MVGYOSZ partnerszervezeteinek hírlevele 11/2020

Views: 1

Zárva a Vakok Kertje
Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy a tegnapi vihar következtében a városligeti Vakok kertjében a sétány mellett egy hatalmas lyuk/árok keletkezett. Kollégáink már dolgoznak a hiba javításán, illetve a terület megtisztításán, de a munkálatok befejezéséig (várhatóan ezek 1-2 napig eltartanak) a Vakok kertjét lezártuk. Köszönjük megértésüket, tisztelettel:
Nagy Viktória
kommunikációs munkatárs
VÁROSLIGET ZRT.
 
Gyászjelentés
„Elcsitult a szív, mely értünk dobogott,
Pihen a kéz, mely értünk dolgozott.
Számunkra Te sosem leszel halott,
Örökké élni fogsz, mint a csillagok.”
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették,
hogy Dénes József 2020. május 24-én, életének 88. évében elhunyt.
A gyászmisét 2020. július 9-én 18 órakor a Budapest XIV. kerületi Bosnyák téri Katolikus Templomban tartjuk.
Emlékét el nem múló szeretettel őrizzük.
Gyászolják: lánya, unokái, rokonai és barátai.
 
„Élet korlátok nélkül” – A Nem Adom Fel Alapítvány Művészeti Pályázata
A Nem Adom Fel Alapítvány művészeti pályázatot hirdet gyermekek, felnőttek és családok részére. A pályázat témája a karantén-helyzet megélése. Mit adott nekünk ez a különös, példátlan helyzet? Mit vittünk magunkkal a falakon túlra, a krízis elmúltával? Mi az-az érzés, emlék, ami ehhez az időszakhoz kötődik? Várják rajzok, kisfilmek, versek, novellák beküldését, melyek megragadják a karanténban eltöltött napok örömteli pillanatait, küzdelmeit, győzelmeit.
Pályázati anyagot bárki küldhet, ép vagy sérültséggel élő egyaránt.
A beérkezett művek közül előzsűrizést követően háromtagú szakmai zsűri választja ki műfajonként a legjobbakat.
A pályaműveket e-mailen, az info@nemadomfel.hu címre várják. Az e-mail szövegében a pályázó nevét, életkorát szükséges feltüntetni, illetve egy kapcsolatfelvételre alkalmas e-mail címet és telefonszámot.
A művek beküldési határideje: 2020. július 3. (péntek)
A legjobb munkákat alkotói oklevéllel, és értékes ajándékcsomaggal jutalmazzák, illetve műveiket publikálják az Alapítvány Facebook-oldalán és honlapján egyaránt.
További részletek olvashatók a
https://rehabportal.hu/palyazatok/elet-korlatok-nelkul/
 
Online kérdőív megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási helyzetének felmérésére
Az EFOP-1.9.3-VEKOP-17-2017-0001 azonosító számú kiemelt projekt keretében keresem, felajánlva segítő szolgáltatásainkat a járvány által nehezített társadalmi és gazdasági helyzetben. Projektünk a foglalkoztatási lehetőségek, azon belül a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának fejlesztésével, valamint az ehhez kapcsolódó foglalkozási rehabilitációs szakmai folyamatok fejlesztésével foglalkozik Budapesten és Pest megyében.
Ennek keretében szolgáltatásokat nyújtunk a megváltozott munkaképességű személyek és az őket foglalkoztató, illetve foglalkoztatni kívánó munkaadók számára is. A koronavírussal nehezített társadalmi és gazdasági helyzetben kiemelten fontos számunkra a sérülékeny csoportok, ezen belül a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának helyzete. Munkaerő-piaci szolgáltatásaink révén támogató segítséget nyújtunk mindazon megváltozott munkaképességű személyek részére, akik együttműködnek a projekttel segítve Őket a sikeres munkavállaláshoz.
Célunk, hogy ezzel a rövid kérdőívvel képet kapjunk a Budapesten és Pest megyében élő megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási helyzetéről. A kérdőív kitöltése mindössze 5-10 percet vesz igénybe, viszont sokat segíthet az ügyfeleiknek. A koronavírus járvány okozta gazdasági hatások kedvezőtlen irányba befolyásolták a munkaerőpiac helyzetét, és leépítésekhez, tömeges elbocsátásokhoz vezettek. Sajnos ez a helyzet a megváltozott munkaképességű személyeket is érinti.
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által működtetett EFOP-1.9.3-VEKOP-17-2017-0001 azonosító számú kiemelt projektünk célja, hogy elősegítse a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának növelését. A jelen helyzetben kiemelten szükség van minden olyan segítő szándékra, amely mérsékli a munkanélküliségből adódó krízist. Ennek a rövid kérdőívnek a kitöltésével lehetőséget kínálunk arra, hogy szolgáltatásaink szükség szerinti igénybevétele mellett helyet találjanak maguknak a munkaerőpiacon és munkába állhassanak.
KITÖLTÉS A GOOGLE ŰRLAPOK SZOLGÁLTATÁSBAN
Köszönjük együttműködésüket!
Tisztelettel:
Komondy Tóth Zoltán József
szakmai referens
EFOP-1.9.3-VEKOP-17-2017-00001
Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Szakmatámogatási Főosztály
 


Partnerszervezeteink híreit nem ellenőriztük, azok valóság tartalmáért
a szerkesztő felelősséget nem vállal!
 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
 
A hírlevelet szerkesztette:
Sztakó Krisztina, Sebesi Éva, Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email