MVGYOSZ hírlevél – Együtt formáljuk élhetőbbé a világot! 30. szám 2018.05.30.

Visits: 27

Tartalom

Az MVGYOSZ hírei, közleményei

1. Szünetel a Braille-könyv kölcsönzés
2. Braille-rejtvény játék – kisorsoltuk a szerencsés nyerteseket

***

Az MVGYOSZ hírei, közleményei

1. Szünetel a Braille-könyv kölcsönzés

Ezúton tájékoztatunk minden érintettet, hogy a Braille-könyv kölcsönzés ezen a héten, csütörtökön és pénteken (2018. május 31. és június 1.) szünetel.
A szolgáltatás újra indításának időpontjáról későbbi hírlevelünkben és a www.mvgyosz.hu/hirek weboldalunkon fogunk tájékoztatást nyújtani.

Koczkásné Tóth Csilla

***

2. Braille-rejtvény játék – kisorsoltuk a szerencsés nyerteseket

Hírlevelünkben április elején hathetes Braille-rejtvény játékot indítottunk olvasónk, Gergye Imre ötlete alapján. A feladvány sorozatot helyesen megfejtők közül három szerencsést sorsolt ki május 28-án hétfőn a rejtvény kitalálója a Centenáriumi Év programsorozat keretében megrendezett Pont ez a nap című rendezvény megnyitóján.

A helyes megfejtést – ami a Braille-írás feltalálásának helyszíne, azaz Párizs városa volt – beküldők közül a szerencsések, akik fejenként 5000 Ft-os vásárlási utalványt nyertek az MVGYOSZ segédeszköz boltjába:

Deme János (Mátészalka)
Lepcelterné Veiland Orsolya (Székesfehérvár)
Sáfrányné Kobli Írisz (Mosonmagyaróvár)

Gratulálunk a nyerteseknek!

Ugyanezen a napon hirdettük ki a Bieber Mária által megalkotott Pontról pontra társasjáték névadóját. Árvay Mária nyereménye az első társasjáték, amit a Szövetség munkatársa készített el az ötletgazda prototípusa és ötletei alapján. A megnyitót követően az érdeklődők kipróbálhatták a játékot és beszélgethettek Bieber Máriával. A Pontról pontra társasjáték mostantól a segédeszköz boltban előrendelhető.

A játék világnapja alkalmából szervezett programon a komáromi Jókai Mór Gimnázium 7. osztályosait láttuk vendégül és invitáltuk sok-sok játékra egy érzékenyítő csapatverseny keretében.

A Pont ez a nap című rendezvény további történéseiről a Vakok Világa folyóirat júliusi számában olvashatnak.

Németh Orsolya

***

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

***

A hírlevelet szerkesztette: Árvay Mária és Nagy-Virág Krisztina

Print Friendly, PDF & Email