MVGYOSZ hírlevél – Együtt formáljuk élhetőbbé a világot! 4. szám 2018.01.19.

Views: 34

 

Tartalom

Az MVGYOSZ hírei, közleményei

1. Új helyen a Bodor Tibor Hangoskönyvtár
2. Kulcstartós termékek – kicsik, de hasznosak
2.1. Távirányító hangjelzést adó közlekedési lámpákhoz és mozgólépcsőkhöz, FUTÁR-kijelzőkhöz
2.2. Angolul beszélő kulcstartós óra
2.3. Öt ledes, kulcstartós elemlámpa
3. Nőnapi Operett és Kuplé
4. Heti könyvajánlók – jeles napok, kerek évfordulók tükrében

Vendégoldal

5. Kedvezményes cirkuszjegyek látássérülteknek
6. Az ETIKK pályázati felhívása
7. „Kolbászoljunk együtt”
8. Színdarab audionarrációval – László Miklós: Illatszertár
9. Felhívás kutatómunkához

***

Az MVGYOSZ hírei, közleményei

1. Új helyen a Bodor Tibor Hangoskönyvtár

2018. január 23-tól új helyen találhatják meg a Bodor Tibor Hangoskönyvtárat azok, akik a hangoskönyv kölcsönzést személyesen, az MVGYOSZ székházában oldják meg.
Az új hely nincs messze a régitől: a portával szemben, a Sipeki terem hátsó részében lesz ideiglenesen megtalálható a könyvtár.
A könyvtár épületen belüli áthelyezésének oka, hogy korábbi helyét felújítjuk, átalakítjuk, akadálymentesítjük. Az új ügyféltér kialakítása során a kor szakmai követelményeit és a kölcsönzők kényelmét egyaránt figyelembe vesszük. A könyvtár régi helyére való visszaköltöztetéséről hírlevelünkben is tájékoztatjuk az érdeklődőket.

A költöztetéssel egy időben a kazettás hangoskönyv állománytól búcsút veszünk, ahogy anno a 80-as évek végén ezt az orsós szalagokon kölcsönözhető hanghordozókkal is megtettük. 2018. január 23-tól már csak CD lemezeken lehet hangoskönyveinket hallgatni.
Az állomány online elérhetőségét terveink szerint még ebben az évben lehetővé tesszük.

Angyal Gábor
szakmai vezető

***

2. Kulcstartós termékek – kicsik, de hasznosak

Az alábbi három darab terméket ajánlom a kedves olvasó figyelmébe, amiket megvásárolhat Szövetségünk Segédeszközboltjában.

2.1. Távirányító hangjelzést adó közlekedési lámpákhoz és mozgólépcsőkhöz, FUTÁR-kijelzőkhöz

Ismét kapható a négygombos, közlekedést segítő távirányító. A készüléken lévő bármelyik gomb megnyomásával aktiválhatók a hangos tájékoztató berendezéssel felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél lévő lámpák, valamint a FUTÁR-kijelzőkön megjelenő információkat is ennek a távirányítónak a segítségével kérdezhetjük le. Továbbá az M4-es metrónál lévő ATS-t is ezzel tudjuk aktiválni. Ezzel a rendszerrel, mely hangjelzést ad, azt tudhatjuk meg, hogy éppen melyik mozgólépcső üzemel, és hogy melyik távolodik tőlünk. Karabinerének köszönhetően akár táskánkra is fel tudjuk akasztani, így a zsebünkben sem kell keresgetni, amikor használni szeretnénk.
A termék ára érvényes MVGYOSZ tagsági igazolvánnyal: 1585 Ft.

