MVGYOSZ hírlevél 52/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 3

15%-kal emelkednek a nyugdíjak és egyes más ellátások

Megjelent a nyugellátások és egyes más ellátások 2023. január havi emeléséről szóló 506/2022. (XII. 13.) kormányrendelet. Ennek alapján 2023. január 1-jétől 15 százalékkal kell emelni a 2023. január 1-jét megelőző időponttól megállapított bizonyos ellátásokat, köztük az öregségi nyugdíjat, a rokkantsági ellátást, a rehabilitációs ellátást, a fogyatékossági támogatást és a vakok személyi járadékát. A rokkantsági járadék havi összege 2023. január 1-jétől 53 830 forint.
TOVÁBB
 
A székházfelújítás fejezetei – hangos projektösszefoglaló a Hobby Rádióban

Az MVGYOSZ a székházfelújítás első lépései óta folyamatosan tájékoztatja a szövetség tagságát a munka menetéről. December 18-án, vasárnap 15 órától közel egy órában foglaljuk össze a Hobby Rádióban, hogy mi minden történt attól a pillanattól napjainkig, amikor felmerült a székház átépítésének gondolata. Ötleteléstől a tervezésig, kiköltözéstől a gépek felvonulásáig, bontástól a kivitelezés mostani állapotáig tekintjük át a székházfelújítás főbb mérföldköveit.
TOVÁBB
 
Várva várt funkciókkal bővült a hangoskönyvtár alkalmazás 

Már hagyománnyá vált az elmúlt években, hogy az MVGYOSZ a közelgő karácsony előtt valami újdonsággal, fejlesztéssel vagy szolgáltatással kedveskedik a felhasználóknak. Most sincs ez másként. Az idei karácsonyfa alá a hangoskönyvtár alkalmazás új funkcióit tartogatja meglepetésként a szövetség.
TOVÁBB
 
Exkluzív interjúk az MVGYOSZ Podcast-csatornáján

Három új interjú került fel a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége egyre népszerűbb Podcast-csatornájára. A Jónak lenni jó! karitatív akció céljairól és a kiválasztás folyamatáról Siklósi Beatrix projektvezetővel, a jószolgálati nagykövetek motivációiról Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színésznővel és Szalai Ádám labdarúgóval beszélgettünk. A riportokból kiderül, hogy miért választotta idén az MTVA a szövetséget támogatandó szervezetnek, milyen videót nézett Gubás Gabi, amikor megcsörrent a telefonja a jószolgálati nagykövetségre vonatkozó felkérés ügyében, valamint az is, hogy érezte magát a 86-szoros válogatott labdarúgó csörgőlabdázás közben. Tartsanak velünk!
TOVÁBB
 
Két nap múlva zárul a Jónak lenni jó! kampány – Sajtótükör 9.

December 16-án reggelre az adományok összege már a 90 millió forintot is meghaladta. Még nagyjából 50 óra áll rendelkezésre arra, hogy a kiemelt akció keretében elküldhessék felajánlásaikat az adományozók. Mint minden héten eddig, most is áttekintjük a legfontosabb sajtómegjelenéseket.
TOVÁBB
 
Karácsonyi színekben pompázik a VV

December 13-án jelent meg a Vakok Világa folyóirat idei utolsó lapszáma. A 80 oldal terjedelemben megjelenő magazin a közelgő karácsony jegyében nemcsak színében, hanem tartalmában is ünnepi lett. Az újságban a hazai és nemzetközi hírek mellett ajándékötletek, könyvajánlók és inspiráló beszélgetések várják az olvasókat.
TOVÁBB
 
Hangolódjon az ünnepekre a Gépház csapatával!

Hardver, szoftver, akadálymentesség – a Gépház, informatikai műsor lévén, általában erről szól, de közelgő idei utolsó adásunk egy kicsit talán másról is. Szeretettel hívjuk minden kedves hallgatónkat egy ünnepi hangulatú, karácsonyi, évösszegző Gépház adásra, ahol a megszokottaktól eltérően most teljesen élőben jelentkezünk, hogy hallgatóinkkal beszélgethessünk, és összegezzük az eltelt évet.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Magyar karanténregény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Garaczi László: Veszteg (2022)
Időtartam: 3 óra 15 perc
Felolvassa: Vass István

„Nem értjük, mi zajlik körülöttünk, a múlt kísérteties, a jelen zavaros, a jövő fenyegető, és egymásnak szögesen ellentmondó értelmezések tartanak igényt a figyelmünkre” – nyilatkozta a napokban Garaczi László József Attila-díjas író, költő, műfordító frissen megjelent könyve kapcsán. Az első irodalmi értékű hazai karanténregény nemcsak a pandémiáról, hanem egy fénykorában sem túl érzelemgazdag szerelem végéről is mesél. 
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email