MVGYOSZ hírlevél 40/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Önvezető járművek a társadalmi befogadásért - Az EBU állásfoglalása

Ön is abban reménykedik, hogy látássérültként egy napon majd önvezető autóval indulhat útnak? Érdeklik az automatizált és csendes járművekkel kapcsolatos műszaki és etikai kérdések? Netán az aggasztja, hogy hogyan fognak a vak emberek az önvezető járművek között biztonságosan közlekedni? Olvassa el az EBU e tárgyban született állásfoglalását!
TOVÁBB
 
Megszűnik a hangoskönyvek CD-n történő kölcsönzése

Az MVGYOSZ Bodor Tibor Hangoskönyvtárából 2022. október 1-jétől kizárólag hangoskönyv-lejátszón lehet könyvet kölcsönözni.
TOVÁBB
 
A hangoskönyv-lejátszó használatba adásának feltételei

A hangoskönyv-lejátszó eszköz lehetőséget nyújt az MVGYOSZ hangoskönyvtárában megtalálható és kikölcsönözni kívánt hangoskönyvek MP3 formában történő tárolására, valamint ezek meghallgatására.
TOVÁBB
 
Új szolgáltatás az MVGYOSZ weboldalain

Az MVGYOSZ taglekérdező felületén könnyen ellenőrizhetjük, hogy rendben vannak-e az adataink a tagnyilvántartó rendszerben.
TOVÁBB
 
Figyelem! Ha előre fizet, az MVGYOSZ nem tudja érvényesíteni a kedvezményét

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 75%-os kedvezményt ad minden évben egy alkalommal a segédeszközboltjában kapható fehérbotok vásárlásához. Ahhoz azonban, hogy a kedvezmény érvényesíthető legyen, kérjük, figyeljen az alábbiakra.
TOVÁBB
 
2023-ban is megjelenik a Vakok Világa és a pontírásos RTV újság

Mint azt már a szeptemberi elnökségi ülésről szóló összefoglalónkban is jeleztük, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége elnökségének döntése értelmében az MVGYOSZ 2023-ban is kiadja sajtótermékeit, a VV sík-, Braille-írásos és elektronikus változatát, valamint az RTV újság pontírású verzióját.
TOVÁBB
 
Okosmorzsa: Váltás Androidról az iOS rendszerre

A döntéshozatal az egyik legösszetettebb dolog, olyan stratégiai szempontok és kérdések merülhetnek fel, mint például kisebb beruházás a nagyobb befektetéssel szemben, a jobb kezelhetőség az akadálymentesség szempontjából, és a vajon menni fog-e nekem avagy sem? Amíg ezek a kérdések felmerülnek, az alábbiakban segítséget kap az egyszerű váltásról.
TOVÁBB
 
Ismét online megy boltba a Gépház csapata

A kiszemelt üzlet ezúttal az Aldi áruház lesz, amely egyre több helyen viszi házhoz a megrendelt portékát.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Mókázva tanító angol gyerekkönyv a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Aaron Judah: Macóka meséi (1958)
Időtartam: 2 óra 55 perc
Felolvassa: Iván Abigél

Ki a legboldogabb a világon? Macóka és Kengu önfeledt kergetőzése a virágos mezőn véres pofozkodásba torkollik… Elef Anti a nyári rekkenőn pénzért akarja adni hatalmas árnyékát, Csacsi igyekezetét pedig, hogy megépítse homokvárát, mielőtt jön a dagály, csúfolódással próbálják megtörni drága cimborái. Ám a mesék végére mindig megszületik a kompromisszum, és Aaron Judah, aki bölcs, mint egy rabbi, cseppet sem szájbarágósan vezeti rá olvasóját az ironikus, csupaszív történetek tanulságára.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email