2.2. Angolul beszélő kulcstartós óra
(idő és hőmérséklet bemondás, ébresztő és szundi funkció)

Kis méretének köszönhetően (6*3,5*1,5 cm) akár zsebben is hordhatjuk, de az eszköz tetején található karabinerrel kulcscsomónkra is könnyedén feltehetjük.
Az óra háza műanyag, fehér színű. A készülék két hosszanti oldalán sárga színű gumiborítást találunk.
Az óra elején legfölül helyezkedik el a 2*1 cm-es kijelző, ez alatt egy ugyanakkora méretű gombot találunk, melynek megnyomásával megtudjuk az éppen aktuális időpontot és hőmérsékletet, legalul pedig az ovális hangszóró kapott helyet.
A készülék hátoldalának tetején 3 db gombot találunk, alatta pedig az elemtartót. A gombok segítségével beállíthatjuk a pontos időt, az ébresztőórát, továbbá váltogathatunk több ébresztőhang közül, valamint kiválaszthatjuk, hogy Celsius fokban vagy Fahrenheit fokban szeretnénk az éppen aktuális hőmérsékletet megtudni.
Az óra két db gombelemmel működik, mely a csomagolás tartozéka.
A termék ára érvényes MVGYOSZ tagsági igazolvánnyal: 4445 Ft.

2.3. Öt ledes, kulcstartós elemlámpa

Ez a 6,5 cm hosszú műanyag kis lámpa praktikus segítség lehet abban az esetben, ha számunkra nem megfelelőek a fényviszonyok és például a megállóban állva meg szeretnénk nézni a menetrenden, hogy mikor jön a következő jármű.
Az elemlámpa több színben kapható, működését egy darab gombelem biztosítja, melyet a csomagolás tartalmaz.
A termék ára érvényes MVGYOSZ tagsági igazolvánnyal: 561 Ft.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Balog Tamás, a Segédeszközbolt nyitvatartási idejében, kedden 10:00-től 18:00-ig, csütörtökön 9:00-17:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig) és pénteken 8:30-12:30-ig.

A termékek utánvéttel is megrendelhetők! Felhívjuk a figyelmet, hogy az utánvéttel történő vásárlás során a termék vételárán és a csomagolási költségen (150 Ft) kívül a postásnál történő fizetéskor a posta a pénzkezelésért felárat számít fel a csomag értékétől és a fizetendő díjtól függően.

Tájékoztatom a vásárlókat, hogy a vásárlás megkönnyítése érdekében Segédeszközboltunkban bevezettük a bankkártyás fizetést.

Érdeklődni telefonon, munkanapokon a 06 (1) 384-8440/110 számon, vagy e-mail-ben, a rendeles@mvgyosz.hu e-mail címen lehet.

Benedek Zoltán

***

3. Nőnapi Operett és Kuplé

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége különleges Nőnapi rendezvénnyel kedveskedik Centenáriumi Évének alkalmából. A Rendezvényen Kisnémedi Varga Pál és Barátai nyújtanak át az operett gyöngyszemeiből egy csokrot a jelen lévő hölgyeknek, és minden zeneszerető vendégnek.

A műsort és a jó hangulatot Siliga Miklós zenetanár, zeneszerző és zenész tanítványai szolgáltatják:
Kisnémedi Varga Pál – ének
Lukács Tímea – ének
Hlabács László – ének
Bodrogi Zsuzsi – ének
Siliga Miklós – zenész
Búváry Lívia – ének, az állami operaház művésznője
Erdős Melinda – ének, az állami operaház művésznője
Flamich Mária – ének

A rendezvény időpontja: 2018. március 10. 15:00
A rendezvény helyszíne: A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Székháza, Hermina terem (1146 Budapest, Hermina út 47.)

Várjuk jelentkezéseiket a szervezes@mvgyosz.hu mail címen, illetve a +36 30 449 2331-es telefonszámon 2018. március 8.-ig.

A rendezvény mindenki számára ingyenes!

Várunk szeretettel és meglepetésekkel minden kedves érdeklődőt!
a szervezők

***

4. Heti könyvajánlók – jeles napok, kerek évfordulók tükrében

75 éve elhunyt Eric Knight angol regényíró,
(1897. április 10. – 1943. január 15.)

