MVGYOSZ hírlevél – Együtt formáljuk élhetőbbé a világot! 8. szám 2017.02.03.

Views: 77

Tartalom

Az MVGYOSZ hírei, közleményei

1. Az MVGYOSZ Segédeszközboltjának legújabb kínálata
2. Friss segédeszköz árlista a weben
3. EBU állásfoglalás a Marrákesi Szerződésre vonatkozó EU-s Direktíváról
4. Heti könyvajánlók – kerek évfordulók, nevezetes események tükrében

Vendégoldal

5. 2017. évi pályázati felhívás
6. Helyesbítés
7. Vaktúra- Velence A és B verzió
8. Mamma Mia, musical audionarrációval
9. A Pesti Magyar Színház audionarrációs ajánlata
10. Látássérült szülők fóruma a Facebookon
11. Írjunk közösen verset

***

Az MVGYOSZ hírei, közleményei

1. Az MVGYOSZ Segédeszközboltjának legújabb kínálata

Ezúttal az írást és az olvasást megkönnyítő eszközöket, nagyítókat ajánlunk az érdeklődők figyelmébe, amelyeket az MVGYOSZ Segédeszközboltjában, kedden és csütörtökön 10.00 és 18.00 (ebédidő: 12.00-tól 12.30-ig) és pénteken pedig 08.30 és 12.00 óra között lehet megvásárolni, és nem csupán készpénzben, hanem bankkártyával is.

A nagyítókról technikai részleteket a hírlevél „Nagyítók leírása.docx” nevű fájlban olvashatnak..

A segédeszközökről további információt Sziládi Zsuzsától lehet kérni a bolt nyitvatartási ideje alatt, a 06 1 384 8440 / 110 telefonszámon, illetve a rendeles@mvgyosz.hu Fizetni bankkártyával is lehet, sőt a termékek utánvétellel is megrendelhetőek, célszerű azonban – amennyiben erre lehetőség van – a termékeket a megrendelés előtt a boltban, előzetes időpont egyeztetés után, személyesen kipróbálni.

A termékek egyedi méltányosságon alapuló OEP-támogatással is megvásárolhatóak, erről bővebb információval Koczkásné Tóth Csilla tud szolgálni a szolgaltatas@mvgyosz.hu címen, illetve hívható a 06 1 384 8440 / 117 telefonszámon, vagy a 06 30 499 8889 mobilszámon.

Simon F. Nándor

***

2. Friss segédeszköz árlista a weben

A Budapest, Hermina út 47. szám alatti segédeszközboltunkban kapható termékek friss árlistáját feltöltöttük honlapunkra. A listát az eddigiektől eltérő módon szerkesztettük.
A Microsoft Excel táblázatban, kategória megjelölés és a teljes terméknév alapján lehet tájékozódni.
Az összes termék egy munkalapon található meg. Az Excelben történő keresés és tájékozódás segítése céljából a http://www.mvgyosz.hu/arulista weboldalon néhány gyakorlati tanáccsal szolgálunk a képernyőolvasó szoftvert használóknak.

A 2017. február 1-től érvényes segédeszköz árlista az alábbi hivatkozás megnyitásával érhető el:

http://www.mvgyosz.hu/…/MVGYOSZ%20seg%C3%A9deszk%C3%B6z_ter…

Koczkásné Tóth Csilla
szolgáltatás vezető

***

3. EBU állásfoglalás a Marrákesi Szerződésre vonatkozó EU-s Direktíváról

Az EBU állásfoglalása a Marrákesi Szerződés végrehajtására vonatkozó Uniós Irányelvek módosítására vonatkozó EP és Tanácsi javaslatokkal kapcsolatban

