MVGYOSZ hírlevél 8/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 16

Befejeződött az MVGYOSZ székházának átépítése és felújítása

A Magyar Kormány vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően csaknem 3,5 milliárd forintból újult meg a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) Hermina úti székháza. A Lechner Ödön által tervezett, műemléki védettséget élvező Sipeki-villa korhű felújítása valósult meg, a villaépület mellett egy új, többfunkciós szolgáltatóház is felépült. A megújult épületegyüttest 2024. február 20-án ünnepélyes székházavató ünnepség keretében adták át a látássérült embereknek.
TOVÁBB
 
Februári sajtótükör – Fókuszban a székházavatás

Az MVGYOSZ székházavató ünnepségén több televízió is forgatott, a Kossuth Rádió pedig élő bejelentkezéssel adott hírt az eseményről. A februári sajtótükörben a székházavatásról szóló tudósításokból szemléztünk.
TOVÁBB
 
Tekintse meg a székházavatás fotógalériáit!

Február 20-21-én közel 400 ember tapasztalhatta meg, hogy mi minden változott, szépült a felújítás során. A vezetett bejárásokon a csoportvezetéssel megbízott kollégák és a kivitelezésben részt vállaló szakemberek mutatták be az érdeklődőknek az épületegyüttest. A program mindkét napon operettgálával zárult Szendy Szilvi és Peller Károly, a Budapesti Operettszínház művészei, az MVGYOSZ centenáriumi évének nagykövetei és Dezső Ágota énekes, színész közreműködésével. Az első linken az első napon készült fotókat találják, míg a második linken a 21-i képeket.
TOVÁBB
TOVÁBB
 
Ismét élelmiszer-adományokat gyűjt az Élelmiszermentő Központ

Újra élelmiszer-adományokat gyűjt az Élelmiszermentő Központ - jelentette be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videójában.
TOVÁBB
 
Okosmorzsa - Több időzítő használata az iPhone Óra alkalmazásában

A legújabb Óra alkalmazás frissítésével most már több időzítőt is elindíthat egyszerre. Emellett az iOS 17 verziójában lehetősége van az időzítők átnevezésére is, valamint ezen felül az alkalmazásban található előre beállított időzítőket is használhatja.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Mester logikai játék 

Fából készült kétszemélyes logikai társasjáték. A játékosoknak a játék során ki kell találniuk, hogy ellenfelünk mely négy bábut választotta, és milyen sorrendben helyezte el azokat a táblán. A játék az MVGYOSZ saját gyártású terméke. A társasjáték színes bábuit hat különböző faragás teszi érzékelhetővé. A megoldásnak köszönhetően az ép látású és a látássérült játékosok együtt játszhatják a memóriát igencsak megdolgoztató, de roppant szórakoztató játékot. A termék tagi kedvezményes ára: 4768 Ft. 
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Örök tél

Dátum: 2024. február 25. 21:00 óra
Csatorna: Duna TV
Narráló: Megyeri János
1944 decemberében orosz katonák nőket gyűjtenek be egy dél-dunántúli kis faluban. Azt mondják, dolgozni viszik őket három hétre. Irén, a sváb fiatalasszony – akinek férje a fronton harcol – kislányát és szüleit hátrahagyva sorstársaival nekiindul az ismeretlennek. Bevagonírozzák őket és egy hosszú és keserves vonatút után a Donyec-medence egyik táborában találják magukat. 
TOVÁBB
 
Ingyenesen kipróbálható netes tévészolgáltatás a mai Gépházban

A tévézéssel foglalkozó legutóbbi két adás meglehetősen felkorbácsolta hallgatóink érdeklődését, így megmutatunk egy számítógépen, okostelefonon és egyéb platformokon elérhető online tévészolgáltatást, amely néhány napig ingyen tesztelhető, és függetlenül működik otthoni kábeltévés előfizetéseinktől.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Az élet napos oldala – A pályázat teljes anyaga mától hangos formátumban is kölcsönözhető!

Több szerző: Az élet napos oldala (2022)
Játékidő: 8 óra 20 perc
Felolvassák: a Bodor Tibor Hangoskönyvtár önkéntes felolvasói
A Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete a Fény Alapítvánnyal együttműködve 2022-ben pályázatot hirdetett látássérült szerzők részére. A pályázók műfaji megkötés nélkül, szabadon alkothattak, a zsűrinek egyetlen feltétele volt: derűs, életvidám pályaművek beérkezését várták.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

 

Print Friendly, PDF & Email