Az MVGYOSZ partnerhírei 8/2020

Views: 5

A BKK felhívása
Az Európai Unió által finanszírozott, 3 éves Inclusion projekt keretében a Budapesti Közlekedési Központ szeretné jobban megismerni, hogy a város hogyan tud a speciális igényekkel rendelkező, mozgásukban akadályozott utasok számára minél jobb feltételeket biztosítani a közösségi közlekedésben. A mozgásukban akadályozott utasok között értjük azokat az utasainkat, akik:
Vak vagy gyengénlátó személyek
Mozgásszervi fogyatékossággal élő személyek
Siket vagy nagyothalló személyek
Értelmi fogyatékossággal élő személyek
Autista személyek
Babakocsival vagy nehéz csomaggal közlekedő személyek
Ideiglenes mozgásszervi fogyatékossággal élő személyek
Magyar nyelvet nem használó személyek
egyéb.
Ezért a BKK Zrt. és a Járókelő Közhasznú Egyesület 2019 őszén közös kampányt indított, melynek célja, hogy az érintettekkel együtt feltárjuk a mozgásukban akadályozott utasok közösségi közlekedés használatához kapcsolódó speciális igényeit és a közlekedésükhöz szükséges speciális szolgáltatásokat. Ennek eszköze a Járókelő Közhasznú Egyesület honlapján egy olyan bejelentő felület, amelyen bárki bejelenthette a budapesti közösségi közlekedés egyenlő esélyű hozzáférésével, akadálymentességével kapcsolatos észrevételeit, de akár a jó példáikat is. A bejelentések feldolgozása során voltak olyan információk, melyekre viszonylag gyorsan tudtunk reagálni, de sajnos voltak olyan beérkezett jelzések is, melyek megoldása hosszabb időt és nagyobb költségvetést igényel. A beérkezett információkat a közösségi közlekedési szolgáltatások fejlesztési javaslataiba folyamatosan beépíti a BKK.
A bejelentő felület itt érhető el: https://jarokelo.hu/akadalyoknelkul
Azért fordulunk most Önökhöz, mert szeretnénk felmérni az Önök közösségi közlekedéssel és mobilitással kapcsolatos véleményét. Az eredményeket a fővárosi közlekedés hosszú távú működtetésében teendő intézkedések fejlesztéséhez használjuk fel. Az információgyűjtés érdekében kérjük, Önök és szervezetük tagjai is vegyenek részt az alábbi linken megtalálható online kérdőív kitöltésében.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsQzfHZ5PSGEyRvPAivTwsvEiQJAo BIPAlYFKI2JVZ3EQYSQ/viewform
Az online kérdőív kérdéseinek megválaszolása maximum 10 percet vesz igénybe.
A kérdőívet 2020. május 12. napjáig tudják kitölteni.
Tudjuk, hogy a koronavírus járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások miatt sokan szeretnének már kimozdulni otthonról, használni a közösségi közlekedési járműveket, hogy folytathassák a korábban megszokott életüket és a munkába járás mellett felkeressék barátaikat, távolabb élő rokonaikat, ismerőseiket. A fővárosi közösségi közlekedést működtető szakemberek részeként mi is arra törekszünk, hogy minél jobb feltételeket biztosítsunk a közösségi közlekedést használó utasoknak.
A kérdőív kitöltése ebben segíthet.
A kérdőív kapcsán további információ dr. Albert Judit (BKK) kollégánktól kérhető,
e-mail címe: judit.albert@bkk.hu.
Köszönjük szíves együttműködésüket!
A BKK Inclusion projekt csapata
 
Kutatási felhívás
Kratzl Anna vagyok, a Budapesti Corvinus Egyetemen készítem mesterszakos kutatásom a negyedik ipari forradalom technológiai hatásáról a megváltozott munkaképességű személyekre. Ahhoz, hogy releváns eredmény születhessen ebben az itthon egyedülálló kutatásban, szükségem lenne megváltozott munkaképességű személyekre, akik szívesen szánnak 10 percet egy kérdőív kitöltésére.
A kérdőív az alábbi linken érhető el, a kitöltéshez a Google Chrome böngésző ajánlott: https://certification.qualtrics.com/jfe/form/SV_9mYTAGUPOFfTYMZ
A kitöltés határideje május 8. péntek.
Köszönöm segítségüket!
 
