MVGYOSZ hírlevél 12/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 4

Április 11-én az MVGYOSZ működtetésében nyit újra a Vakok Kertje

A kikelet érkezését nemcsak a rügyező fák, a tavaszillat és az egyre hangosabb madárcsicsergés jelzi, hanem az is, hogy a látássérült emberek pihenőparkja, a felújított Vakok Kertje kinyitja kapuit. Az idei évtől kezdve a kert működtetését a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége veszi át a Városliget Zrt.-vel 2023 februárjában kötött együttműködés eredményeként.
TOVÁBB
 
Megújult a Helló Holnap – új lakossági díjcsomagokkal jelentkezett a Telekom

A Magyar Telekom régi Helló Holnap lakossági mobil díjcsomagjai 2023 márciusától megújult szolgáltatással állnak az MVGYOSZ arcképes tagsági igazolvánnyal rendelkező tagjainak rendelkezésére, igazodva a megváltozott felhasználói igényekhez.
TOVÁBB
 
Márciusi Okosmorzsa: LED-es jelzések használata iPhone készüléken

A LED-es jelzések funkció azoknak lehet hasznos, akik nehezen hallják meg a hangjelzéseket. Zárolt állapotban, amikor értesítés érkezik iPhone készülékünkre beállíthatjuk, hogy a készülék hátoldalán található LED villogó jelzést adjon.
TOVÁBB
 
A székház-felújítás utolsó fázisáról beszélgetünk a Hobby Rádióban

Az elmúlt hónapokhoz hasonlóan az MVGYOSZ székház-felújításáról és -építéséről a Hobby Rádió 2023. március 24-én, pénteken este elhangzó műsorából tájékozódhatnak az érdeklődők. Ezúttal dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezetővel, Erhart Péter üzemeltetésvezetővel és Szávity Miklós építésvezetővel járta be Pál Zsolt főszerkesztő és a Hobby Rádió stábja az építési területet.
TOVÁBB
 
Hallgassunk YouTube-videókat akadálymentesen!

A Gépház péntek esti adásában egy ingyenes, friss, vakok számára készült windowsos alkalmazást mutatunk meg, amely rendkívül egyszerű felületen biztosít hozzáférést YouTube-videókhoz, illetve azok hangsávjaihoz.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Felkavaró norvég klasszikus a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Knut Hamsun: Éhség (1890)
Időtartam: 7 óra 10 perc
Felolvassa: Bodor Tibor

Ha norvégok előtt említjük meg Knut Hamsun nevét, könnyen savanyú ábrázatokba futhatunk. A megrögzött anarchista, neoprimitív író idős korában valóban náci kollaboráns lett, s még Hitlernél is tiszteletét tette. Oslóban a mai napig nem viseli közterület a nevét. A norvégoknak azonban mégsem kell szégyenkezniük: Hamsun Éhsége nélkül nem lenne ugyanaz a regény műfaja, amilyennek ma ismerjük és szeretjük.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email