Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2022 szoftverek decemberi frissítése

Views: 5

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2022 szoftverek december havi frissítése. A számos hibajavítás mellett ez a frissítés most külön kedvez a Braille-kijelzőt használók számára. A Fusion képernyőolvasó és nagyító szoftverben alkalmazásfüggően is megadható, hogy mely funkciók parancsikonjai jelenjenek meg a program Gyorselérés sávján.

 

Ha Ön olyan Braille-kijelzőt használ, amely állapotcellákkal rendelkezik, a JAWS és a Fusion mostantól képes megjeleníteni a rendszerórából származó időt a Braille-kijelző állapotcelláiban. Választhat a 12 és a 24 órás időformátum, valamint az órák és percek vagy a percek és másodpercek megjelenítése között, és az idő automatikusan frissül. A Braille-kijelzőn megjelenő óra hasznos lehet, ha prezentációt tart, vagy ha egy adott időpont eléréséig kell beszélnie, lehetővé téve, hogy gyorsan ellenőrizze az időt, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy felhasználó a képernyőn megjelenő órára pillant. Az óra állapotcellákban történő megjelenítésének ki- és bekapcsolásához nyomja le az INSERT+SHIFT+F12 billentyűkombinációt, vagy ha Focus Braille-kijelzőt használ, a BAL SHIFT+JOBB SHIFT+1, 2, 3 PONT billentyűkombinációt. A Beállítási központban az Óra / idő megjelenítése az állapotcellákban jelölőnégyzet segítségével is bekapcsolhatja ezt a funkciót.

Ha nem szeretné folyamatosan kijeleztetni az órát, az állapotcellák feletti kurzor-áthelyező gomb megnyomásával rövid, felvillanó üzenetként is megjelenítheti az időt. Ennek ellentétes iránya is használható. Tehát, ha az óra van állandóan kijelezve, a kurzor-áthelyező gomb megnyomására az állapotcellához rendelt szokásos üzenet fog röviden megjelenni.

A JAWS együttműködése tovább javult többek között a Word, az Outlook, a Chrome, a Firefox és a Google Táblázatok alkalmazásokkal. Tovább fejlődött a Windows 11 támogatás is.

Egy új opció jelent meg a Közvetlen beállításokban az Outlook 365-höz, amellyel tetszés szerint ki-be kapcsolhatóak az automatikus címkiegészítés működésekor hallható hangok.

A ZoomText és a Fusion egy új szolgáltatást kínál a Gyorselérés sávon. Mostantól rákereshet és gyorsan hozzáadhat a saját parancsikon listájához egy képernyőnagyítással vagy beszédtámogatással kapcsolatos funkciót. Ezen kívül a Fusiont használva létrehozhat alkalmazás-specifikus parancsikon listákat is. Ezáltal amikor átvált az adott alkalmazásra, a Gyorselérés sávon automatikusan az ahhoz tartozó parancsikon lista jelenik meg.

Az új telepítőkészletek honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított kétéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: http://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: helpdesk@infoalap.hu.

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

Budapest, 2021. december 17.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Print Friendly, PDF & Email