MVGYOSZ hírlevél 53/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 0

Jónak lenni jó! – elérte a 180 millió forintot a felajánlások összege a közmédia jótékonysági kampányán

Lezárult a közmédia Jónak lenni jó! kampánya: a jótékonysági programot 11. alkalommal rendezték meg. Ez idő alatt több mint kétmilliárd forint gyűlt össze a Jónak lenni jó! kampányok során. Az idei akció a fehérbot napján, október 15-én indult, a befolyt összeg a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét segíti.
TOVÁBB
 
Két és fél hónap kiemelt médiafigyelem – Sajtótükör 10.

Az október 15-től december 18-áig terjedő időszak sikerét nemcsak a Jónak lenni jó! kampány során befolyt adományok mutatják, hanem a média kiemelt érdeklődése is, melynek köszönhetően az elmúlt hónapokban több száz alkalommal volt szó a vak és gyengénlátó emberekről a médiában. Riportok, interjúk, híradások, beszélgetések, Embermesék, szemléletformáló kisfilmek – ilyen volt a kampány utolsó pár napja.
TOVÁBB
 
Lemaradt a Jónak lenni jó műsorról? Itt tudja újranézni!

Beszélgetések, interjúk, kulturális programelemek, Embermesék. A december 18-i Jónak lenni jó! műsorfolyam már visszanézhető az MTVA Médiaklikk.hu oldalán.
TOVÁBB
 
Térítésmentesen látja el az Állatorvostudományi Egyetem a vakvezetőkutyákat

A régió legjobban felszerelt kisállatklinikáján gyógyulhatnak a jövőben a vakvezetőkutyák. Az Állatorvostudományi Egyetem karitatív célú felajánlása, a társállatok, a gazdák és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége számára is jelentős segítség, mert a Vakvezetőkutya-kiképző Központ csak alapellátást nyújt. A megelőzés, illetve a szakszerű és gyors ellátás a munkakutyának minősülő vakvezetőkutyák esetében elsődleges fontosságú cél és egyben társadalmi érdek is. 
TOVÁBB
 
Karácsonyi ajándék a BlindShell-től

Az MVGYOSZ által honosított népszerű BlindShell 2-es készülékhez rendszerfrissítés érkezett, illetve négy teljesen új alkalmazás válik elérhetővé december 24-én.
TOVÁBB
 
A szolgáltatások ünnepi nyitvatartása

Az MVGYOSZ szolgáltatásai (hangos- és Braille-könyvtár, segédeszközbolt, ügyfélszolgálat) az alábbiak szerint érhető el az ünnepek alatt.
A személyes és telefonos ügyfélfogadás a segédeszközboltban, a hangos-, és Braille-könyvtárban, illetve az ügyfélszolgálaton 2022. december 16., péntek és január 6., péntek között szünetel. Az utolsó nyitvatartási nap 2022. december 16., péntek, az első ügyfélfogadási nap pedig 2023. január 10., kedd.
TOVÁBB
 
Okosmorzsa: Az iPhone leállítási és indítási hangjai

Az Apple előállt egy olyan lehetőséggel, egy olyan funkcióval, amely a macOS rendszereken már létezik, ám eddig az iOS eszközeinken nélkülözni kellett. Nemcsak, hogy nagyon kedvelt funkció, hanem látássérült felhasználók esetében egy új dimenzió. Számítógépek és bizonyos android rendszert futtató telefonok esetében már eddig is elérhető volt, mostantól azonban már az iPhone-ok esetében is használható a funkció.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


  Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!   A hírlevelet szerkesztette: Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email