MVGYOSZ hírlevél – Együtt formáljuk élhetőbbé a világot! 43. szám 2018.07.20.

Views: 35

Tartalom

Az MVGYOSZ hírei, közleményei

1. Stílus tanfolyam látássérülteknek
2. Az MVGYOSZ Segédeszközbolt kínálatából
Újdonság
2.1. Mágikus szösztelenítő henger
Heti ajánlat
2.2. Pásztázó fehérbotok
2.3. Mosózsák
Takarékos ajánlat
2.4. Közlekedést segítő négygombos távirányító
2.5. Fehérbotok féláron
3. Heti könyvajánlók – kerek évfordulók tükrében

Vendégoldal

4. Hordozható nagyító eladó

***

Az MVGYOSZ hírei, közleményei

1. Stílus tanfolyam látássérülteknek

Soha nincs második esélyed arra, hogy első benyomást tegyél valakire!
A sminkelés és a választékos öltözködés alkalmas arra, hogy picit üdébbnek, kipihentebbnek, karcsúbbnak, vagy csak egyszerűen szebbnek tűnünk. A sminkelésnél és az öltözködésnél fontos, hogy az illjen a viselője személyiségéhez, az alkalomhoz, ne legyen se túlzó, se túl visszafogott.
Az MVGYOSZ-ben egy személyre szabott tanfolyam alkalmával elsajátíthatók a sminkelés és öltözködés fortélyai. Hogyan kell használni az eszközöket, púdert, alapozót, ecsetet, szemceruzát, szemspirált, korrektort, szájfényt, rúzst, hogyan érdemes kiválasztani a ruhákat, stb., illetve hogy milyen színek illenek az egyéniséghez.
A stílus tanfolyamra jelentkezni a szervezes@mvgyosz.hu címre küldött e-mailben lehet, 2018. augusztus 15-ig. A levél tárgy mezőjében szerepeljen a „stílus tanfolyam” szöveg. A tanfolyam indulásának pontos idejéről minden jelentkező egyénileg fog tájékoztatást kapni
A stílus tanfolyamot a Fény Alapítvány együttműködésével valósítja meguk meg.

Angyal Gábor
szakmai vezető

***

2. Segédeszközbolt termékajánló

Újdonság

2.1. Mágikus szösztelenítő henger
Ára: 280 Ft.

Könnyedén eltávolítja például a ruhára tapadt házi kedvencek szőrét, morzsát, szöszökett. Működése a vákuum technológián alapszik.

Speciális, mikrobarázdás kiképzésének köszönhetően magához vonz minden szilárd szennyeződést.

Heti ajánlat

2.2. Pásztázó fehérbotok

Öt részre összecsukható, üvegszálas cseh bot
Ára: 10.800 Ft.
Az alábbi méretekben kapható: 110, 115, 120, 125, 130, 135, 140, 145, 150 cm.

Öt részre összecsukható, alumínium cseh bot
Ára: 7500 Ft.
Az alábbi méretekben kapható: 110, 115, 120, 125, 130, 135, 140, 145, 150 cm.

Standard botvég cseh botokhoz
Ára 555 Ft.

2.3. Mosózsák
Ára: 245 Ft.
A csomagban két darab cipzáros, hálószerű, textil anyagú zsák található. Használatával megóvhatjuk kényes ruhadarabjaink minőségét.

Takarékos ajánlat

2.4. Közlekedést segítő négygombos távirányító
Ára: 1585 Ft
A készüléken lévő bármelyik gomb megnyomásával  aktiválhatók a távirányítóval bekapcsolható, hangos tájékoztató berendezéssel felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél lévő lámpák, valamint a FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat is ezzel a távirányítóval olvastathatjuk fel (amennyiben a berendezés működik és felolvasóval felszerelt), ezen kívül az M4-es metrónál az éppen üzemelő, a tőlünk távolodó mozgású mozgólépcsőt hangjelzéssel jelző berendezést (ATS-t) is bekapcsolható vele.