Az Európai Vakok Szövetsége (EBU) közzétette a vakok, látássérültek és nyomtatott szöveget használni képtelen személyek megjelent művekhez való hozzáférésének megkönnyítéséről szóló Marrákesi Szerződés végrehajtása ügyében született Európa Parlamenti és Európai Tanácsi módosítási javaslatokkal kapcsolatos állásfoglalását, melynek magyar nyelvű fordítása az alábbiakban olvasható:
http://www.mvgyosz.hu/nemzetkozi-hirek

http://www.mvgyosz.hu/hirek

A Direktíváról és a szabályozásról 2017. február 28-án szavaz az Európai Parlament Jogi Ügyekkel foglalkozó Bizottsága. A szavazás után kezdődnek majd meg az Európai Parlament és az Európa Tanács (EU-s tagállamok) közötti egyeztetések a végleges szabályozás kialakítása érdekében. Amint az EP Plenáris Ülésén megszavazzák az Iránymutatást és a szabályozást – egyéb váratlan problémák pedig nem merülnek fel – az Európa Tanács remélhetőleg ratifikálni fogja a szerzőjogi védelem alatt álló művek akadálymentes formátumú másolatainak nemzetközi cseréjét lehetővé tevő Marrákesi Szerződést.

A fejleményekről az MVGYOSZ honlapján is tájékoztatást fogunk adni.

Ollé Attila
Nemzetközi referens

***

4. Heti könyvajánlók – kerek évfordulók, nevezetes események tükrében

Immár 20 éve, 1997 óta minden év február másodikán az egyház azt a mintegy egymillió férfit és nőt ünnepli, akik a világon katolikus szerzetesként élik az életüket.
II. János Pál pápa nyilvánította ezt a napot a Szerzetesek Világnapjává.
További részletek: http://jelesnapok.oszk.hu/pr…/unnep/a_szerzetesek_vilagnapja

Történelmi és keresztény regény a Braille-könyvtárban. Gárdonyi Géza: Isten rabjai
(15 kötet)

Egy XVI. századi nyelvemlék, a Margitlegenda hívta föl Gárdonyi figyelmét IV. Béla király leányának, Margit regényes élettörténetére. A Ráskai Lea másolatában megmaradt legenda föltételezett szerzője Marcellus páter, Margit gyóntatója volt, akivel a regény több jelenlétében mi is találkozhatunk. A 231 lapból álló kódex a Nyulak szigetén, a mai Margitszigeten létesített Domonkos-rendi kolostor híres lakójának életrajzát tartalmazza. Az író szorgalmasan tanulmányozza a kolostori regulákat, a rendház elhelyezkedésének, helyiségeinek rajzát, régi följegyzésekből megismeri Margit apácatársainak nevét, korát, származását.
Képzelete azonban túllép a szűkös történelmi adatokon, kitölti a krónika hiátusait, fantáziája rekonstruálja a kolostor és a korabeli Magyarország mindennapjainak életét. Hosszú előkészület után egyetlen év alatt írja meg híres történelmi regényét.
Az Isten rabjai első kiadása 1908 áprilisában jelent meg, és azóta az egymást követő nemzedékek kedves olvasmányává lett.

“Minden ember akar valamit, amije nincs. A szerzetes akar a legtöbbet, amikor azt mondja: semmit sem akarok ezen a Földön!”

A Braille-könyvtár aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető: http://www.mvgyosz.hu/braille-konyvtar-katalogus

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Páll Erika a Braille-könyvtár nyitvatartási idejében:
kedd és csütörtök 10.00-18.00
péntek: 8.30-12.00
Érdeklődni telefonon, munkanapokon a 06 (1) 384-8440/120. melléken lehet.

*

20 éve elhunyt Bohumil Hrabal, cseh író (1914. március 28 – 1997. február 3.)
Cseh kisregény a Hangoskönyvtárban. Hrabal, Bohumil: Díszgyász
Bohumil Hrabal Díszgyász című kötetében – éppúgy, mint életrajzi ciklusa előző darabjában, a Sörgyári capricció-ban –, anyja, apja, nagybátyja emlékét idézi.
S az álmos kisvárosét, ahol ezúttal nekilódul az idő és a történelem, hogy a családi krónika hőseit belevesse egy kegyetlen háború hétköznapi megpróbáltatásaiba, és egy „tudó tudatlan” gyermek segítségével levizsgáztassa őket tisztességből, emberségből.
A regény világa realitásban gyökerező, ugyanakkor hallatlanul szellemes is. Hrabal humora, a jellem- és helyzetkomikum frappáns alkalmazása, a remekbeszabott alakok szerepeltetése, és az író pszichológiai érzéke miatt a mű mindenkihez szól.

A könyv adatai
Felolvassa: Gyarmathy Zsuzsa
Időtartam: 9 óra.
Adathordozó: 1 CD.

