MVGYOSZ hírlevél 11/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 0

Két újabb együttműködési megállapodást kötött az MVGYOSZ

A Tisza-tavi Ökocentrummal és a Veszprémi Állatkerttel kötött együttműködési megállapodást a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, melynek eredményeként a szabadidő aktív eltöltését szolgáló létesítmények 2023-ban kedvezményesebb jegyáron lesznek látogathatóak a látássérült személyeknek és egy fő kísérőjük számára.
TOVÁBB
 
Hogyan látják jövőjüket a látássérült fiatalok?

Több nemzetközi szervezet együttműködésében kutatják, miként látják jövőjüket a látássérült fiatalok. A kutatásban április 14-ig lehet részt venni egy angol, holland, francia vagy spanyol nyelvű kérdőív kitöltésével.
TOVÁBB
 
Ezt add össze! – Együtt a jövőnkért március

Már több alkalommal foglalkoztunk a matematikával az Együtt a jövőnkért online programsorozaton. Most ennek a tudománynak egy újabb oldalával ismerkedünk meg. Az online eseményre még néhány napig, 2023. március 20-án éjfélig tudnak az érdeklődők regisztrálni.
TOVÁBB
 
Heti Gépház repertoár: Facebook és Messenger változások, okostévés piaci helyzet

Hallgatóink leveleinek és néhány friss informatikai hírnek köszönhetően lényegében átbeszélgettünk egy egész adást az akadálymentes informatikáról, kiemelve a Facebook és a Messenger körüli legújabb híreszteléseket, illetve az okostévék vásárlásakor felmerülő problémákat.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Daniel Kehlmann görbe tükrei

Ha a német irodalomra gondolunk, előszörre talán nem a humor, az önfeledt szórakozás ugrik be róla. Pedig az irónia, a játékosság már a Mannok és Böll, Kästner, Dürrenmatt vagy Grass szövegeiben is jelentős szerepet kapott. A 75-ös születésű Daniel Kehlmann egészen biztosan a kortárs német irodalom legszellemesebb szerzője. Valahogy mindig mindent máshogy és más szemszögből ír le, mint szokás, mégis annyira rendben van az összes mondata…  
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email