Néhány műve: Lassie, Légy hű magadhoz, Sam Small csodálatos élete.
Az MVGYOSZ könyvtáraiból most Tőle ajánlunk írásokat!

II. világháborús regény a Braille-könyvtárban.
Eric Knight: Légy hű magadhoz
(24 kötet)

„Azt hiszem, minden, amit valaha is tettem és írtam, csupán előkészület volt ehhez a könyvhöz. ” – mondta műveiről a szerző, s bár nem önéletrajzi regényt írt, hősének sorsában, világszemléletében Eric Knight életútjára, mélységes humanizmusára ismerhetünk. Egy esztendővel a halála előtt fejezte be életének fő művét, ezt a regényt, melynek minden sorát az igazság kimondásának felelősségérzete hatja át. Tombol a második világháború, Angliára hullanak a bombák, a brit társadalom élete fájdalmasan felbolydul. Ekkor találkozik két fiatal: Prudence, a gazdag arisztokrata lány és Clive, az alacsony sorból származó fiú. Megszeretik egymást, tervezgetik majdani életüket, amelyről a lelkük mélyén mindketten sejtik, hogy csak vágyálom, szörnyűségeket megszépítő illúzió…
Clive, a katona – a „lázadó Anglia fia” –, rádöbben, hogy nem az elnyomottakért harcol, hanem a háborút előidéző vezető rétegek érdekeiért. Megszökik a katonaságtól, és abban a reményben hal meg, hogy a háború után mégiscsak egy jobb világnak kell következnie. A regény megjelenésekor szinte azonnal bestseller lett Angliában és Amerikában is. Úgy beszéltek róla, mint az első nagy regényről, amely a II. világháborúról íródott. Már 1942-ben film készült belőle, amelyet Oscar-díjjal jutalmaztak.

“Mostanában annyi ajtó csukódik be mögöttem… És én néha szeretném, ha ez egy kicsit lassabban menne. Visszamenni nem akarok, hiszen az ajtók csakugyan bezáródnak, és az ember nem is mehetne vissza. És én csakugyan a magam útján akarok továbbmenni. De hát néha kifulladok egy kicsit, és olyankor szeretném azt mondani, hogy – állj… csak egy pillanatra… csak egy percre állítsuk meg, kérem, a világot… csak addig, míg hozzászokom egy kissé, hogy ott legyek, ahol vagyok.”

A Braille-könyvtár aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető: http://www.mvgyosz.hu/braille-konyvtar-katalogus

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Páll Erika a Braille-könyvtár nyitvatartási idejében:
kedd: 10:00-18:00
Csütörtök: 9:00-17:00
péntek: 8:30-12:30
Érdeklődni telefonon, munkanapokon a 06 (1) 384-8440/120. melléken lehet.

*

Humoros elbeszélés-gyűjtemény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban.
Eric Knight: Sam Small csodálatos élete

„Ezt a históriát, amely Sam Smallnak és pajtásainak életéről és koráról szól, nagyobbára akkor írtam, amikor a világ kellemesebb hely volt, mint most. Többnyire olyankor írtam, amikor honvágy gyötört, vagy rosszkedvű és reményvesztett voltam és fel akartam egy kicsit vidulni.
Ha az embernek kevés támasza van az életben, olyankor visszatér saját fajtájához és vidékéhez. És így, bármilyen különös is, ezeket a történeteket, majdnem valamennyit szülőhazámtól, Yorkshire-től jó öt-hatezer mérföld távolságban írtam. Azt hiszem azért, mert hazavágytam.”

A könyv adatai
Felolvassa: Szoboszlai Éva.
Időtartam: 8 óra.
Adathordozó: 1 CD.

A Bodor Tibor Hangoskönyvtár aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető: http://www.mvgyosz.hu/hangoskonyvtar-katalogus

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Taba Zsófia a Bodor Tibor Hangoskönyvtár nyitvatartási idejében:
kedd: 10:00-18:00-ig,
csütörtök: 9:00-17:00-ig,
péntek: 8:30-12:30-ig.
Érdeklődni telefonon, munkanapokon a 06 (1) 384-8440/123. melléken lehet, vagy
e-mail-ben, a hangoskonyvtar@mvgyosz.hu e-mail címen.