A Hangoskönyvtár aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető: http://www.mvgyosz.hu/hangoskonyvtar-katalogus

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Taba Zsófia a Hangoskönyvtár nyitvatartási idejében:
kedd: 10-18-ig,
csütörtök: 10-18-ig,
péntek: 8.30-12-ig.

Érdeklődni telefonon, munkanapokon a 06 (1) 384-8440/123. melléken lehet, vagy
e-mail-ben, a hangoskonyvtar@mvgyosz.hu e-mail címen.

Árvay Mária

***

Vendégoldal

5. 2017. évi pályázati felhívás

A „Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány”
jelen közleménnyel meghirdeti 2017. évi pályázatát a céljának megfelelő támogatások elnyerésére
További, részletes tájékoztató jelen hírlevelünk mellékleteiben található:
Pályázati felhívás (2017. evi palyazati felhivas.doc)
Személyi lapok:
(2017 Szemelyi_lap (1) kézi kitöltéshez.doc; 2017 Szemelyi_lap – elektronikus (1).rtf).

Nyusti Szilvia

***

6. Helyesbítés

Kedves Érdeklődők!

A múlt héten kiküldött (2016/2017-es évad 5. számú) hírlevelünkben véletlenül elírtuk a Váci Dunakanyar Színház előadásának dátumát. A helyes időpont: 2017. február 12. (vasárnap) délután 3 óra.

Az elírásért szíves elnézésüket kérjük!

Üdvözlettel:

90 decibel

***

7. Vaktúra- Velence A és B verzió

Kedves Érdeklődők!

2017. tavaszán újabb utazást szervezünk, ezúttal az álmok és csodák városába, Velencébe hívjuk Önöket. Induljunk el együtt a legendák nyomában, fedezzük fel, érezzük meg együtt Velence szépségét, varázsát, mely már annyi írót, költőt, festőt megihletett az évszázadok során!

Az utazást igény szerint öt vagy négy napra szervezzük, ezért küldünk kétféle verziót, kérjük, jelentkezésükben jelöljék meg melyik verziót választják, illetve melyik keltette fel az érdeklődésüket.

Olaszország, Velence “A” VERZIÓ

Időpont: 2017. április 26-30. (5 nap, 4 éjszaka)
Indulás: április 26-án, reggel 7-kor
Hazaérkezés: április 30-án az esti órákban
Utazás: klímás minibuszokkal
Utazási idő: kb. 7 óra (Szlovénián keresztül)
Szállás: Crowne Plaza

A hotel kb.20 perc autóval Velencétől. A modern szálloda rendkívül kényelmes és jól felszerelt szobákkal rendelkezik (minibár, hajszárító, szappan, tusfürdő). A vendégek számára ingyenes Wi-Fi-csatlakozás. A szállodában szauna és konditerem áll a vendégek rendelkezésére. A hotel főbejáratától indul egy kb. 5 kilométeres séta és futóösvény, ami a sportot kedvelőknek érdekes lehet. Tandemfutás lehetséges.

Az utazás során két tapasztalt segítő/kísérő áll az utazók rendelkezésére, ezért a látó kísérő nélkül, vagy egyedül utazók is bátran jelentkezhetnek! Ha valaki egy látássérült látó kísérőjeként jelentkezik, akkor elképzelhető, hogy egyes helyzetekben segítséget kell nyújtania a csoportban lévő másik látássérültnek is.

Program

Április 26.
Érkezés a hotelbe a délutáni órákban. Szállás elfoglalása, majd késő délután séta Padova belvárosában, a Szent Antal Székesegyház megtekintése, Szent Antal sírjának felkeresése. Este vacsora Padovában.

Április 27.
Bőséges svédasztalos reggeli a hotelben, majd egész napos városnézés Velencében. Szendvics ebéd Velence valamelyik hangulatos terén. Visszaérkezés a hotelbe délután 6 körül. Vacsora egy közeli étteremben.

Április 28.
Bőséges svédasztalos reggeli a hotelben, majd ismét irány Velence. Kb. 4 órás városnézés a zsidó negyedben egy helyi idegenvezető közreműködésével. A séta során meglátogatunk egy gondola készítőt is, ahol megismerhetjük a gondolák készítésének titkait. Szendvics ebéd valamelyik hangulatos téren. Délután szabadprogram, majd vissza a hotelbe. Útközben megállunk egy nagy bevásárló központnál. Vacsora egy közeli étteremben.

