MVGYOSZ hírlevél 47/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 1

Ha november, akkor LESEK!

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége fővédnökségével 2022. november 19-én, szombaton 10-től 16 óráig rendezi meg a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciáját, a LESEK-et, melynek 2022-ben a Teleki Blanka Gimnázium ad otthont.
TOVÁBB
 
Újra Magyarországon lép fel Maroš Bango és Jánoki Márió

Mint arról már korábban írtunk, a Szlovák Intézet és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége közös szervezésében 2022. november 15-én, 18:00 órai kezdettel a Vakok Iskolája Nádor termében lép fel Maroš Bango és meghívott vendége, Jánoki Márió. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az MVGYOSZ ügyfélszolgálatánál, az info@mvgyosz.hu e-mail címen lehet. Meghosszabbított határidő: 2022. november 14. 12.00 óra.
TOVÁBB
 
Sajtótükör 4. – Válogatás a hét médiamegjelenéseiből

A Jónak lenni jó! adománygyűjtő akció keretében az MVGYOSZ szakmai eredményeiről és fejlesztési terveiről ezen a héten is több műsorban hallhattunk. November tizenegyedikére az adományok összértéke már a 20 millió forintot is megközelíti, néhány felajánlott tárgyi adomány, mint például a Mazsola és Tádé bélyegblokk, valamint Rofusz Ferenc Légy című animációs kisfilmjének egyik rajza, már el is kelt.
TOVÁBB
 
Egészségügy otthonról – Az EESZT rendszert mutatjuk be a pénteki Gépházban

Az Elektronikus Egészségügy Szolgáltatási Tér egy olyan internetes felület, melynek segítségével az egészségügyi ellátórendszerben végzett tevékenységeinket menedzselhetjük és követhetjük nyomon. A közelmúltban fejlődött a portál akadálymentessége is, műsorunkban pedig utánajárunk, jelenleg mennyire használható.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Gulyásné Vastag Irén könyvhalmazai

Böngészgetem a hangoskönyvtár-alkalmazásban felolvasónk negyvenöt hangoskönyvét, és folyton rácsodálkozom: jé, ezt is te olvastad fel, Csiri néni? És ezt is? A törzsanyagot a vallás, az életrajzok és a költészet adja, de megtaláljuk itt Jonathan Franzen vadiúj családi sagáját vagy Fábián Janka és Elisabeth Adler több regényét is. Én most három polc előtt ragadtam le...
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email