MVGYOSZ hírlevél 3/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 4

A fogyatékos személyeket is érintő legújabb jogszabályok

Számos, a fogyatékossággal élő embereket is érintő jogszabály módosult a közelmúltban. A változások a felsőoktatást, a foglalkoztatási szektort és az adókedvezményeket is érintették.
TOVÁBB
 
Közösen az eldobált rollerek ellen

Az MVGYOSZ a BKK, a Lime, a Tier, a Bird és a MOL Bubi képviselőivel egyeztetett a mikromobilitási eszközök akadálymentes elhelyezéséről, és a hazai közlekedési kultúra fejlesztéséről.
TOVÁBB
 
Búcsú a VinA nagyítóktól

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában 2023. január 1-től nem árusítjuk a VinA típusú nagyítókat, illetve a szabályozás változásai miatt nem tudjuk befogadni az egyedi kérelmeket sem ezekre a termékekre. 
TOVÁBB
 
Hallgasson hangoskönyvet eredeti nyelven!

Már idegen nyelven is lehet kölcsönözni műveket az MVGYOSZ Bodor Tibor Hangoskönyvtárából. Írja meg, mit szeretne elolvasni, és mi megpróbáljuk beszerezni!
TOVÁBB
 
Lájkvadászat helyett közösségépítés

Az MVGYOSZ az elmúlt évben újabb célcsoportokhoz juttatta el a látássérült emberekről szóló információkat, szemléletformáló videókat és cikkeket. Rövid összeállításunkban most két meghatározó közösségi felületet tekintünk át, amelynek eredményeire büszkék vagyunk.
TOVÁBB
 
A Gépház heti vendége: a mesterséges intelligencia

Olyan fejlesztés látott nemrég napvilágot, amelyet pillanatnyilag bárki kipróbálhat. A Chat GPT egy mesterséges intelligencián alapuló úgynevezett chatbot, amivel lényegében bármilyen témában beszélgetésbe bocsátkozhatunk, még magyarul is. Péntek este mi is így teszünk.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
A világsikerű olasz saga harmadik kötete a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Elena Ferrante: Nápolyi regények 3. – Aki megszökik és aki marad (2013)
Időtartam: 18 óra 45 perc
Felolvassa: R. Juhász Judit

Aki a könyvsorozat harmadik részében megszökik a nápolyi nyomornegyedből, majd hamarosan az egész régióból, az nem meglepő módon Elena Greco, az írónő alteregója. Lila marad, hogy tovább görnyedezzen a szalámigyárban, s fegyelmezettségével, váratlan magára találásával a távolból görbe tükröt tartson barátnője érzelmi és szakmai ámokfutása elé.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email