Április 29.
Bőséges svédasztalos reggeli a hotelben, majd séta Lido di Jesolo tengerparti homokos sétányán. Szendvicsebéd, majd barangolás Velencében. Szabad program, souvenir vásárlás, kávézás, galambsereg etetése a Szent Márk téren, stb… Vacsora egy Velencében lévő hamisítatlan hangulatos olasz étteremben.

Április 30.
Bőséges svédasztalos reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Útközben megállunk egy bevásárló központnál, majd indulunk haza. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Velence határáig autóval, onnan pedig a vízibuszokkal (vaporetto) és gyalog fogunk közlekedni.

Részvételi díj: 110.000.-Ft/fő, amely tartalmazza az oda-vissza utazást, a 4 éjszaka szállást bőséges svédasztalos reggelivel, 3 szendvics ebédet (szendvics, gyümölcs, ásványvíz), olasz vacsorát 27-én, az idegenvezetést, a gondola műhely látogatását és az utazás során a kávézásokat a megállások ideje alatt.

A részvételi díj nem tartalmazza a vacsorákat, az esetleges belépőket és a vaporetto jegyeket. A vacsorák várható önköltsége: kb. 1.800 – 5.000.-Ft/étkezés/fő, ami függ attól, hogy ki, mennyit, mit eszik és iszik.

Jelentkezési határidő: 2017. február 20., a részvételi díj 50%-ának befizetésével. A korlátozott számú részvétel miatt a jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk fogadni.
Minimális létszám: 12 fő, maximális létszám: 15-16 fő.

Jelentkezés és további információ:

bonecz@90decibel.org
06 20 958 8688

*

Olaszország, Velence “B” VERZIÓ

Időpont: 2017. április 27-30. (4 nap, 3 éjszaka)
Indulás: április 27-án, reggel 7-kor
Hazaérkezés: április 30-án az esti órákban
Utazás: klímás minibuszokkal
Utazási idő: kb. 7 óra (Szlovénián keresztül)
Szállás: Crowne Plaza

A hotel kb.20 perc autóval Velencétől. A modern szálloda rendkívül kényelmes és jól felszerelt szobákkal rendelkezik (minibár, hajszárító, szappan, tusfürdő). A vendégek számára ingyenes Wi-Fi-csatlakozás. A szállodában szauna és konditerem áll a vendégek rendelkezésére. A hotel főbejáratától indul egy kb. 5 kilométeres séta és futóösvény, ami a sportot kedvelőknek érdekes lehet. Tandemfutás lehetséges.

Az utazás során két tapasztalt segítő/kísérő áll az utazók rendelkezésére, ezért a látó kísérő nélkül, vagy egyedül utazók is bátran jelentkezhetnek! Ha valaki egy látássérült látó kísérőjeként jelentkezik, akkor elképzelhető, hogy egyes helyzetekben segítséget kell nyújtania a csoportban lévő másik látássérültnek is.

Program

Április 27.
Érkezés a hotelbe a délutáni órákban. Szállás elfoglalása, majd késő délután séta Padova belvárosában, a Szent Antal Székesegyház megtekintése, Szent Antal sírjának felkeresése. Este vacsora Padovában.

Április 28.
Bőséges svédasztalos reggeli a hotelben, majd ismét irány Velence. Kb. 4 órás városnézés a zsidó negyedben egy helyi idegenvezető közreműködésével. A séta során meglátogatunk egy gondola készítőt is, ahol megismerhetjük a gondolák készítésének titkait. Szendvics ebéd valamelyik hangulatos téren. Délután szabadprogram, majd vissza a hotelbe. Útközben megállunk egy nagy bevásárló központnál. Vacsora egy közeli étteremben.

Április 29.
Bőséges svédasztalos reggeli a hotelben, majd egész napos városnézés és barangolás Velencében. Szendvicsebéd valamelyik hangulatos téren. Közben szabad program, souvenir vásárlás, kávézás, galambsereg etetése a Szent Márk téren, stb.Vacsora egy Velencében lévő hamisítatlan hangulatos olasz étteremben.

