MVGYOSZ hírlevél 37/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 3

Több mint 36.000 művel bővül az MVGYOSZ könyvtára

Az MVGYOSZ megvásárolta a dital.hu könyvtárat (Digitális Tartalom Látássérülteknek), amelyet a továbbiakban már a szövetség működtet.
TOVÁBB
 
Közel 1,8 millió forint gyűlt már össze az OTP adománygyűjtő oldalán

Július 24-től a mindennapi pénzügyek intézése közben gyorsan és egyszerűen, csupán néhány kattintással támogathatja az MVGYOSZ vakvezetőkutya-kiképzését az OTP Bank támogatási programjának köszönhetően. Az első hat hétben közel 1,8 millió forint gyűlt össze a kisadományokból.
TOVÁBB
 
Együtt a jövőnkért 2023. szeptember – Szezonnyitó áttekintés

A tanév első Együtt a jövőnkért alkalmán megvizsgáljuk, milyen tanulmányi ösztöndíj-lehetőségek állnak a látássérült fiatalok rendelkezésére, valamint ejtünk néhány szót a nyár és a közeljövő szakmai programjairól.
TOVÁBB
 
Az MVGYOSZ nem emeli jövőre a sajtótermékei árát

A szövetség elnökségének döntése értelmében az MVGYOSZ 2024-ben is kiadja sajtótermékeit (VV sík, Braille, elektronikus, valamint az RTV újság Braille változatát). Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy az előfizetési díjak nem módosulnak egyik termékforma esetében sem a 2024-es évre.
TOVÁBB
 
Szakmai asszisztenst keres az MVGYOSZ

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége egy fő megváltozott munkaképességű személyt keres szakmai asszisztens munkakör ellátására.
TOVÁBB
 
Európai Bizottság: Fogyatékossági Kártya és egységes Európai Parkolási Igazolvány

Az Európai Fogyatékossági Kártya elősegíti a fogyatékossággal élő emberek szabad mozgáshoz való jogának gyakorlását – olvasható az Európai Fogyatékossági Fórum (EDF) sajtóközleményében. De mi is ez a kártya, ki, hogyan kaphatja meg, és mire jó valójában? Hogy kapcsolódik ide az Európai Parkolási igazolvány? Megannyi kérdés tisztázatlan még, de az irány jó.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – 6 cm átmérőjű, összecsukható kézi nagyító

Apró betűs lejárati idő a termékeken? Zsúfolt, kisbetűs űrlap a postán? Többek között ezekben a mindennapi helyzetekben nyújt gyors segítséget a gyengénlátó személyeknek a mindössze 6 cm átmérőjű nagyító. Összecsukva csepp formájú, a táskában, zsebben egy praktikus fekete tokban tárolható. Az eszköz tagi kedvezményes ára: 1435 Ft.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Valahol Európában

Musical
Dátum: 2023.09.22 19:00, valamint 09.23 15:00 óra
Helyszín: Pesti Magyar Színház

Azt mondják, a remekművek időtlenek, és az üzenetük téren-időn képes átsugározni. A Valahol Európában, ez a csodálatos magyar musical ma döbbenetesen aktuális. Akkor, amikor a szomszédunkban harcok dúlnak, egy háborús történet hatása, ereje, mondanivalója megsokszorozódik a néző számára. Ki gondolta volna akár csak egy évvel ezelőtt, hogy az éppen zajló történelem ennyire a színház, a művészet alá fog simulni? 
TOVÁBB
 
Hallgatói levelekről szól a pénteki Gépház

Az elmúlt hetekben igen tetemes mennyiségű levél érkezett hozzánk, ez pedig indokolttá tette, hogy a Gépház egy egész adást szánjon ezek megtárgyalására.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Vajdasági szépíró regényei a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

A pályakezdő Gion 
A nagy alkotók is voltak egyszer zöldfülű írópalánták, akik ifjú titánként zsengéikkel boldogították az irodalmi szerkesztőket. Gion Nándor (1941-2002) látszólag átugrotta ezt a kínos pályaszakaszt: első prózakötetei eredeti hangvételük, témakezelésük révén rögtön olvasótábort, szakmai elismerést és díjakat hoztak a szerzőnek.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email