2.5. Fehérbotok féláron

Féláron vásárolhatnak bármilyen fehérbotot a vakok az MVGYOSZ segédeszközboltjában.
Az MVGYOSZ elnöksége döntése alapján minden olyan látássérült, aki az MVGYOSZ valamely tagegyesületénél érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkezik, kétévente egy alkalommal jogosult arra, hogy egy darab fehérbotot féláron vásároljon meg az MVGYOSZ Hermina út 47. szám alatti segédeszközboltjában fellelhető kínálatból. A vásárláskor az érvényes tagsági jogviszonyt (az MVGYOSZ arcképes igazolvány bemutatásával, vagy az adott tagegyesület, az MVGYOSZ-szel történő kapcsolattartási címként megadott címről küldött e-mailben megküldött igazolásával) igazolni kell.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Balog Tamás, a Segédeszközbolt nyitvatartási idejében, kedden 10:00-től 18:00-ig, csütörtökön 9:00-17:00-ig (ebédszünet:
12:00-12:30-ig) és pénteken 8:30-12:30-ig.

A termékek utánvéttel is megrendelhetők! Felhívjuk a figyelmet, hogy az utánvéttel történő vásárlás során a termék vételárán és a csomagolási költségen
(150 Ft) kívül a postásnál történő fizetéskor a posta a pénzkezelésért felárat számít fel a csomag értékétől és a fizetendő díjtól függően.

Tájékoztatom a vásárlókat, hogy a vásárlás megkönnyítése érdekében bevezettük a bankkártyás fizetést.
Érdeklődni telefonon, munkanapokon a 06 (1) 384-8440/110 számon, vagy e-mail-ben, a
rendeles@mvgyosz.hu
 e-mail címen lehet.

Benedek Zoltán

***

3. Heti könyvajánlók – kerek évfordulók tükrében

130 éve született Füst Milán író, költő,
(1888. július 17. – 1967. július 26.)

Házasságról és féltékenységről a Braille-könyvtárban.
Füst Milán: A feleségem története
(13 kötet)
A feleségem története, nemcsak a magyar irodalom kiemelkedő regénye. A mű európai hírnevet és rangot szerzett magának, tizennégy nyelvre fordították le, és valamennyi kritika megemlíti kivételes erényeit. Miben rejlik Störr kapitány, a holland hajós történetének varázsa? A házasság, a szerelem, a féltékenység a világirodalom örök témái közé tartozik. Azt hihetnők, mindent megírtak már erről. A feleségem története mégis valami újat, ki nem mondottat és valamennyiünk által csak homályosan érzett igazságokat közöl a legnagyobb érzésről, mely embernek adatott. Störr kapitány szerelemféltése, feleségével kapcsolatos aggodalmai, gyanakvásai a szoknyaügyekben járatlan férfi kálváriájának megannyi stációján vezetik végig az olvasót. Az emberi lelket ismerő író feltárja előttünk a szerelem titkait, a férfi és nő kapcsolatának soha meg nem oldható ellentmondásait, és eközben mintegy tudományos leírását adja a féltékenység kórtanának. Hiszen mirólunk van szó. Störr kapitány és felesége mi vagyunk: férfiak és nők, férjek és feleségek, szeretők és egymást csalók, a történet pedig nem más, mint annak a távolságnak a felmérése, mely bennünket mindig elválaszt egymástól, az az állandóan jelenvaló, reflexeinkbe és idegeinkbe beivódott idegenség, mely legboldogabb perceinkben is ott lappang közöttünk.
Füst Milán remekműve egy szokvány féltékenységi sztori mennyei magasságait és pokoli mélységeit mutatja be.
A megjelenésekor (1942) szinte visszhangtalan regény az 1958-as Gallimard-féle francia kiadást követően világsiker lett, szerzője Nobel-díjra jelöltetett. Világhírű regény a féltékenységről, és még sok minden másról!

“S egy kicsit persze elkezdett sírni. De azért el is mosolyodott. S tudjuk, az ilyesmi nagyon szép, mikor egy fiatal nő a könnyein át mosolyog. Olyan ez, mint mikor verőfény tör át
az esőn.”

