai más szláv nyelveken is nagy számban olvashatóak. Az 1987-ben megjelent „Patkány a tálcán”, a Pétervár-szerte Jámbornak becézett szerző mindmáig egyetlen magyar nyelvű válogatáskötete.
TOVÁBB


Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban a Hírlevél kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet.
A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/playKöszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!


A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email