MVGYOSZ hírlevél 43/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 10

Írásban válaszolt a Volánbusz az MVGYOSZ által jelzett problémákra

Mint azt augusztusi írásunkban ismertettük, a látássérült utasok által jelzett problémák rendezése érdekében az MVGYOSZ ismételten megkereste a Volánbuszt az ország- és vármegyebérletekkel kapcsolatosan. Arra kértük olvasóinkat, hogy osszák meg velünk a bérletérvényesítés során jelentkező hibákat, amelyet megküldhetünk a Zrt. részére. 
TOVÁBB
 
Megérkezett az ősz, időlegesen bezárt a Vakok Kertje

A hidegebb idő beköszöntével párhuzamosan megkezdődött a Vakok Kertje téliesítése, legközelebb 2024-ben várja a látássérült látogatókat a népszerű pihenőpark. Az idei év különleges volt, mivel hosszú idő után újra az MVGYOSZ üzemeltette a Vakok Kertjét.
TOVÁBB
 
Átmenetileg csak postai úton lehet Braille-könyveket kölcsönözni

Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy 2023. november 6-ától a szövetség Braille-könyvtára személyesen nem látogatható, kölcsönzésre - a tájékoztató visszavonásáig - csak postai úton van lehetőség, mivel megkezdjük a Braille-könyvtár visszaköltöztetését az MVGYOSZ megújult székházába.
TOVÁBB
 
Lemaradt pénteken a székház-beszélgetésről? Hallgassa meg a Hobby Rádióban!

Október 20-án 19 órától sugározza a Hobby Rádió a fehérbot napján megrendezett beszélgetést az MVGYOSZ székházberuházásáról. Dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető beszélgetőpartnerei a tervezésben és kivitelezésben résztvevő szakemberek: Falvai Balázs építész, a DBA műterem vezető tervezője, az MVGYOSZ székházfelújításának tervezője, Böröczffy István műszaki ellenőr, a Böröczffy Mérnöki Iroda ügyvezetője és Erhart Péter, az MVGYOSZ székházfelújítást koordináló munkatársa. Hogy mi minden várja a kívül-belül megújult épületegyüttesben a látássérült személyeket 2024-től? Kiderül a ma esti adásból! Tartsanak velünk! 
TOVÁBB
 
Székház-kvíz 2. feladvány

A fehérbot napján indította el az MVGYOSZ a szövetség székházával kapcsolatos kvízjátékot, amelyre több mint negyvenen küldtek be megfejtést csütörtök éjfélig. A sorozatindító kérdés így hangzott: Milyen stílusban épült az MVGYOSZ székhelye, a Sipeki-villa? Azok adtak helyes választ, akik a szecessziót jelölték meg építészeti stílusként. Második heti feladványként arra várunk választ, hogy melyik évben épült a Sipeki-villa? A helyes megoldást 2023. október 26-án (csütörtök) éjfélig kell elküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
Megkezdődött a LEGO Braille-építőkocka projektje Magyarországon

A LEGO hazánkban is elindította Braille-építőkocka projektjét, melyben az MVGYOSZ szakemberei is közreműködnek.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk - Blokád

(Magyar filmdráma, 90 perc, 2022)
Dátum: 2023. 10. 22. 21:00 óra
Csatorna: Duna TV
1990. október 25. Taxisok tüntetnek az Országháznál a drasztikus benzináremelés ellen. A demokráciából hamar kiábrándulva blokád alá vonják a várost, majd hamarosan az egész országot. Antall József miniszterelnök, az egykori 56-os forradalmár hirtelen a barikád másik oldalán találja magát. Magára maradva, frissen műtve, egy kórteremben. Mit tegyen, hogyan, milyen eszközökkel lesz képes ezt a helyzetet megoldani?
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Boszorkánykút játék 

Itt az ősz, indul a játékszezon! Ismeri a Boszorkánykút társasjátékot? A kocka alapú, vidám társasjáték 3 éves kortól ajánlott és legalább két fő szükséges hozzá. A fából készült játék fejleszti a versenyszellemet, a logikai képességet és a Braille-számok tanulását, felismerését. Az MVGYOSZ saját gyártású termékét további fajátékok mellett megvásárolhatja a szövetség segédeszközboltjában. Persze, ha inkább a kártyajáték mellett dönt, még kapható Braille-feliratos magyar kártya is. A Boszorkánykút tagi kedvezményes ára 3842 Ft, a magyar kártyáé pedig 6600 Ft. Jó játékot kívánunk!
TOVÁBB
 
Gépház heti menü: vadonatúj beszélő Linux, eddig nem hallott beszédszintetizátorok

A Gépház mai napon esedékes műsora új fejlesztéseket mutat be egy kellemes hangulatú, beszélgetős adás keretei közt.
TOVÁBB
 
„Én életeket közvetítek a hallgatók felé” - Forgács Sára első szám első személyben

Forgács Sára akár a nullás rajtszámot is megkaphatná az önkéntes felolvasók maratonján, hiszen már évekkel azelőtt, hogy csatlakozott volna az önkéntes felolvasók csapatához, foglalkozott szövegek meghangosításával. Iván Péter sashalmi otthonában látogatta meg Sárát, hogy szót váltson vele rádiózásról, a memoárok iránti vonzalmáról, tartalmas nyugdíjaséveiről.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Forgács Sára életei

Forgács Sára hangoskönyvtárban elérhető 85 felolvasásának zöme memoár, riport, napló. Mennyi élet, mennyi elfogult vagy mindenáron tárgyilagosságra törekvő, csapongó vagy jól strukturált, lírai, kajánul önkritikus, pletykás vagy éppenséggel józan, pontos emlékirat! Az alábbiakban felolvasónk mutatja be nekünk memoár-kollekciója egy-egy izgalmas darabját. 
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email