Szemfüles magazin 2018. november

Views: 5

A 100 éves Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Centenáriumának alkalmából Emlékplakettet adományozott  a Vakok és Gyengénlátók Vas megyei  Egyesületnek és Bősze Györgynek az egyesület elnökének a Szövetség és a látássérült személyek érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

 

A Bízz Vakon Közhasznú Egyesület létrehozta az Arany Bot Díjat azzal a céllal, hogy elismerje a hétköznapi hősöket. A díjjal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy felismerjük azt, hogy vak és látássérült társainknak akár egy apró gesztus is lehet hatalmas segítség. A kezdeményezés partnere a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége. A Vakok és Gyengénlátók Vas megyei egyesülete Kiss Ferencné Marikát jelölte a díjra.

 

2018. október 17-én tartotta a Fehér bot napi ünnepséget a Vakok és Gyengénlátók Vas megyei Egyesülete. Ezen a napon jelent meg Kulcsár László Mindent látó lélek című verseskötete.

Október 15 és 17-e közt volt az Együtt élünk hét, ahol főleg diákok ismerkedhettek a vakok által használt eszközökkel és a szimulációs teremben a vakos élettel. Ennek a záró programja egy láthatatlan vacsora volt, melyet az Ön választ mi segítünk pályázatból és a Savaria Lions klub támogatásával valósult meg.

Október 22-én volt az Őrvidékházban a Gyere és sportolj velünk kerékpáros program, melyen részt vettek a Vakok és gyengénlátók Vas megyei Egyesületének tagjai is. Előkerült a tandem kerékpár.

2018. Október 29-30-31-én három alkalommal a Vas megyei Katasztrófavédelem Szombathelyi Tüzoltóságán voltak vendégek a VGYVE tagjai és közös érzékenyítő programon vettek részt.

 

November 13-án az egészségügyi egyetemről érkeztek diákok érzékenyítő napra.

 

Búcsúzunk egyik kedves pártoló tagunktól, Persányi Zoltánné Tünditől.

 

Program ajánló:

 

Gyorsan elérkezett a november vége, itt a december.

 

December 3-án van a fogyatékkal élők világnapja, Egyesületünk is készül erre az ünnepségre. A tervek közt szerepel egy könyv megjelentetése, amely azokat a szervezeteket mutatja be, akik a fogyatékkal élők életének jobbításával foglalkozik, illetve olyan emberek életútját mutatja be, akik képesek voltak túllépni a korlátaikat.

 

December 9-én Budapestre utaznak az egyesületünk tagjai A 100 éves Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Centenáriumi év záró eseményére az Operettszínházba.

 

December 17-én tartja az egyesület a karácsonyi ünnepségét. Szeretettel várjuk tagjainkat és kísérőiket.

 

Novemberi műsorunknak a végére értünk. A riportokat Kopcsándiné Zsuzsa készítette, vágta, szerkesztette Kopcsándi Gyula.

 

Köszönjük, hogy velünk voltak, hallgattak bennünket.

 

Print Friendly, PDF & Email