MVGYOSZ hírlevél 21/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 5

100% köszönet

Május 21-én az idei adó 1% kampányarcaink megpihentek, hiszen az adóbevallás és az 1%-ról való rendelkezés határideje 21-én éjfélkor lejárt. Ezúton is köszönjük a bizalmat mindenkinek, aki adójának 1%-át az MVGYOSZ-nek ajánlotta fel. És hogy hogyan pihennek a vakvezetőkutyák? Ebből a rövid videóból kiderül!
TOVÁBB

Állásajánlat: könyvelő

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Pénzügyi csoportja bővülő csapatába felvételt hirdet könyvelő munkakörbe.
TOVÁBB

Gyermeknap a Vakok Kertjében

Választott már gyermeknapi programot? Ha nem, akkor jó szívvel ajánljuk az MVGYOSZ által működtetett Vakok Kertjében megvalósuló eseményt, amelyen kollégáink, valamint az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjának munkatársai és kutyusaik is részt vesznek. A Magyar Vaknak Magyar Iskolát Alapítvány 2024. május 26-án, vasárnap 10:00-13:00 óra között integrált gyermeknapot rendez Budapesten, a Városliget rekonstrukciója során 2018-ban megújult Vakok Kertjében. Az ingyenes közösségi rendezvényre látogató gyerekek, legyenek ők fogyatékossággal élők vagy nem fogyatékossággal élők, számos programelem közül választhatnak. Lufihajtogatás, tapintható játékok, ismerkedés a vakvezetőkutyákkal. Az eseményen fellép Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, énekes és gitárművész.
TOVÁBB

Már lehet jelentkezni a júniusi villasétákra

Az MVGYOSZ a székházátadást követően májusban több alkalommal rendezett villasétát. A program népszerűségét jól mutatja, hogy a vezetett séták csoportjai gyorsan megteltek jelentkezőkkel, és minden alkalommal maximális létszámmal indultak. Foglalja le helyét időben a júniusi alkalmak egyikére!
TOVÁBB

AdniJóga óra látássérült személyeknek

Szívesen kipróbálnád a jógát egy kifejezetten rád szabott környezetben? Szeretnéd, ha az alapokat egy profi jógaoktatótól sajátíthatnád el? Erre most jól megközelíthető helyszínen lehetőséget biztosít az MVGYOSZ és az AdniJóga Alapítvány.
TOVÁBB

Folytatódik a Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézetének interaktív előadássorozata

Az MNM Nemzeti Régészeti Intézete és az MVGYOSZ szervezésében megvalósuló következő ismeretterjesztő alkalmon, a 2024. június 7-én tartandó régészeti előadáson több ezer évre, sőt évtízezredekre tekintünk vissza a Kárpát-medence történetében. A program a két szervezet által aláírt együttműködési megállapodás keretében valósul meg.
TOVÁBB

Hangképes összeállítás a Hobby Rádióban a szolgáltatásokról

Áprilistól újra teljes szolgáltatási palettával várja a látássérült embereket az MVGYOSZ. Ebből az alkalomból 2024. április 24-én sajtótájékoztatóra került sor a szövetség felújított székházában. A tájékoztatóval egybekötött sajtóbejáráson Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, Dukai Miklós önkormányzati államtitkár, Borbély Ádám zuglói önkormányzati képviselő, valamint dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke vett részt. A felújítási munkálatokról az elmúlt években rendszeresen beszámolt a Hobby Rádió, így a szolgáltatások teljes körű újraindításáról, valamint a székház bejárásáról is hangképes összeállítást készített Pál Zsolt Pille, a rádió műsorvezetője.
A több mint harmincperces összeállítás 2024. május 24-én, pénteken 19 óra után hallható a Hobby Rádióban.
TOVÁBB

Két sikeres közlekedésbiztonsági vizsga valósult meg a héten

Május 21-én Fóris Norbert és Wanka vakvezetőkutya Budapesten, május 22-én Darkó Dorottya Zsuzsanna és Zozó vakvezetőkutya pedig Várpalotán tett sikeres vizsgát. Ismerje meg a frissen végzett párosokat a Facebookon megjelent mini interjúk segítségével!
TOVÁBB
TOVÁBB

A bolt kínálatából - Távirányító - üvegszálas cseh pásztázó fehérbotra szerelhető

A távirányító hangjelzést adó közlekedési lámpákhoz használható. Előnye, hogy nem kell zsebben keresni, nem lóg le a táskáról, hanem a pásztázó bot markolata alatti részen, egy pattintható tokban helyezkedik el, így a közlekedést elősegítő kényelmes kis eszköz mindig kéznél van. A négygombos, közlekedést segítő távirányítón lévő bármelyik gomb megnyomásával aktiválhatók a hangos tájékoztató berendezéssel felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél lévő lámpák, valamint a FUTÁR-kijelzőkön megjelenő információkat is ennek a távirányítónak a segítségével kérdezhetjük le. Az eszköz segítségével a 4-es metrónál lévő ATS-t is tudjuk aktiválni.
TOVÁBB

Narrálva ajánljuk – Hisztéria

Dátum: 2024. május 31. 19:00 óra
Helyszín: Thália Színház, 1065 Budapest, Nagymező u. 22-24.
Narráló: Seres Edit
Freud 1939-ben, élete vége felé Angliában él, halálos betegséggel küzd, és egyetlen vágya, hogy az életművét méltó módon hagyja az utókorra. Egy éjszaka azonban beállít hozzá egy fiatal nő, aki mindent felforgat: rá akarja venni Freudot, hogy vegye kezelésbe, és ezért hajlandó még a ruháitól is megválni. A jó hírét féltő professzor kétségbeesetten próbálja kidobni a nőt, de kiderül, hogy ő bizony sokkal több, mint egy idegesítő megszállott… A titokzatos idegen egy régi páciensről akar beszélni… De vajon milyen hibát vétett a legendás professzor? És mi az ára annak, ha egy pszichiáter téved?
TOVÁBB

A Gépházból ajánljuk: intelligens Windows, szeretteink személyiségjegyei gépeken, Netflix okostévén

A tévés Netflix bemutatója mellett több érdekes témával, beszélgetéssel várjuk hallgatóinkat. Ma esti adásunk egy jelentős részében hallgatói levelekkel, illetve az azokban felvetett témákkal foglalkozunk.
TOVÁBB

Heti könyvajánló
Szemlélődés Juhászné Gyurka Ildikó könyvespolcán

Az alsó-szászországi Bad Gandersheim németajkú lakói aligha sejtik, hogy a kedves Ungarische Dame, a városi hírlap kézbesítője, akivel kutyasétáltatás közben találkoznak a parkban, minden nap mikrofon elé ül, hogy felolvasson egy távoli ország látássérült olvasóinak egy rejtélyes finnugor nyelven… Bizony, a szorgalmas Ildikó virtuális könyvespolcán már negyven kötet sorakozik: Iván Péter ezen a héten jó néhányukba belelapozott.
TOVÁBB


Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban a Hírlevél kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet.
A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/playKöszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!


A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email