MVGYOSZ hírlevél 6/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 3

Cél az akadálymentesség és az ügyfélélmény javítása – visszajelzéseket vár a Telekom

Látássérült ügyfélként van tapasztalata a Magyar Telekomnál folytatott online vagy telefonos ügyintézéssel kapcsolatban? Ha igen, az MVGYOSZ és a Magyar Telekom számít a visszajelzésére!
TOVÁBB
 
A 2022-es szezonban is várja vendégeit az MVGYOSZ balatonboglári üdülője

Az MVGYOSZ évtizedek óta biztosít üdülési lehetőséget látássérült tagjainak és kísérőiknek, családtagjaiknak. Alább a 2022-es szezonban történő üdülés feltételeiről adunk tájékoztatást.
TOVÁBB
 
Januári Okosmorzsa: AirDrop

Az iPhone készülékek rendelkeznek egy nagyon hasznos alkalmazással, az AirDrop-pal. Az AirDrop egy hasznos és nagyon kényelmes eszköz a fájlok megosztására. Mindez az Apple innovatív technikai kommunikációs technológiájának köszönhető.
TOVÁBB
 
Gépház: Így vehetünk vonatjegyet a MÁV új webes felületén

Hosszas várakozás után új verziót kapott a MÁV Elvira internetes felülete, amelyen keresztül akár számítógépen, webböngészőn keresztül is lehetővé vált az akadálymentes jegyvásárlás. A Gépházban megnézzük, hogyan sikerült az új fejlesztés!
TOVÁBB
 
Brejtvény – negyedik feladvány

A kvízjáték múlt heti kérdése a Braille-rövidírás ismeretéhez kötődött. A kérdés az volt, hogy  a megadott rövidítések milyen szavakat jelölnek a pontírásban? Íme, a megfejtés:

rd: rövid, bl: ból-ből, rr: forr, gg: függ, m: mely, t: tehát, ai: annyi, bg: boldog, k: kell. 40 fő küldött be helyes megfejtést.

A negyedik heti feladványunkban azt kérdezzük, hogy az MVGYOSZ Youtube-csatornáján megtalálható „A pöttyös papír” c. filmben Peller Karesz milyen Braille-kottát nézeget, és milyen dokumentumot nyomtatnak ki Szendy Szilvivel a Braille-nyomtatón?

A megfejtést most is az info@mvgyosz.hu e-mail címre várjuk 2022. február 3-án (csütörtök) éjfélig.
 
Felhívás a Távszem és Letseeapp felhasználók részére

Ne feledjék, január 31. éjfélig még van lehetőség kitölteni a kérdőívet és részt venni a kutatáshoz kapcsolódó játékban.
TOVÁBB
 
Egy egész élet a kultúrában – Pillanatképek

Talán nem minden hallgatónk tudja, de hangoskönyveink több lépcsős, komoly minőségellenőrzésen mennek keresztül, mielőtt állományba kerülnek. Kedves munkatársunk, Baranyiné Miks Mária egyike önkéntes meghallgatóinknak: ő nem hangját, hanem fülét, azaz értő figyelmét adja nekünk. Beszélgetésünk azonban ennél sokkal többről, egy kultúrában, kultúrával eltöltött élet állomásairól próbál képet adni.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Letehetetlen novelláskötet a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Miks Mária verseskötetei és novellái annak idején nem kaptak túl nagy nyilvánosságot, a könyvtár olvasói azonban számontartják és kölcsönzik őket. Heti könyvajánlónkban kolumnistánk csodálkozik rá kedves kollégánk prózai munkásságára.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email