MVGYOSZ hírlevél 52/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

LESEK – „Semmivé válnak az akadályok”

A Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciáját, a LESEK-et 2013-ban rendezte meg először a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete Informatikai és Akadálymentesítési Bizottsága. Az évenként megvalósuló esemény célja, hogy a látássérült emberek mindennapi életét megkönnyítő innovatív megoldásokat mutasson be. A kiállítók közül idén sem hiányozhatott az MVGYOSZ.
TOVÁBB
 
Mit hoz a Mikulás a webáruházba?

Az év utolsó hónapjában is érdemes körülnézni az MVGYOSZ Segédeszközboltjának egyre népszerűbb webáruházában, hiszen a decemberi újdonságok között számos olyan terméket találhatunk, ami hasznos karácsonyi ajándék lehet szeretteinknek.
TOVÁBB
 
Kipróbáltuk a BlindShell 2-t, a vakok számára készült telefon új generációját!

Megújult külsővel, jóval nagyobb kapacitású akkumulátorral, illetve új szolgáltatások és alkalmazások egész sorával készül a BlindShell 2, melynek egy tesztelésre szánt példánya a Gépházban járt.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Újrafordított francia lélektani regény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Albert Camus (1913–1960) legismertebb regénye, mint tudjuk, a „Közöny”. Csakhogy a kötet eredeti címe „L’étranger”, azaz magyarul „Az idegen”. Akkor minket félrevezettek? A kultuszkönyv újrafordítói, Ádám Péter és Kiss Kornélia nem kevesebbet állítanak, mint hogy Gyergyai Albert évtizedeken át mérvadónak tekintett magyarításának egyetlenegy mondatát sem tudták egy az egyben átrakni saját változatukba. Azért ez kemény. Aki veszi a fáradságot és meghallgatja a régi és új fordítás első fejezetét, eldöntheti, hogy az avíttabb, az író stiláris és tartalmi szándékait sok alkalommal félreértelmező, mondatait túlcizelláló „Közöny” vagy a szöveghű, modernebb új fordítás mellett marad.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email