Huzella koncertek a Facebookon
Minden nap délelőtt 11-kor kezdődik a Huzella Péter élő adása a Facebookon. Huzella Péter Kossuth-díjas előadóművész a Fény Alapítvány alapító tagja. Különös figyelemmel van a vak és gyengénlátó személyekre, így műsorában hozzájuk is szól. A fiatalok és gyerekek számára élvezetes és értékes amit csinál. Sok megzenésített verset ad elő, aminek hallgatása nemcsak szórakoztató, hanem bővíti a hallgatóság ismeretét is. Péter tájékoztatása szerint a közel jövőben felnőtt koncerteket is fog adni, bár az ifjúsági műsort is nagyon sok felnőtt nézi, hallgatja. Minden korosztálynak pluszt ad. Semmi különöset nem kell csinálni, a Péter Huzella előadásban 11-kor, Facebook oldalán megtalálható, hallgatható naponta. Kérünk mindenkit hallgassa, mert Péter nagy szeretettel szórakoztatja a közönséget.
 
Vakmisszió csendes hete
Szeretettel köszöntöm a Testvéreket!
Szomorú szívvel hirdetem, hogy a 2020. június 8-12-ig tartó vakmissziós csendes hetet Tahitótfalun a koronavírus miatt nem fogjuk megtartani. Ha addigra enyhíteni is fogják a korlátozásokat, akkor sem fogjuk megrendezni az Önök védelme érdekében, hiszen már csak 1 hónap van addig. Folyamatosan imádkozunk a járvány megszűnéséért, reménységünket az Úrba vetjük. Adja az Úr, hogy pár hónap után túl legyünk ezen. Ha így lesz, akkor megtartjuk a Vakmisszió csendes hetét egy másik időpontban: 2020. szeptember 7-től 11-ig Tahitótfalun a Sion-hegye Konferencia-központban. A csendes hét címe, programja a tervek szerint maradna. A nyár ideje alatt folyamatosan figyelni fogjuk a járvány helyzetét, és ha továbbra is fennállna a veszély, természetesen a szeptemberi időpontban sem tartjuk meg a csendes hetet. Ebben az esetben 2021 nyarán fogunk Tahiban találkozni. Az idei, szeptemberi csendes hétre a jelentkezési határidő: augusztus 15. tízezer forint előleg befizetésével. Ha addig tudunk alkalmainkon találkozni, be lehet fizetni készpénzben nyugta ellenében, ha ez nem lesz lehetséges, akkor banki átutalással lehet az előleget befizetni ide:
Református Missziói Központ:
Bankszámlaszám: CIB Bank 11100104-18188404-36000001
Közlemény: Vakmisszió, Tahi.
A részvételi díj kevesebb lenne a misszió anyagi támogatásával: 26.000 forint szállással, háromszori étkezéssel, kirándulással, éttermi ebéddel, múzeumbelépővel.
Vannak olyan Testvérek, akik a júniusi időpontra befizették már az előleget, ezt köszönjük. Ha valakinek nem jó a szeptemberi időpont, de előleget már fizetett, akkor azt jelezzék a misszió lelkészének, és visszautaljuk a befizetett összeget.
Az Úr vigyázzon mindnyájunkra!
Áldást, békességet kívánva:
Nógrádiné Kovács Alexandra
Vakmisszióvezető lelkipásztor
+36(30)546-2753 vakmisszio.rmk@gmail.comA partnerhíreket nem ellenőriztük, azok valóság tartalmáért
a szerkesztő felelősséget nem vállal!
 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
 
A hírlevelet szerkesztette:
Sztakó Krisztina, Sebesi Éva, Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email