MVGYOSZ hírlevél 10/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 4

Segédeszközboltjába keres munkatársat az MVGYOSZ

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége felvételt hirdet segédeszköz-értékesítő munkakör betöltésére. A feladatok ellátására olyan személy, leendő munkatárs jelentkezését várjuk, akinek van kereskedelmi tapasztalata, jó kommunikációs készséggel rendelkezik, szívesen foglalkozik emberekkel, képes betartani a határidőket és precízen végzi a feladatait. 
TOVÁBB
 
Újabb vakvezetőkutya állt szolgálatba

Március 7-én kitűnő közlekedésbiztonsági vizsgát tett Kimlén Németh János és Lujza, a fekete színű labrador vakvezetőkutya. A frissen vizsgázott párosról bővebben az MVGYOSZ Facebook oldalán olvashat.  
TOVÁBB
 
A Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány pályázata

Az alapítvány 2023-ban is meghirdeti a lakáscélú támogatások elnyerésére vonatkozó pályázatát, melyre 2023. május 16-ig lehet jelentkezni.
TOVÁBB
 
Akadálymentesítésről is szó volt a BKK podcasten

Pozitív városkép, digitális eszközök és megoldások, egységes szabályozás, akadálymentesítés, az emberek segítőkészsége – megannyi, egymással szorosan összefüggő téma, ami ezúttal mind szóba került a BKK Nekem Budapest podcastje 17. adásában. Dr. Velegi Dorottyát, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének megbízott szakmai vezetőjét és Ivicsics Borbálát, a Budapesti Közlekedési Központ hozzáférhetőségi referensét Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője kérdezte.
TOVÁBB
 
Okosmorzsa 2023/2 – iPhone keresése

Valószínűleg mindannyiunkkal előfordult már, hogy nem találtuk az iPhone készülékünket. Ennek leggyakoribb oka, hogy a szokásos napi tevékenységünk közben valami vagy valaki megzavart minket, és a telefonunkat nem a szokásos helyre tettük le. Máris megtörtént a baj. A következő pillanatban pedig, amikor szükségünk lenne rá, fogalmunk sincs, hogy hol lehet. Erre nyújt pompás megoldást - amennyiben rendelkezünk Apple Watch-csal – a következő néhány lépés.
TOVÁBB
 
Excel tippek és trükkök kezdőknek a péntek esti Gépházban

A Microsoft Excel táblázatkezelőről szinte mindenki hallott már, de jónéhányan vannak azok, akik már a nevét sem szeretik hallani, mert úgy tartják, számukra túl bonyolult. Noha az Excel funkcionalitása és felhasználhatósága hihetetlenül sokrétű, vannak olyan műveletek, amelyeket kezdők is könnyedén elsajátíthatnak.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Klausztrofób klasszikus a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Arthur Koestler: Sötétség délben (1940)
Időtartam: 9 óra 25 perc
Felolvassa: Tóth Barnabás

A magyar származású Arthur Koestler (1905-1983) kulcsregénye Sztálin nagy tisztogatásának kiábrándult standupja. Rubasov, a volt háborús hős, agitátor és végrehajtó, börtöncellája magányában és kihallgatói lámpáinak vakító fényében vet számot lelkiismeretével és illúzióival ebben a nagyon zárt, levegőtlen remekműben.
 
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 
A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email