MVGYOSZ hírlevél 54/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 2

Felhasználóbarát fejlesztésekkel gazdagodott a Távszem

A látássérült felhasználók számára kényelmesebb és a rendszer mindennapi használatát megkönnyítő fejlesztésekkel találkozhatnak a Távszem alkalmazás felhasználói december második hetétől. Egyszerűbb belépés, központi értesítések, új várakoztató zene, javuló többkamerás fókuszálás – többek között ezt ígéri a frissült alkalmazás.
TOVÁBB
 
Kívül-belül megújul a Vakok Világa

Az MVGYOSZ hivatalos lapja, a sokunk által csak VV-ként emlegetett Vakok Világa történetében nagy változást hoz a 2022-es esztendő. A jövőre nyolcvanharmadik évfolyamába lépő magazin külsőleg és tartalmilag egyaránt megújul, miközben igyekszünk megőrizni nagy múltú folyóiratunk értékeit.
TOVÁBB
 
Az MVGYOSZ székházának felújításáról is szól az Esélyegyenlőségi Magazin decemberi második adása

Az MVGYOSZ székházát még 1905-ben építették Lechner Ödön tervei alapján, eredetileg gróf Sipeki Balás Béla villája volt. Azonban az azóta műemlékké nyilvánított épület állapota már az 1970-es évek óta egyre romlik.
TOVÁBB
 
Decemberi Okosmorzsa: Mit tegyen, ha elfelejtette az iPhone jelkódját

Elfelejtette az iPhone jelkódját? Ismerje meg, hogyan állíthatja helyreállítási módba az iPhone-t, és hogyan törölheti, majd állíthatja be újra.
TOVÁBB
 
"Búzavirágtól a Jász Dekameronig" - Interjú Király-Tajti Ildikóval

Egy pesti persze azt képzeli, hogy mindenki más Budapesten él, dolgozik, olvas fel. Csakhogy a távközlés újkori csodáinak köszönhetően ma már az ország bármelyik pontjáról érkezhet könyvtárunkba hangoskönyv. Király-Tajti Ildikó, keresett és szeretett hangunk, aki a harmincadik hangzóanyagán túl is kicsit megszeppenve várja a visszajelzéseinket, a megerősítést, Jászapátin él. Ismerjük meg őt most közelebbről.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Bravúros kortárs elbeszélések a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

„Aki valamit nem ért, olvassa el újra a kérdéses írást. Ha így sem érti, akkor a novellában a hiba. Nincsenek buta emberek, csak rossz egypercesek!” – mondta Örkény. Benedek Szabolcs mesternovellái ravaszak, hiszen a látszólagos egyszerűség, pongyolaság mögött szédítő mélységek rejtőznek. Ezt nevezzük irodalomnak. Lássunk bátran nekik!
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email