Árvay Mária

***

Vendégoldal

5. Kedvezményes cirkuszjegyek látássérülteknek

Kedves Sorstársak!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének tagjai számára a Fővárosi Nagycirkusz Győztesek Karneválja című műsorának megjelölt előadásaira 1000 Ft-os jegyárat, valamint 40%-os kedvezményt biztosít!
A XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon egy teljes héten keresztül a világ legjobb, legsikeresebb cirkuszművészeti produkcióit láthatta a Fővárosi Nagycirkusz közönsége. A rendezvénysorozat produkcióit nemzetközi, szakmai zsűri pontozta, mely értékelés alapján a legjobbak nyerték el a Fesztivál díjait.
A Cirkuszfesztivál díjnyertes produkcióiból összeállításra kerülő Győztesek Karneválja előadást január 19 és március 11-e között láthatja a Fővárosi Nagycirkusz közönsége. Az egyedülálló, világszínvonalú műsor szerdától péntekig 15:00, szombaton 11.00, 15:00 és 19:00, vasárnap pedig 11.00 és 15:00 órakor kezdődő előadásokkal vár minden kedves érdeklődőt.

A kedvezmények a következőképpen néznek ki:
A január 19-én és 20-án 19 órakor kezdődő, továbbá a 21-én 11 órakor kezdődő előadásokra a II. kategória jegyáraiból 40%-os kedvezményt kínálnak, a III. kategóriában pedig egységesen 1000 Ft-ért válthatnak jegyeket.
A január 24-én, 25-én és 26-án 15 órakor kezdődő előadásokra az I. és II. kategória jegyáraiból 40%-os kedvezményt kínálnak, a III. kategóriában pedig egységesen 1000 Ft-ért válthatnak jegyeket.
A január 27-i és 28-i előadásainkra a III. kategóriában egységesen 1000 Ft-ért válthatnak jegyeket.

A kedvezmények a szabad helyek ereéig érvényesek!

Jegyárak:
Első kategória 40% kedvezménnyel: felnőtt 3900ft helyett 2340ft, nyugdíjas 2900ft helyett 1740ft, gyerek 2700ft helyett 1620ft
Második kategória 40% kedvezménnyel: felnőtt 3100ft helyett 1860ft, nyugdíjas 2700ft helyett 1620ft, gyerek 2500ft helyett 1500ft
Harmadik kategória: felnőtt, nyugdíjas, gyerek, egyaránt 1000ft
Ezen kívül a 25%-os kedvezményünk március 11-ig szól és a szabad helyek erejéig érvényes!

A tagtársak számára szóló 25%-os kedvezmény a prémium, I. és II. kategória jegyáraira vonatkozik, a foglalás fix helyre szól. A III. kategóriába egységesen 1500 Ft-ért válthatnak jegyeket. Hozzátartozókra is érvényes, az összes igényelt jegyre vonatkozik, db számos korlátozás nélkül. A nézőtérképet és az árakat a https://drive.google.com/file/d/1uRLBl_WTbu_8KXQ6B1AmcqkeAVbRknww/view?usp=sharing linken található jegyrendelő nyomtatvány is tartalmazza.

Jegyárak:
Prémium kategória 25% kedvezmény felnőtt 4500ft helyett 3375ft, nyugdíjas 3300ft helyett 2475ft, gyerek 3100ft helyett 2325ft
I. Kategória 25% kedvezmény felnőtt 3900ft helyett 2925ft, nyugdíjas 2900ft helyett 2175ft, gyerek 2700ft helyett 2025ft
II. Kategória 25% kedvezmény felnőtt 3100ft helyett 2325ft, nyugdíjas 2700ft helyett 2025ft, gyerek 2500ft helyett 1875ft
A tagok számára szóló 25%-os kedvezmény a prémium, I. és II. kategória jegyáraira vonatkozik, a foglalás fix helyre szól. Hozzátartozókra is érvényes, az összes igényelt jegyre vonatkozik, db számos korlátozás nélkül.