Április 30.
Bőséges svédasztalos reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Séta Lido di Jesolo tengerparti homokos ösvényén, majd indulás haza. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Velence határáig autóval, onnan pedig a vízibuszokkal (vaporetto) és gyalog fogunk közlekedni.

Részvételi díj: 95.000.-Ft/fő, amely tartalmazza az oda-vissza utazást, a 3 éjszaka szállást bőséges svédasztalos reggelivel, 3 szendvics ebédet (szendvics, gyümölcs, ásványvíz), az idegenvezetést, a gondola műhely látogatását és az utazás során a kávézásokat a megállások ideje alatt.

A részvételi díj nem tartalmazza a vacsorákat, az esetleges belépőket és a vaporetto jegyeket. A vacsorák várható önköltsége: kb. 1.800 – 5.000.-Ft/étkezés/fő, ami függ attól, hogy ki, mennyit, mit eszik és iszik.

Jelentkezési határidő: 2017. február 20., a részvételi díj 50%-ának befizetésével. A korlátozott számú részvétel miatt a jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk fogadni.
Minimális létszám: 12 fő, maximális létszám: 15-16 fő.

Jelentkezés és további információ:

bonecz@90decibel.org
06 20 958 8688

Üdvözlettel

90decibel Csapat

***

8. Mamma Mia, musical audionarrációval

Figyelem, figyelem!
Páratlan lehetőség!
Mamma Mia! musical audionarrációval, a Madách Színház sztárjainak tolmácsolásában

Időpont: 2017.február 9. 19 óra, valamint 2017.február 19. 15 óra
Helyszín: Madách Színház, Budapest, Erzsébet krt. 29-33.
Megközelíthető: 4-6-os villamossal a Wesselényi utcai megállóból.
Jegyár: 5700 Ft látássérült nézőinknek és egy kísérőnek.

Jelentkezni lehet az
epetne@gmail.com és az akadalymenteskultura@gmail.com email címeken, valamint a 06 70 383 7766 telefonszámon.

Egyéb fontos tudnivalók:

Látássérült nézőinknek a színház külön páholyokat foglalt be. Ezek a páholyok a földszinten találhatóak az utolsó sor mögött, tehát távol a színpadtól. Ezért egyesületünk javasolja, gyengénlátó nézőinknek is, a fülmonitor használatát.
Az előadás hatalmas, különleges díszletei miatt a színpadbejárás kezdete 17 óra.
Kérjük kedves nézőinket, hogy számítsanak arra, hogy a színpadbejárás után 1 óra szabadidő áll majd rendelkezésre az előadás kezdetéig, amit önállóan szükséges eltölteni.
Az előadás hossza 2 óra 45 perc egy szünettel.
Az előadás alatt az audionarrációt vendégeink egy készülék segítségével, fülhallgatón keresztül követhetik. A jegyek és eszközök limitált száma miatt, illetve a darab népszerűségére való tekintettel kérjük, részvételi szándékát minél előbb jelezze.
Igény esetén, a helyszín megközelítésében, segítséget biztosítunk.

Az ABBA fergeteges zenéjével kísért történet a következő:
„Napfényben fürdő görög sziget. Mindent körbeölelő csillogó türkiz tenger. Hangulatos tavernák, ínycsiklandó étkek, mavrodaphne…
Egyszerűen idilli – tökéletes felkeresni, ott időzni, visszatérni – s persze élni.
Donna Sheridan, a független, céltudatos asszony ezt a nem mindennapi környezetet választotta otthonául, és itt született húsz évvel ezelőtt Sophie is, a lánya.
Sophie, aki édesanyja szemléletétől eltérően mindig is szenvedélyes szerelemről, hatalmas fehér esküvőről álmodott, elvágyik e csodálatos mediterrán szigetről. A nagy utazást azonban nem egyedül, hanem választottja, Sky oldalán tervezi elkezdeni. Házasságkötésüket mindössze egy apróság árnyékolja be: Sophie szeretné, ha édesapja vezetné oltárhoz, akit azonban nem ismer…”

Főbb szereplők:

