MVGYOSZ hírlevél 45/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 3

Együtt a jövőnkért november – Akadálymentes számonkérés

Mi köze a vaktérképnek a vak diákhoz? Kinek jobb, ha a látássérült diák szóban felel dolgozatírás helyett? Hogyan kell hatékonyan dolgozatot nagyítani? November 9-én erről is lesz szó.
TOVÁBB
 
Újra Magyarországon lép fel  Maroš Bango és Jánoki Márió

A Szlovák Intézet és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége közös szervezésében Maroš Bango és Jánoki Márió közös koncertet ad 2022. november 15-én, 18:00 órai kezdettel a Vakok Iskolája Nádor termében. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az MVGYOSZ ügyfélszolgálatánál, az info@mvgyosz.hu e-mail címen lehet, 2022. november 11-én 12 óráig.
TOVÁBB
 
Sajtótükör 2. – Válogatás az elmúlt hét médiamegjelenéseiből

Az MVGYOSZ vezetői, munkatársai és partnerei a Jónak lenni jó! kampány keretében ezen a héten is számos interjút adtak a szövetség érdekképviseleti munkájáról, szolgáltatásairól, valamint a fejlesztendő területekről. Heti válogatásunkban ezekből adunk közre egy újabb csokorra valót.
TOVÁBB
 
Októberi Okosmorzsa: a Siri hívásbefejezés támogatása

A „Hey Siri, hang up” funkció elérhető a telefonhívások és a FaceTime-hívások közben. Mindig is meg lehetett kérni a Sirit, hogy válaszoljon egy bejövő hívásra, de valami módon a hívás befejezésére nem. Az Apple mostanra ezt is elérhetővé tette.
TOVÁBB
 
Heti Gépház-kínálat: vadonatúj Jaws, iOS javítások, új BlindShell funkciók

Október végéhez közeledve újra friss informatikai hírekkel és két BlindShell alkalmazás kipróbálásával várja hallgatóit péntek este a Hobby Rádió népszerű informatikai magazinműsora, a Gépház.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Gondolatébresztő verseskötetek a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

A költő és a halál
Kolumnistánk halottak napi összeállításában olyan versesköteteket választott, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az elmúlás témaköréhez. Van itt olyan költő, aki nagyon el szeretne múlni, van, aki még a halálból is tréfát űz, és olyan is akad, aki egész kötetet írt elhunyt szerelméhez.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email