MVGYOSZ hírlevél 23/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 5

Már csak pár napig töltheti ki a pénzügyi szolgáltatásokat összegző kérdőívet

Az OTP Bankkal közösen az MVGYOSZ is azon dolgozik, hogy a pénzügyi termékek és szolgáltatások mindenki számára könnyen elérhetőek és könnyen használhatóak legyenek. Ennek fontos feltétele, hogy a bank megismerje az Ön véleményét és észrevételeit a pénzügyi szolgáltatásokról, hiszen csakis így tudják a termékeiket az Ön igényeinek megfelelően fejleszteni.
TOVÁBB

Találkozzunk! – Együtt a jövőnkért 2024. június

Az online világ lehetőséget biztosít a távolságok gyors leküzdésére, de vannak olyan területei az életnek, melyeket jobb személyesebb keretek között megvitatni, átbeszélni. Ilyen a jövő tervezése is. Az eseménysorozat júniusi, jelenléti formában megtartott alkalmára szeretettel várjuk a látássérült fiatalokat és szüleiket, gyógypedagógus szakembereket és hallgatókat, az oktatási intézmények képviselőit, az érdekképviseleti szervezetek munkatársait és önkénteseit, illetve más, a téma iránt érdeklődő személyeket.
TOVÁBB

Okosmorzsa – Hogyan használjuk a Képernyőidőt?

A Képernyőidő egy olyan funkció, amely lehetővé teszi, hogy áttekintést kapjon az iPhone készülék használatáról, és meghatározza azt, hogy mennyi időt tölt különböző alkalmazásokkal és tevékenységekkel. Ez a funkció segítséget nyújt abban, hogy tudatosabbá váljon az iPhone eszközhasználatában, és lehetőséget ad arra, hogy jobban szabályozza azt.
TOVÁBB

A bolt kínálatából – Karórák gyengénlátó személyeknek

A karóra mindig is túlmutatott eredeti funkcióján, az időmérésen. A praktikus eszköz elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének, egy férfi csukló hangsúlyosabb, egy női pedig kecsesebb lesz általa. Az MVGYOSZ segédeszközboltjában számos karóra közül választhatnak a vásárlók, a most ajánlott eszközök gyengénlátó személyeknek készültek. Az első hivatkozás alatt a vízálló Reizen karóra található. Az óra nagy fehér számokkal, fekete számlappal mutatja az időt. A kényelmes rugós szíj minden férfi vagy nő csuklójára illeszkedik. Tagi kedvezményes ár: 13832 Ft. A második link alatt egy OLEVs márkájú férfi karóra található. Elegáns viselet, kiváló minőség: az óra számlapja sötétkék színű, a mutatóké és a számokat helyettesítő csíkoké pedig arany. A csatos szíj anyaga acél, színe barna. Tagi kedvezményes ár: 11991 Ft. A harmadik link alatt a HV-LS karórák találhatóak. A nagy kijelzős, csatos fémszíjas karóra több modellben kapható. Választhatunk a fehér alapon fekete számokat vagy a fekete alapon fehér számokat megjelenítő órák közül.
Tagi kedvezményes ár: 5720 Ft.
TOVÁBB
TOVÁBB
TOVÁBB

Narrálva ajánljuk – Még egy kört mindenkinek!

Dátum: 2024. július 24. 20:00 óra
Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad
Igaz, hogy mindannyian fél ezreléknyi véralkoholhiánnyal születünk? Legalábbis ezt állítja egy híres pszichiáter merész feltevése. Négy jó barát, akik kicsit mintha elveszítették volna ifjúi lelkesedésüket és lendületüket, erre alapozva kezdenek kísérletbe. Megpróbálnak úgy élni, dolgozni és szórakozni, hogy ez a bizonyos fél ezrelék soha ne hiányozzon. De vajon ez a megoldás a régi kedv és vidámság visszaszerzésére? A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.
TOVÁBB

A Gépházban egymásnak eresztjük a képfelismerő kisegítő szoftvereket

A SeeingAI, a Lookout, illetve bizonyos mértékig a Be My AI szolgáltatásokat versenyeztetjük meg a Gépházban, tesztelve a kép- és objektumfelismerő funkciókat.
TOVÁBB

Igényeljen Gondosórát!

A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. A Gondosóra pótolhatatlan segítséget nyújthat az idősebb látássérült embereknek is, akik otthonukban egyedül élnek. Részletek a gondosora.hu weboldalon.
TOVÁBB

Heti könyvajánló
Hagyományt teremtünk: Körkép 2024 – A legendás antológia nyomdafrissen az MVGYOSZ Hangoskönyvtárában

Az 1964 óta megjelenő irodalmi antológia az adott év hazai novellaterméséből válogat össze egy-egy elegáns kötetre való kisprózát. Az idei Körkép a Magvető Kiadó jóvoltából ugyanaznap válik elérhetővé a könyvesboltokban és hallgatóink számára hangos változatban a Bodor Tibor Hangoskönyvtár online felületein.
TOVÁBB


Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban a Hírlevél kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet.
A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/playKöszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!


A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email