MVGYOSZ hírlevél 39/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 3

Az akadálymentesítés aktuális kérdéseiről rendezett konferenciát az MVGYOSZ

Közel száz érdeklődő vett részt augusztus 30-án a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége akadálymentesítési konferenciáján, amelyen többek között a JKJ vokális taktilis burkolatairól, a MÁV Zrt. akadálymentesítési stratégiájáról, a kapcsolódó jogszabályokról és szabványokról, valamint az MVGYOSZ taktilis burkolati jelzések kialakítására vonatkozó új állásfoglalásáról hangzottak el előadások.
TOVÁBB
 
Együtt a jövőnkért szeptemberben két alkalommal

Az elmúlt tanév tapasztalatai alapján nagy az igény az MVGYOSZ Együtt a jövőnkért című online tájékoztató-beszélgető eseménysorozatára az oktatási inklúzió témakörében. Tekintettel a tanévkezdéssel járó számos teendőre és újdonságra, szeptemberben két tematikus alkalommal is jelentkezünk.
TOVÁBB
 
Duplikált Braille-könyveket ajánl fel az MVGYOSZ

Az MVGYOSZ Louis Braille Könyvtárának állományából egyes Braille-könyvek több példányban készültek. A székházból való kiköltözés, valamint a nyári átrendezés eredményeként feltárt duplikátumok ingyenesen elvihetőek a könyvtárból, amellyel a szövetség szeretne hozzájárulni a könyvtárfelhasználók egyéni Braille-könyvtárainak gyarapításához.
TOVÁBB
 
Látássérült embereknek fejlesztett készüléket hozott az ősz a Gépházba!

A szeptemberi pezsgéssel együtt a Gépház is újabb fokozatra kapcsol. Őszi első adásunkban Király-Kékesi Csaba érkezik hozzánk, mégpedig az Orbit Reader készülékkel a tarsolyában, amely egy multifunkciós, 20 cellás Braille-kijelzővel és Braille-billentyűzettel ellátott eszköz.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Nobel-díjas kanadai novellista a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Kanada mindmáig egyetlen irodalmi Nobel-díjasa, Alice Munro tizennégy eddig megjelent kötetének novellái nagyrészt az írónő szülőhelye környékén, Délnyugat-Ontario kisvárosaiban, farmjain játszódnak. A látszólag egyhangú kulissza, hasonlóan Márquez Macondójához, mégis miniatűr világoknak szolgál hátteréül.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható

az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt,

továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban
és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play
 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email