MVGYOSZ hírlevél 24/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 6

Választási tapasztalatokat gyűjt az MVGYOSZ

Problémába ütközött a Braille-szavazósablon használata során? Igényelt, de nem kapott Braille-szavazósablont? Segítséget kért a szavazóköri megbízottaktól, de nem kapta meg a szükséges támogatást? Írja meg nekünk!
TOVÁBB

Meghívó egy fotókiállításra, amit nem látni kell!

Ingyenesen látogatható tapintható kiállítás várja a látássérült érdeklődőket az Óbudai Múzeum – Goldberger Textilipari Gyűjteménye kiállítóterében 2024. június 21-től július 7-ig. A World Unseen kiállításon a Canon réteges nyomtatási technológiáját alkalmazva, audionarrációval és Braille-írással járul hozzá ahhoz, hogy a látássérült érdeklődőkhöz is eljuttassa a képalkotás erejét. A Canon együttműködő partnere a budapesti kiállítás létrehozásában a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége. A kiállítás hétfő kivételével 10:00 és 18:00 óra között látogatható június 21-től. Helyszín: Óbudai Múzeum – Goldberger Textilipari Gyűjtemény,1036 Budapest, Lajos utca 136-138. Bővebb ismertető a fotókról a tovább gomra kattintva érhető el.
TOVÁBB

Folyamatos az együttműködés az MVGYOSZ és a MÁV között

Egy szakmai egyeztetést követően, 2023 nyarán az MVGYOSZ és a MÁV képviselői megállapodtak abban, hogy rendszeresen, online workshop keretében konzultálnak a látássérült utasokat érintő kérdésekben. Az MVGYOSZ akadálymentesítéssel foglalkozó munkacsoportja havi rendszerességgel tart workshopokat a MÁV munkatársaival annak érdekében, hogy a látássérült emberek önállóan és biztonságosan tudják igénybe venni a vasút szolgáltatásait.
TOVÁBB

Júniusi sajtótükör

Lassan beköszönt az uborkaszezon, de azért a nyár első heteire is jutott még néhány sajtómegkeresés. A válogatásban az MVGYOSZ május végi, június elejei médiamegjelenéseiből szemléztünk.
TOVÁBB

Mindennapos tevékenységek végzése - A fogmosás adaptált technikái

Bár a fogmosás viszonylag egyszerű tevékenység, látássérült emberek esetében célszerű lehet egy-egy mozzanatát adaptálni. Lássuk, milyen megoldásokat alkalmazhatunk!
TOVÁBB

A bolt kínálatából – Magyarul beszélő személymérleg

Újra kapható az MVGYOSZ Segédeszközboltjában a magyarul beszélő személymérleg. A fehér vagy fekete üveglapos mérleg 180 kg súlyig használható. A kijelzőn a gyengénlátó személyeknek kontrasztos, nagy számok teszik lehetővé a súlyra vonatkozó érték leolvasását. A hangerő szabályozható, a hangos üzemmód gombnyomásra kikapcsolható. Három darab AAA-s elemmel működik, amely a termék része. A mérleg tagi kedvezményes ára 7500 Ft.
TOVÁBB

Narrálva ajánljuk – Már több mint hetven kincs érhető el audionarrációval

A 2022-es év tavaszán a legnagyobb videómegosztó csatornán egy különleges vállalkozás vette kezdetét „Múzeumi kincseink audionarrációval” címmel. Régészek és a „Láss velünk! audionarrátorok társasága” szakemberei egy olyan ismeretterjesztő sorozatot indítottak, melynek pár perces részeiben elsősorban látássérült emberek számára mutatják be az újkőkortól a honfoglalás koráig a hazai múzeumokban őrzött tárgyakat.
TOVÁBB

Új országos utazástervező szolgáltatás indult, a Gépházban kipróbáljuk!

A MÁV égisze alatt kezdte meg működését az EMMA névre hallgató platform, amely lehetővé teszi utazásaink megtervezését az egész országon belül, rengeteg tömegközlekedési társaságot felvonultatva.
TOVÁBB

Heti könyvajánló
Vérfagyasztóan vicces német remekmű a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Daniel Kehlmann: Mozgókép (2023)
Játékidő: 11 óra 50 perc
Felolvassa: Csernenszky László

Georg Wilhelm Papst (1885-1967) neve manapság még a filmrajongóknak sem mond sokat, holott a két világháború között igen elismert filmrendezőnek számított. Az utókor azonban nem bocsátotta meg neki, hogy három filmet is forgatott a hitleri propagandaminisztérium támogatásával. Daniel Kehlmann olvasmányos művészregénye középpontjában a diktatúra és az el nem köteleződés illúziója áll.
TOVÁBB


Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban a Hírlevél kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet.
A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email