A Braille-könyvtár aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető:
http://www.mvgyosz.hu/braille-konyvtar-katalogus

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Páll Erika a Braille-könyvtár nyitvatartási idejében:
kedd: 10:00-18:00
Csütörtök: 9:00-17:00
péntek: 8:30-12:30
Érdeklődni telefonon, munkanapokon a 06 (1) 384-8440/120. melléken lehet.

*

125 éve született Hans Fallada német író, újságíró,
(1893. július 21. – 1947. február 5.)

Kor- és társadalomrajz a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban.
Hans Fallada: Mi lesz veled, emberke?
Fallada ebben a regényében a teljes létbizonytalanság szorításában vergődő kereskedősegéd, Pinnenberg sorsában kritikus éllel és nagy környezetábrázoló erővel eleveníti meg a gazdasági válság éveinek társadalmi problematikáját, a harmincas évek kisemberét érintő társadalmi és gazdasági megrázkódtatásokat. Részvéttel, kesernyés humorral, mély emberismerettel ábrázolja a munkanélküliségtől rettegő, kiszolgáltatott kisembert.

“Pinneberg szeretne szólni, Pinneberg ránéz a rendőrre, ajkai remegnek, Pinneberg ránéz az emberekre. A kirakat előtt állnak az emberek, jól öltözött emberek,
rendes emberek, kereső emberek.
Ám a kirakatüveg tükröző fényében még valaki áll, egy halvány alak, gallér nélkül, kopottas kabátban, kátrányos nadrágban.
És Pinneberg hirtelen mindent megért. E rendőr, e rendes emberek, eme fényes kirakatüveg láttára megérti, hogy ő kívül van, hogy ő nem ide tartozik többé,
hogy jogosan elkergetik: lecsúszott, elmerült, elintézett ember. Rend és tisztaság: csak volt egyszer. Munka és biztos kenyér: csak volt egyszer. Előrejutás
és remény: csak volt egyszer. A szegénység nem csak nyomor, a szegénység büntetésre is méltó, a szegénység szégyenfolt, a szegénység gyanút kelt.
Minden megy tovább.”

A könyv adatai
Felolvassa: Galamb Zoltán.
Időtartam: 13 óra 29 perc.
Adathordozó: 1 CD.

A Bodor Tibor Hangoskönyvtár aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető:
http://www.mvgyosz.hu/hangoskonyvtar-katalogus

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Koczkásné Tóth Csilla, a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban, (a portával szemben, a Sipeki terem hátsó részében), az alábbi nyitva tartás szerint:
Kedd: 10.00 – 18.00
Csütörtök: 9.00 – 17.00
Péntek: 8.30 – 12.30

Érdeklődni telefonon, a 06 (1) 384-8440/123. melléken lehet, vagy
e-mail-ben, a
hangoskonyvtar@mvgyosz.hu
 e-mail címen.

Árvay Mária

***

Vendégoldal

4. Hordozható nagyító eladó

Szilágyi Alex vagyok, a Békésmegyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületének tagja.
Szeretném eladásra kínálni közel bontatlan állapotú, csak néhány alkalommal használt hordozható nagyítómat. Általam már használhatatlan, mivel romlott a látásom, így szeretném valaki olyannak továbbadni, aki nagyobb hasznát venné nálam.
irányár: 310.000 Ft.
Érdeklődni telefonon és e-mailben: Laurinyecz Klára 06302710966
Valamint szilalex13@gmail.com
további információk a termékről ezen az oldalon találhatóak:
http://www.labrador-bt.hu/termek/looky-5-hd-touch/

*

A Hirdetés rovat tartalmáért és az annak alapján létrejött szerződésekért az MVGYOSZ nem vállal felelősséget!

***

A Vendégoldal rovat hirdetéseinek tartalmáért az MVGYOSZ nem vállal felelősséget!

***

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

***

A hírlevelet szerkesztette: Árvay Mária és Angyal Gábor

Print Friendly, PDF & Email