MVGYOSZ hírlevél 38/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 0

Küldöttgyűlést tartott az MVGYOSZ

Augusztus 26-án, 79 jelen lévő tagegyesületi küldött részvételével tartotta meg a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a pandémia miatt tavasszal elhalasztott küldöttgyűlését a Vakok Általános Iskolája reprezentatív Nádor-termében.
TOVÁBB
 
Székház-körkép a Hobby Rádióban

Az elmúlt hónapokhoz hasonlóan az MVGYOSZ székház-felújításáról és -építéséről a Hobby Rádió péntek esti műsorában tájékozódhatnak az érdeklődők. A műsorban többek között megismerhetik a hallgatók a Lechner Ödön által épített villa történetét, archív hangfelvételek segítségével bepillantást nyerhetnek az építést megelőző döntésekbe, valamint felidézzük a Hobby Rádió korábbi, témához kapcsolódó műsorainak legfontosabb gondolatait. Tartsanak velünk augusztus 27-én 19 óra után a Hobby Rádióban!
TOVÁBB
 
Külső tárolóeszközök csatlakoztatása az iPhone-hoz

Augusztus havi Okosmorzsánkban megvizsgáljuk, hogy a Fájlok alkalmazás  és más támogatott alkalmazások segítségével hogyan férhetünk hozzá az iPhone-hoz csatlakoztatott külső tárolóeszközökön, például a külső merevlemez-meghajtókon, flash-meghajtókon, SD-kártyákon és egyéb tárolóeszközökön tárolt fájlokhoz.
TOVÁBB
 
A nyári szünet után ismét vadonatúj adással jelentkezik a Gépház!

Augusztus utolsó péntekén, a jól megszokott időben, este 8 órai kezdettel újfent várjuk informatikára és számítástechnikára szomjazó hallgatóinkat! A fontos és friss hírek, aktualitások megtárgyalásán túl egy igazán rendhagyó adásnak lehet fültanúja mindenki, akit érdekelnek a kuriózumok! Ezen alkalommal ugyanis bemutatásra kerül Bojtor Zoltán és Szakács Máté több mint tízdarabos rádiógyűjteménye.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Retró magyar novelláskötet a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

E heti könyvajánlójában Fehér Klára 1980-ban megjelent Szexmozi című művét ajánlja figyelmükbe Iván Péter. Fehér Klára elmondása szerint a könyv sok mindenről szól. „Arról is, hogy mit lát egy férj egy amerikai szexmoziban, hogy kölcsönadjuk-e Feriéknek a magnót, hogy visszajön-e önként a görög fogoly, akit egy napra szabadon engedtek, hogy eljut-e az ember Dániába, és hogy elférünk-e majd az autóbuszon kétezerben, amikor már hatmilliárd ember él a Földön…”
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható

az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt,

továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban
és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email