MVGYOSZ hírlevél 29/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 9

Eredménytükör – Összegzés a májusi elnökségi ülésről 
 A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöksége 2021. május 27-én online ülést tartott, melyen többek között döntés született a taktilis burkolati jelzések kialakításáról szóló új állásfoglalásról, a tagegyesületek szakmai munkáját értékelő szempontrendszerről és a székházfelújítás aktualitásairól is tájékoztatást kaptak a résztvevők. 
 TOVÁBB 
   
 EU fogyatékosságügyi stratégia – Az Európai Bizottság jó példát mutat 
 Az inklúzió még ma is csak elméletben valósul meg az álláskeresés, a munkába állás, a foglalkoztatás, a munkaerő megtartása, az épített környezet akadálymentesítése vagy éppen a kommunikációs akadályok felszámolásának területén. Aktuális cikkünkben az Európai Bizottság háza táján megvalósuló követendő példákat mutatjuk be. 
 TOVÁBB 
   
 Tanévzáró az MVGYOSZ-ben – Meghívó a Reál(is) jövő projektzáró rendezvényére 
 Véget ért a 2020-2021-es tanév és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) Reál(is) jövő – Látássérült középiskolások reál tantárgyi tanulását támogató ismeretek átadása (IFJ-GY-20-A-0291) című projektje is. A zárórendezvényen a projekt eredményeinek ismertetésén túl számos meglepetéssel várjuk az érdeklődőket. 
 TOVÁBB 
   
 Biennálén jártunk Tatán 
 Idén harmadik alkalommal került megrendezésre Tatán a Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennálé, melyen huszonöt pályázó száz művét zsűrizték, a díjazottak között látássérült alkotók munkái is elismerésben részesültek. Az eseményen Németh Orsolya, az MVGYOSZ szakmai vezetője is részt vett és díjakat adott át. 
 TOVÁBB 
   
 Kvízjáték érkezik a pénteki Gépházba! 
 Számítógépen, iPhone-on és Androidos mobilon is játszható játékot mutatunk be ezen a héten a Gépházban, amely kikapcsolódásnak is kitűnő, de akár tudásunkat is gyarapíthatjuk vele. 
 TOVÁBB 
   
 Hangról hangra – Retró kvíz – 10. 
 Játékunk kilencedik hangfeladványához kapcsolódva azt kérdeztük, melyik évben ünnepelte a Homérosz Kórus 50 éves jubileumát? A helyes válasz ez volt: 1978-ban. A tizedik feladványunkban arra várunk választ, hogy az elhangzó felvételen kik az előadók. A feladványt az elmúlt hetekhez hasonlóan az MVGYOSZ YouTube-csatornáján hallgathatja meg. A válaszokat csütörtök éjfélig várjuk az info@mvgyosz.hu e-mail címre. 
 TOVÁBB 
   
 Heti könyvajánló 
 Olasz fejlődésregény a Louis Braille Könyvtárban 
 Hogyan lett a nyolc folytatásból álló cikksorozatból a gyermekirodalom egyik legismertebb darabja, amely 240 fordításban jelent meg? Mi a közös az átlag olasz férfikarakterben és a népszerű fabábuban? Milyen névvel szerepelt Pinokkió először magyar fordításban? Iván Péter heti könyvajánlójából mindez kiderül. 
 TOVÁBB 
   
 Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható
 az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt,
 továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban
 és a Hobbyrádió adásában.
 A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
 Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
 A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play 
 

  
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
A hírlevelet szerkesztette:
Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email