MVGYOSZ hírlevél 8/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Kérés a BlindShell 2-es felhasználókhoz

Az MVGYOSZ környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve, valamint a megemelkedett papírárakra való tekintettel újrahasznosításra irányuló kéréssel fordul a BlindShell 2-es magyarul beszélő okostelefonokat használók felé.
TOVÁBB
 
Együtt a jövőnkért 2023

Idén már a hatodik évében jár A jövő kilátásai program, mely a látássérült diákok köz- és felsőoktatásának, valamint a fiatalok életvitelének támogatását tűzte ki céljául. A program keretében idén is több online Együtt a jövőnkért alkalmat szervez az MVGYOSZ, melyekhez országos szinten csatlakozhat bárki, aki érintett vagy érdeklődik a téma iránt.
TOVÁBB
 
VV-lapozó: „Az kell a sikerhez, hogy jó időben, jó ötleted legyen!” – interjú Dvariecki Bálinttal

Látássérült informatikai szakember, cégvezető, számos olyan innováció fejlesztője és meghonosítója, melyet a vak emberek nagy megelégedéssel használnak. Az ALKO-SOFT Nonprofit Bt. ügyvezetőjével, Dvariecki Bálinttal hivatásról, az eddigi eredményekről és terveiről beszélgettünk.
TOVÁBB
 
Péntek este a Gépház csapata beszédszintetizátort készít!

A performanszhoz pedig egy online szolgáltatást fogunk használni, amely azt ígéri, hogy alig egy percnyi, beszédet tartalmazó hangmintából bárki hangján képes megszólalni.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Kosztolányi a köbön

Kosztolányi Dezső (1885-1936) műveit a mai napig kiadják, kommentálják, újraértelmezik, újra felfedezik. Sőt időnként előkerülnek olyan írásai is, amelyek nyomtatásban legutoljára száz éve láttak napvilágot. Heti könyvajánlónkban Kosztolányi zsenije csillan meg egy réges-régi hangoskönyv fájljaiban, egy ismeretlen kincsekkel teli antológia szövegeiben és egy izgalmas podcast epizódjaiban is.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email