A jegyvásárlás menete:

1. Kiválasztja a megtekinteni kívánt előadás dátumát, időpontját.
2. A „Jegyrendelő nyomtatvány”-t (https://drive.google.com/file/d/1uRLBl_WTbu_8KXQ6B1AmcqkeAVbRknww/view?usp=sharing) a kitöltést követően visszaküldi a következő e-mail címre: dancsecs.eszter@maciva.hu – minden péntek 14h-ig
3. A jegyrendelést követően értesítést kap a jegyfoglalás sikerességéről, melyben megtalálja a jegyek átvételéhez szükséges foglalási sorszámot.
4. A kedvezményes jegyek akár azonnal átvehetők a Fővárosi Nagycirkusz jegypénztárában. A lefoglalt jegyeket legkésőbb az előadás előtt 1 órával kell átvenni.

Pénztár:

Hétfőtől-Vasárnapig: 10 – 18 óráig; Fizető eszközök: készpénz, bankkártya, SZÉPKÁRTYA, Sodexo kultúra utalvány

Esetleges kérdéseikkel, foglalással kapcsolatban forduljanak Dancsecs Eszter Értékesítési menedzser / Közönségszervezőhöz. Mobil: 06-20/250-7110. E-mail: dancsecs.eszter@maciva.hu
Cím: 1146 Budapest, Állatkerti krt. 12/a.
www.fnc.hu

***

6. Az ETIKK pályázati felhívása

Tisztelt Érdeklődő!

A Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpontja (ETIKK) célja az egyetemes tervezés terjesztése, ösztönzése. E tervezési mód olyan épített környezetet, termékeket, szolgáltatásokat és alkalmazásokat hoz létre, amelyek nemre, korra, fogyatékosságra, termetre, tekintet nélkül mindenki számára egyaránt használhatóak.

Az ETIKK egy projekt keretében most arra vállalkozott, hogy összegyűjti, közzéteszi és terjeszti az egyetemes tervezés hazai jó példáit.
Ehhez pályázatot írtunk ki. Február 20-ig várjuk mindazok jelentkezését, akik az egyetemes tervezés szempontjainak megfelelő épített környezetet, szolgáltatást, eszközöket, tárgyakat, berendezéseket hoztak létre.

A pályázati felhívás az alábbi linken érhető el:
http://www.etikk.hu/pelda/keressuk-az-egyetemes-tervezes-hazai-jo-peldait/

Az esetleges kérdésekkel Fördős-Hódy Erzsébethez, az ETIKK szakmai vezetőjéhez lehet fordulni:
E-mail: etikk@etikk.hu
Telefon: +36-1-205-3174
Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpont

Üdvözlettel:
Földesi Erzsébet
főtitkár

***

7. „Kolbászoljunk együtt”

Kedves Egyesületi Tagok, pártolók, Fesztiválozni Vágyók!

Az első idei Klubnapra izgalmas és ínyenc programot kínálunk. Várunk titeket az ötödik alkalommal megrendezendő Fehérvári Kolbásztöltő Fesztiválra!

A LÁRKE hat fős csapatban szeretné felvenni a versenyt a város többi lelkes kolbásztöltőjével 2018. január 27.-én! Ha csak kóstolni, szurkolni jönnél el, úgy is számítunk a támogatásodra!

A hat fős csapatok, szuper hangulatban, lélekmelegítővel támogatva a délelőtt folyamán elvégzik a helyszínen a kolbászok megtöltését.
Délután a rendezvény eredményhirdetéssel és fellépőkkel, mulatással folytatódik!