Donna Sheridan: Gallusz Nikolett, Koós Réka, Kovátsh Kriszta
Sam Carmichael: Nagy Balázs, Sasvári Sándor, Stohl András
Sophie Sheridan: Muri Enikő, Simon Boglárka, Tóth Angelika
Bill Austin: Hajdú István, Szerednyey Béla
Harry Bright: Molnár László, Veil Róbert
Tanya: Détár Enikő, Ladinek Judit
Rosie: Balogh Anna, Sáfár Mónika, Sári Éva
Sky: Kiss Ernő Zsolt, Sánta László
Ali: Foki Veronika, Trecskó Zsófia
Lisa: Lapis Erika, Tóth Angelika, Wegner Judit, Zsitva Réka
Pepper: Ekanem Bálint Emota, Németh Gábor
Eddie: Berényi Dávid, Pásztor Ádám

Rendező Szirtes Tamás

Szeretettel várja Önt és kísérőjét a Madách Színház és az AKKU Egyesület.

***

9. A Pesti Magyar Színház audionarrációs ajánlata

Akadálymentes előadások februárban

Február 7. 15 óra Harisnyás Pippi
Február 8. 11 óra Harisnyás Pippi
Február 9. 15 óra Valahol Európában
Február 10. 15 óra Valahol Európában
Február 11. 15 és 19 óra Valahol Európában
Február 15. 19 óra Utazás az éjszakába – akadálymentes premier!
Február 16. 19 óra A muzsika hangja
Február 17. 15 és 19 óra A muzsika hangja
Február 18. 11 és 15 óra A muzsika hangja
Február 19. 15 óra A tizedes meg a többiek
Február 26. 15 és 19 óra Chioggiai csetepaté
Február 27. 19 óra Utazás az éjszakába
Február 28. 19 óra Chioggiai csetepaté

Tájékoztatjuk, hogy előadásainkat – előre egyeztetett időpontokban – színpadbejárás előzi meg, amennyiben az előadás előkészületei ezt megengedik. De bizonyos esetekben csak az előadást követően van lehetőség a színpad bejárására. Érdeklődni jelen hírlevelünk végén található elérhetőségeken lehet.
Jegyigénylés és részletes információk:
Tóth Cecília, társadalmi felelősségvállalási referens
e-mail: akadalymentesites kukac mszinhaz pont hu
akadalymentesites@mszinhaz.hu
Telefonszám: +36 70 903 8955

***

10. Látássérült szülők fóruma a Facebookon

Kedves látássérült szülők!
Gombás Juditnak hívnak. Születésemtől fogva látássérült vagyok. Van egy óvodás, látó fiam, és az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán dolgozom oktatóként. Amikor gyermekemet vártam, hatalmas segítség volt, hogy más látássérült szülőktől tanulhattam.
Létrehoztam a Facebookon egy zárt csoportot „Látássérült Szülők Fóruma” néven, amelyhez minden érdeklődő csatlakozhat. A fórum célja, hogy virtuális közösségként segítsük egymást, tanácsot kérhessünk és adhassunk a látássérültként való gyermeknevelés témájában. Vágyott célom, hogy attól függetlenül, hogy hol élünk, vannak-e látássérült szülő ismerőseink, „instant” segítséget kaphassanak – pl. ha kezdő szülőként még sosem kellett a babának kúpot beadnom, ám most muszáj „átesni a tűzkeresztségen”, legyen egy olyan fórum, ahol számíthatok SOS gyakorlati tanácsokra más látássérült szülőktől. Szintén szuper, ha pl. ha baba- és látássérült szülő barát helyeket, programokat tudunk egymásnak ajánlani.
Minden érdeklődő csatlakozását várjuk, legyen akár nagyobb gyermeke, vagy ha még csak várja a babáját!

Gombás Judit

***

11. Írjunk közösen verset

Felhívás!
Örömmel tapasztaljuk, hogy több sorstársunk kacérkodik a poétasággal, és egyre-másra születnek a lírai alkotások. Most, a Költészet Napja közeledtén hívjuk mindnyájukat, hogy csatlakozzanak felhívásunkhoz, és Írjunk közösen verset!

A játék részletes leírását a jelentkezőkhöz eljuttatjuk.
Jelentkezési határidő:
2017. március 17.
Cím:
gergyeimre@freemail.hu

nagy.vendi54@gmail.com

***

A Vendégoldal rovat hirdetéseinek tartalmáért az MVGYOSZ nem vállal felelősséget!

***

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

***

A hírlevelet szerkesztette: Árvay Mária és Szabó Hajnalka

***

Print Friendly, PDF & Email