MVGYOSZ hírlevél 22/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 3

Megtartották a Fogyatékossággal Élő Személyek 5. Európai Parlamentjét Brüsszelben

2023. május 23-án rendezték meg Brüsszelben a Fogyatékossággal Élő Személyek 5. Európai Parlamentjét, melyen az Országos Fogyatékosságügyi Tanács delegáltjai, köztük az MVGYOSZ munkatársa is rész vettek. 
TOVÁBB
 
Hamarosan indul az új Távszem, minden friss infó róla a pénteki Gépházban!

Az MVGYOSZ által életre hívott Távszem szolgáltatás 2019 óta nyújt segítséget látássérült felhasználóinak, most pedig egy új mérföldkőhöz érkezett. A küszöbön álló átalakulásának köszönhetően sokkal több eszközön válik használhatóvá, így például a BlindShell Classic 2 telefonon, vagy akár számítógépen is.
TOVÁBB
 
Okosmorzsa - Üzenet visszavonása

Az Üzenetek alkalmazásban visszavonhatjuk a legutóbb elküldött üzenetet, ami lehetővé teszi, hogy visszahívjunk olyan üzenetet, amelyeket véletlenül nem a megfelelő személynek küldtünk el. Ilyenkor a címzett látja, hogy visszavontunk egy üzenetet, így értesül arról, hogy visszavontuk az üzenet küldését.
TOVÁBB
 
Kutyajó-kvíz – ötödik feladvány

A Kutyajó-kvíz negyedik kérdéseként arra vártunk választ, hogy hány hónapos korukban kerülnek az önkéntes kölyöknevelésből a vakvezetőkutya-képzésbe a kutyák? A helyes válasz: nagyjából egyéves korukban. Sokan és sok helyről játszottak az elmúlt hetekben velünk, a negyedik forduló után még 18 játékos maradt versenyben. A sorozat ötödik feladványához kapcsolódó kérdés: Milyen és mennyi vizsgát kell teljesíteni a kutyának, mire vakvezető lesz? A helyes megoldást június 1-jén (csütörtök) éjfélig kell elküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
Ez történt az Országos Vakvezetőkutya Találkozón…

Az Esély magazin múlt heti adása részletesen beszámolt az április 22-én megrendezett találkozó főbb eseményeiről. Az adás archívumát a Médiaklikk oldalon az alábbi linken lehet elérni. Az MVGYOSZ-ről szóló összeállítás 10 perc 21-nél kezdődik.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Nagyítórúd hengeres 250mm

A rúdnagyítót az olvasandó felületre kell helyezni, soronként nagyítja fel a szöveget.  Az eszköz nagy előnye, hogy nem kell kézben fogni, csak a papírra elhelyezni és csúsztatni az olvasott sorokon. A termék 25 cm széles, magassága 3 cm, mélysége pedig 4,5 cm. Anyaga törhetetlen műanyag. Nagyítás mértéke: nagyjából háromszoros. Tagi kedvezményes ár: 6756 Ft.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Korai menyegző

Magyar tévéfilm, 2019 
Dátum: 2023. 05. 28. 21:00 óra
Helyszín/Csatorna: Duna TV

2019-ben a Csiky Gergely Színház bemutatta Korai menyegző című nagysikerű előadását, amelynek története siratómenyegző nevű régi, különleges és egyik legszebb népszokásunkra épül: a nők a hajadonon elhunyt lányokat, mint menyasszonyokat „férjhez adták a halálhoz”. A kilencszereplős színmű – Berecz András gyűjteményének felhasználásával – egy magyar család életét mutatta be.
A színműből készült film több nemzetközi díjat is elnyert. Az SEE Fesztivál berlini és párizsi zsűrije a legjobb filmnek járó díjjal jutalmazta az alkotást, Fándly Csaba pedig a legjobb férfi színésznek járó elismerést kapta alakításáért.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Nyomdameleg kópéregény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Kerékgyártó István: Fecske Milán élete, jó sora és viszontagságai (2023)
Játékidő: 18 óra 20 perc
Felolvassa: Vass István

Kerékgyártó István legújabb könyvét 2020-ban, a karantén első hónapjaiban kezdte írni balatoni háza verandáján. Az életigenlő, csupa móka legényregény terápiás szövegként is olvasható, hiszen a szerző ifjúkora utazásait, élményeit, tapasztalatait idézi fel a pandémia borzalmai ellenében. Stílusos dolog ám ez, főleg, ha arra gondolunk, mennyi deprimáló, halálszagú írásmű született magyar írók tollából a lockdown idején.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email