MVGYOSZ hírlevél 40/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 1

Szeptember 1-től változnak az aláírásra vonatkozó szabályok – tapasztalatokat gyűjtünk

A fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló jogszabályok kormányhivatali ügyfélszolgálaton, kormányablakban és települési ügysegédnél történő ügyintézésekre vonatkozó új, szeptember 1-jétől alkalmazandó rendelkezései a látássérült ügyfelekre is hatással vannak. Gyűjtjük a vonatkozó tapasztalatokat
TOVÁBB
 
Bér- és munkaügyi területre keres ügyviteli munkatársat az MVGYOSZ

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége felvételt hirdet bér- és munkaügyi feladatokat ellátó ügyviteli munkatárs felvételére. Az állás betöltésénél előnyt jelent az akkreditációs bértámogatási rendszer ismerete.
TOVÁBB
 
Az Oktatási Hivatal oldalán is elérhetőek az adaptált érettségi és központi feladatsorok

Az MVGYOSZ minden érettségi időszak végén felkeresi az Oktatási Hivatalt észrevételeivel, melynek egyik eredménye, hogy szeptembertől elérhetővé váltak a hivatal által a látássérült vizsgázók számára készített adaptált feladatsorok.
TOVÁBB
 
Ajándékozzon olvasásélményt!

Tudta, hogy az UNESCO 1965. november 17-én nevezte ki az olvasás nemzetközi napjává szeptember 8-át? Esetleg azt tervezi, hogy új könyveket vásárol magának vagy szeretteinek a világnap alkalmából? Kérjük, gondoljon azokra is, akik nem a hagyományos nyomdatechnikával készült könyveket olvassák.
TOVÁBB
 
Antológia: már csak három hétig lehet a műveket beküldeni

A költészet napján, 2021. április 11-én hirdette meg az MVGYOSZ a Vak és gyengénlátó költők és írók antológiája II. szépirodalmi pályázaton való részvétel lehetőségét. Ha még nem küldte be irodalmi alkotását, kérjük, ne felejtse el, hogy szeptember 30-áig várjuk a verseket és kisprózákat!
TOVÁBB
 
A Gépház ezen a héten sem pihen!

Ezen a héten is várjuk érdeklődő hallgatóinkat, hogy ezúttal is informatikával, akadálymentesen használható eszközökkel és szoftverekkel színesítsük a péntek estét. Soron következő adásunkban, a multifunkciós Braille-kijelzők témáját tovább folytatva, ismét egy vendéget és egy újabb Braille-kijelzőt prezentálunk.
TOVÁBB
 
Szeptemberben folytatódik az MVGYOSZ kvízjátéksorozata

Áprilistól június végéig az MVGYOSZ YouTube-csatornáján követhették figyelemmel a játékosok a Hangról hangra retró kvízt. Ígéretünkhöz híven a játék ősszel folytatódik, de a most meghirdetett – és a témához illeszkedő új elnevezéssel útjára indított – Könyvről hangra kvíz feladványait nem a szövetség hangarchívumának felvételeiből állítottuk össze: a helyes válaszok most az MVGYOSZ hangoskönyvtárában rejlenek.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánlók
Rendhagyó memoár a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Legendás felolvasónk, Tóth Barnabás tizenkét év szünet után újra mikrofon elé ült. Mivel ugyanannyi éves, amennyi a francia szerző volt e döbbenetes memoár megírásakor, adta magát az ötlet: legyen a „Szkafander és pillangó” a nagy visszatérés első vállalása. Az eredmény? Klasszikus Tóth Barnabás. Csak egy icipicit férfiasodott meg a hajdani fiatalember hangja.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható

az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email