MVGYOSZ hírlevél 44/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Jónak lenni jó! – a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét támogatja a közmédia karitatív műsora

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) a közmédia idei, immár tizenegyedik Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójának kedvezményezettje. Az érdekvédelmi szervezet missziója, hogy támogassa a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét és esélyegyenlőségét, ehhez nyújt segítséget Magyarország legnagyobb médiavállalata..
TOVÁBB
 
A fehérbot nemzetközi napján rangos díjakat adott át az MVGYOSZ

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége minden évben a tagegyesületek képviselői, partnerei és önkéntesei részvételével ünnepli meg a fehérbot nemzetközi napját, mely alkalomból többek között a Louis Braille-emlékérmek átadására is sor kerül. A számos meglepetést tartogató idei eseményen több százan vettek részt a Benczúr Hotelben.
TOVÁBB
 
Megjelent az Európai Fogyatékossági Foglalkoztatási Csomag

Az Európai Bizottság új, a meglévő jogszabályok végrehajtását elősegítő intézkedéseket vezetett be a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásának érdekében. A szeptember 20-án, egy fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatási esélyeit bemutató uniós rendezvény keretében publikált foglalkoztatási intézkedéscsomag a korábban már honlapunkon is bemutatott fogyatékosságügyi stratégiában kiemelt hat kezdeményezés egyike.
TOVÁBB
 
Sajtótükör 1. – Válogatás az elmúlt hét médiamegjelenéseiből

Az MVGYOSZ vezetői a Jónak lenni jó! kampányhoz kapcsolódva számos interjút adtak a napokban a szövetség érdekképviseleti munkájáról, szolgáltatásairól, valamint a fejlesztendő területekről. Válogatásunkban ezekből adunk közre egy csokorra valót.
TOVÁBB
 
Fehérbot napi összeállítás a Hobby Rádióban

Nagy érdeklődés mellett rendezte meg az elmúlt szombaton, október 15-én a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a fehérbot nemzetközi napja alkalmából szervezett idei eseményét. Azok kedvéért, akik személyesen nem tudtak eljönni, a Hobby Rádió másfél órás rendhagyó műsorban foglalja össze a nap legfontosabb történéseit.
TOVÁBB
 
Megnyomkodtuk az új EVO E12-t

A múlt heti interjú után testközelből is megismerkedünk az újdonsággal, így a Gépház október 21-én esedékes adásában ott vesszük fel a fonalat, ahol a múlt héten eleresztettük, ám interjú helyett most a gyakorlat következik.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Megrázó svájci regény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Max Frisch: Homo faber (1957)
Időtartam: 8 óra 20 perc
Felolvassa: Csernenszky László

Kolumnistánk ezen a héten azt a könyvet veszi kézbe, amely állítása szerint az utóbbi tíz évben a legnagyobb hatást tette rá. Dürrenmatt kortársa és riválisa, a svájci Max Frisch (1911-1991) ismertsége az utóbbi évtizedekben talán kicsit megkopott a világban, de nem úgy az irodalomtudományban és a német középiskolákban, ahol a mai napig nagy érdeklődéssel forgatják regényeit és színpadi műveit.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email