Helyszín: Jancsárkert termelői és biopiac Székesfehérvár
Időpont: 2018. január 27. (Szombat)

Egész nap zene és műsoros fellépők, fesztivál hangulat. Fűtött nagysátor a kolbásztöltő csapatok részére, plusz további sátrak kézművesek (ékszerek, bőr- és kerámiadíszek) részére, valamint a Jancsárkert piaccsarnok a háztáji árusok részére és a kettő közötti gasztro utca.

Ha kedvet kaptál a kikapcsolódásra, csapatmunkára és a gasztronómiai élményre, akkor szeretettel várjuk a jelentkezésedet versenyzőként és szurkolóként is!

Jelentkezni tudsz:
Email: larke.info2003@gmail.com
Tel: +3622/318-700; +3630/598-38-72

Jelentkezési határidő: 2018. január 25.

Kísérő programok:
7 – 13 óráig a heti termelői- és biopiac a csarnokban, Gasztro utca a csarnok és a sátor között, valamint a sátor előtt.
A kistermelők, őstermelők és a vendéglátósok kézműves élelmiszerek, ajándékok és disznótoros ételek gazdag választékával várják a résztvevőket és a kilátogatókat ezen a délelőttön.

Ismert népzenészek lépnek fel, akik több ritkán hallható hangszert is megszólaltatnak (tekerő, ütőgardon).

A fesztivál fő látványossága a mohácsi busók tánca, játéka és a Pokládé zenekar fergeteges délszláv zenéje.

Versenyezni és szurkolni is várunk benneteket!

“kolbászoljunk együtt”

LÁRKE
Fehérvári Polgárok Egyesülete
Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület

***

8. Színdarab audionarrációval – László Miklós: Illatszertár

2018. január 27. 19.00, Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház
A Móricz Zsigmond Színház az Illatszertár című darabját 2018. január 27-én, szombaton a közönség látássérült tagjai számára akadálymentesített formában játssza.

Az előadás alatt a narrációt vendégeink egy készülék segítségével, fülhallgatón keresztül követhetik. Az eszközök és a jegyek limitált száma miatt kérjük, részvételi szándékát minél előbb jelezze az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
email: akadalymenteskultura@gmail.com
telefon: +36 70 383 7766

Helyszín: Móricz Zsigmond Színház, 4400 Nyíregyháza, Bessenyei tér 13.
Jegyár: látássérültek, valamint egy fő kísérőjük számára 1700 Ft/fő
Az előadás hossza: 3 óra 15 perc, két szünettel

Közönségünk látássérült tagjai és kísérőik az előadás előtt 17:50-től színpadbejáráson vehetnek részt.

A nap menete:
17:40 – érkezés a színházba, találkozó az aulában
17:40-17:50 – jegyek átvétele a színház pénztárában
17:50-18.35 – színpadbejárás
18:35-18:50 – mosdó, büfé használat, a készülékek és fülhallgatók kiosztása, üzembe helyezése, a nézőtéri helyek elfoglalása
19:00 – az előadás kezdete

A narrációt készítette, valamint az előadást narrálja: Petneházy Emőke

Az előadás után szeretettel várunk mindenkit egy rövid élménybeszámolóra és tapasztalatcserére!

A Móricz Zsigmond Színház ajánlója a darabról:

