MVGYOSZ hírlevél 44/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 11

Fontos információk az MVGYOSZ szolgáltatásainak működtetéséről

Tájékoztatjuk mindazokat, akik az MVGYOSZ szolgáltatásait használják, hogy a szövetség 2023. november 30-ával időlegesen leállítja a személyesen igénybe vehető szolgáltatásait a Hermina úti székházba történő visszaköltözés miatt.
TOVÁBB
 
Újabb hangoskönyvek az online könyvtárban

Olvasóink figyelmébe ajánljuk, hogy az MVGYOSZ online hangoskönyvtárába újabb művek kerültek fel.
TOVÁBB
 
Még tart az OTP adománygyűjtő kampánya

Júliustól a mindennapi pénzügyek intézése közben gyorsan, csupán néhány kattintással támogathatja az MVGYOSZ vakvezetőkutya-kiképzését az OTP Bank támogatási programjának köszönhetően. Az elmúlt három hónapban több mint 23 millió forint gyűlt össze az adományokból. Amennyiben Ön is szeretne a kampányhoz csatlakozni, a támogatási összeget az OTP weboldalán bankkártyás fizetéssel, az új internet- és mobilbankban az utalások intézése közben, az OTP ATM-készülékeken készpénzfelvételkor és a Simple alkalmazásban az Adományozás menüpontban küldhetik el.
TOVÁBB
 
Székház-kvíz 3. feladvány

A fehérbot napján indította el az MVGYOSZ a szövetség székházával kapcsolatos kvízjátékot. Második heti feladványként arra vártunk választ, hogy melyik évben épült a Sipeki-villa? Ebben a fordulóban azok jutottak tovább, akik azt küldték be válaszként, hogy a villa 1905-ben épült. A kvízjáték harmadik kérdése: Építész, a magyar szecesszió úttörője, számos nagyszabású középület megálmodója, többek között a Sipeki-villát is ő tervezte. Ki ő? A helyes megoldást 2023. november 2-án (csütörtök) éjfélig kell elküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
Októberi Okosmorzsa: Művelet gomb az iPhone 15 Pro és Pro Max modelleken

Az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modelleken újításként elérhető a Művelet gomb, amely a Csengetés/Némítás kapcsoló helyén található. Ez a gomb lehetővé teszi, hogy kiválassza, milyen funkciót szeretne végrehajtani a gomb megnyomásával. A könnyen elérhető pozíció miatt ideális választás lehet a gyakran használt műveletekhez.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk - Trezor (Magyar történelmi film, thriller, 75 perc, 2018)

Dátum: 2023.11. 05. 21:00 óra
Csatorna: Duna TV
A Trezor 2018-ban bemutatott magyar történelmi thriller, amely egy, az 1956-os forradalomhoz kapcsolódó eseménysort dolgoz fel. Az 1956-os forradalom leverését követően a Belügyminisztériumban azzal szembesülnek, hogy titkos, föld alatti trezorjuknak – ahol a legbizalmasabb, személyes anyagokat őrzik – a forradalom zűrzavarában elvesztek a kulcsai. A trezor ajtaja viszont bombabiztos, az épülettömböt felügyelő szovjet katonák még géppisztoly-sorozatokkal sem tudták kinyitni. Végül egy börtönben ülő, hajdan bankrablásért elítélt férfit bíznak meg a feladattal, tudván, hogy neki egyszer már sikerült behatolnia ebbe a trezorba…
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Gyógyszeradagoló

Gyakran előfordul, hogy az ember bizony elfelejti, hogy a szükséges gyógyszereit bevette-e már az adott napon. A hétnapos gyógyszeradagolót elég egyszer egy héten megtölteni, így nem fordulhat elő, hogy valaki kihagyja vagy duplán veszi be az előírt tablettákat. Utazás alkalmával is hasznos társ lehet, hiszen elég csak a szükséges mennyiségű gyógyszert magunkkal vinni, napokra leosztva. A hétnapos gyógyszeradagoló hét darab egymás mellé rögzített kis átlátszó dobozkából áll. Tagi kedvezményes ára 628 Ft. A termék köralakú verziója is elérhető a boltban 636 Ft-os tagi áron.
TOVÁBB
 
A pénteki Gépházban a mesterséges intelligenciától kérünk segítséget 

A sokak által ismert Be My Eyes alkalmazás iOS alatt egy olyan funkcióval egészült ki, melynek segítségével a mesterséges intelligenciától kérdezhetjük meg, mit lát telefonunk kameráján át. A szolgáltatás néhány hete már külön regisztráció nélkül is elérhető, és bárki kipróbálhatja – mi is így teszünk.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Ikonikus amerikai szerző a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Raymond Carver: Nem ők a te férjed (1973)
Játékidő: 10 óra 32 perc
Felolvassa: Kollár László
Az elmúlt évtizedekben több író, filmes, sőt költő is megörökítette a Raymond Carver novelláin végzett Nagy Csonkítást. Pedig Gordon Lish nem eszetlen amputálást, hanem irodalomtörténeti mértékű átalakítást hajtott végre barátja szövegein: az alkoholista, szerencsétlen sorsú írót a minimalista próza úttörőjévé faragta. Milyen mókás, hogy az angol carver szó olyan emberre utal, aki maga is buzgón vés, vág, szeletel!
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email