MVGYOSZ hírlevél 39/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Közel 20 millió forinttal támogatták a magyar adófizetők az MVGYOSZ-t

Már elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a 2021. évi személyi jövedelemadó bevallások kapcsán tett 1 százalékos felajánlásokról szóló lista. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a tavalyinál is jobb eredményt ért el: az adózók 19.940.009 forintnyi 1%-kal támogatták a szövetség munkáját.
TOVÁBB
 
Elnökségi üléssel indította az őszt az MVGYOSZ

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöksége 2022. szeptember 8-án, csütörtökön 9:00 órai kezdettel online elnökségi ülést tartott. A beszámolók áttekintése és elfogadása mellett az elnökség döntött a sajtótermékek 2023. évi előfizetési díjainak módosításáról is.
TOVÁBB
 
Interjúajánló

Rózsa Dezső dr. Fodor Mariann klinikaigazgatóval, a Debreceni Szemklinika tanszékvezető egyetemi docensével készített interjút a génterápia lehetőségeiről a degeneratio pigmentosa retinae felhíváshoz kapcsolódva. A beszélgetést a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete YouTube-csatornáján lehet meghallgatni.
TOVÁBB
 
Rekord látogatottság az MVGYOSZ TikTok-csatornáján

A szövetség 2021 júliusában indította el a mára közel 11.000 követővel rendelkező TikTok csatornáját, amelyen szemléletformáló videókat, a látássérült emberek mindennapi életét, valamint a segítségnyújtás helyes formáit bemutató kisfilmeket tesz közzé. A legutóbbi videó nézettsége, melyben dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető a Távszem szolgáltatást mutatta be, és az operátor segítségével azonosította be a bankjegyeket, már 800.000 nézőhöz jutott el és több mint 55 ezren tetszikelték. A csatornát a TikTok oldalon a magyar_vakok névre keresve érhetik el.
TOVÁBB
 
„Jólesik az emberek szeretete”

Varga Ildikó kollégámmal napi munkakapcsolatban állok: már régóta készülök rá, hogy leüljek vele, és ez egyszer ne a fájlokban maradt köhintésekről, fel- és letöltésekről, hangszerkesztési kérdésekről essék szó, hanem a mindig nyugodt, derűs, tevékeny Ildiről.
TOVÁBB
 
Csapó 2: Felvevő szoftver után valódi diktafon érkezik a Gépházba!

Felvesz, lejátszik, beszél, és lenyomható gombjai vannak – ez pont elegendő ahhoz, hogy a Gépház vendége legyen.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Magyar remekmű a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Galgóczy Erzsébet: Vidravas (1984)
Időtartam: 14 óra
Felolvassa: Csernenszky László

Ha a Rákosi-korszaknak van kulcsregénye, az csak Galgóczy Erzsébet (1930-1989) utolsó könyve lehet. A Vidravas első, szigorúan cenzúrázott változatában is vihart kavart, becsületsértési pereket indított, szakadékokat nyitott kritikusai, olvasói, írótársai közt. Nem csoda, hogy csípte a hatalom szemét is: a regény egyebek mellett a mindenkori puha, félkemény vagy totális diktatúrák megnyomorítottjainak dokumentarista igényű krónikája.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play
 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email