László Miklós „békebeli” romantikus komédiája igazi örökzöld, ráadásul egyike azon kevés magyar vígjátéknak, amely a határokon túl is sikert sikerre halmoz, népszerűsége lassan száz éve töretlen a nemzetközi porondon is. A félreértéseken alapuló, érzelmes és mulatságos történet számtalan feldolgozást ért meg, a Párizsban is sikerrel játszott Magazin au coin de la rue-től, a Tom Hanks és Meg Ryan fémjelezte A szerelem hálójában fergeteges szerelmi párviadaláig. A karácsony előtti nosztalgikus történetben egy drogéria agyonhajszolt alkalmazottai keresik a párjukat, és helyüket az életben, sok más magányos, elfoglalt emberhez hasonlóan – egy ismeretlen, sosem látott partnernek küldött levelek útján… De mi történik akkor, ha a vágyott igazi mégsem az Óperenciás tenger túlpartján él, hanem nagyon is mellettünk, akár a közvetlen közelünkben, olyannyira, hogy eleinte azt hisszük, el sem bírjuk viselni?
László Miklós különös finomsággal megrajzolt karakterei bölcs, ellenállhatatlan humora, a szerelem (és az emberi természet) megannyi árnyalatát felvonultató érzékeny ábrázolásmód, a darab egy kristály áttetszőségét idéző struktúrája mind hozzájárulnak ahhoz, hogy újra és újra felfedezzük magunknak Asztalos úr és Balázs kisasszony magával ragadó és elgondolkodtató történetét életről, önmagunkról, szerelmeinkről és csalódásainkról. Az előadást a remekmű-alapanyagon felül a rendező személye teszi igazi különlegességgé: a történeteket saját felkavaró és kacagtató színházi nyelvére fordító, sokszoros díjnyertes Mohácsi János közel két évtized után tér vissza Nyíregyházára.

Szereplők:
Horváth László Attila, Horváth Sebestyén Sándor, István István, Gulácsi Tamás, Széles Zita, Szabó Márta, Horváth Margit, Fellinger Domonkos, Lakatos Máté, Gyuris Tibor, Tóth Károly, Forró-Török Tünde, Jenei Judit, Végvári Boglárka, Lázár Anita, Kertész Zsolt,
T-Laforest Csaba

Petneházy Emőke

***

9. Felhívás kutatómunkához

Tisztelt érdeklődő és leendő résztvevő!

Horváth Máté Szabolcsnak hívnak. A Babes Bolyai Tudományegyetem pszichológia nappali szakát fejezem be februárban. Diplomamunkámhoz keresek olyan személyeket, akik szívesen részt vennének egy érdekes kutatásban. Dolgozatom címe a szövegértés és az intelligencia faktorainak összefüggései látássérülteknél. Arra szeretnék választ kapni, hogy a szövegértés és az intelligencia milyen szinten kötődik egymáshoz. Ezen összekapcsolódások mentén szeretnék létrehozni egy fejlesztő gyakorlatokból álló programot vakok számára, aminek alapja lenne ez a kutatás. Témaválasztásom fő oka az, hogy későbbiekben szeretnék ezen a területen elhelyezkedni, valamint személyes ismeretségi körömben is vannak vakok illetve gyengénlátók, ők is támogattak abban, hogy ez legyen a diplomamunkám témája illetve tematikája.
A teszt 35-40 percet venne igénybe. Három részből állna, az első rész auditív lenne hallás utáni értés, a második rész Braille-szöveg olvasása és értelmezése lenne, a harmadik rész egy intelligencia teszt.
Természetesen teljes anonimitással csak a kór illetve a nem lenne feltüntetve valamint egy három számjegyből álló sorszám. A sorszám azért fontos, mert ha valakit érdekel az ő eredménye, akkor szívesen elküldöm, illetve elmagyarázom neki privátban. Találkozó személyes lenne, rugalmas vagyok délelőtt és délután is jó akár hétvégén is a hét bármely napján.
Január 31-ig fogom felvenni a teszteket és értékelni azt. Ha nem is szeretne részt venni ebben, de lehet, hogy önnek van ismerőse, akit érdekelhet, ez a téma akkor kérem, jelezze felé is. Minden személy nagy segítség lenne.
Köszönöm szépen hogy elolvasta a felhívásom. Bátran lehet kérdezni, mindenre szívesen válaszolok.
Email címem: homatesz@gmail.com
Mobilszámom: 06-30/321-91-32

Tisztelettel:
Horváth Máté

***
A Vendégoldal rovat hirdetéseinek tartalmáért az MVGYOSZ nem vállal felelősséget!

***

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

***

A hírlevelet szerkesztette: Árvay Mária és Nagy-Virág Krisztina

Print Friendly, PDF & Email