MVGYOSZ hírlevél 21/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 3

Már csak néhány napig lehet rendelkezni az szja 1%-ról

Közel másfél hónapja indult az a kampány, amely során Facebook-követőink Üde, a fekete, csillogó szőrű labrador történetein keresztül betekintést nyerhettek abba, hogy az MVGYOSZ milyen szolgáltatások fejlesztéséhez számít a magyar adófizetők civil szervezetnek adható egy százalékára. Záró posztunkban Üde a szövetség érdekképviseleti munkájára, többek között a rollerhelyzetre hívja fel a figyelmet. 
TOVÁBB
 
Álláshirdetés – Takarító

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége részmunkaidőben megváltozott munkaképességű munkatársat keres az alábbi pozíció betöltésére: intézményi takarító.
TOVÁBB
 
Kutyajó-kvíz – negyedik feladvány

A kvíz harmadik kérdésére két olyan személy nevének a beküldését vártuk, akik 2022-ben Louis Braille emlékéremben részesültek és tevékenységük a vakvezetőkutya-kiképzéshez kapcsolódik. A helyes megoldás: Hegedűs Gábor Károly, az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjának gyémánt Rithnovszky-díjas kölyöknevelője és dr. Szilágyi Zoltán nyugalmazott rendőrőrnagy, állatorvos.
A sorozat negyedik feladványa így hangzik: Nagyjából hány hónapos korukban kerülnek az önkéntes kölyöknevelésből a vakvezetőkutya-képzésbe a kutyák?
A helyes megoldást május 25-én (csütörtök) éjfélig kell elküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
A bolt kínálatából – Zacskózáró csipesz

A zacskózáró csipesz ideális tea, édességek, tészta, de akár fagyasztott élelmiszerek frissentartó zárására is. A zacskózáró csipesz kiváló minőségű műanyagból készült, és újra felhasználható. A megbontott csomagolás visszazárására alkalmas konyhai termék 18 darabos csomagolásban kapható. Fagyasztóban is használható, mosogatógépben mosható. A csomag különböző méretű csipeszeket tartalmaz. Tagi kedvezményes ár: 807 Ft.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Meseautó

Időpont: 2023. 06. 05. 19:00 óra
Helyszín: Kaposvár, Csiky Gergely Színház   „Egy a párna, egy a részvény, egy lehelet, egy a részvény!” – így tanítja Halmos Aladár a kis Kovács Verát, a bank újdonsült alkalmazottját. A fiatal lány betéved egy autószalonba nézelődni, éppen akkor, amikor a pénzintézet nőcsábász vezére, Szűcs János kocsit vesz. Unja már, hogy csak a pénzéért és rangjáért szeretik a nők, ezért úgy dönt, hogy vidékre utazik, ahol végre kipihenheti magát. Igen ám, de a csinos Kovács Vera annyira megtetszik neki, hogy tréfát eszel ki szalontulajdonos barátjával…
TOVÁBB
 
Virtuális tavaszt hozunk a Gépházba

Mivel a késlekedő jó idő és a folytonos esőzések miatt aligha tudunk kirándulni a szabadba, a Gépház pénteki adásában egy egyszerű, de nagyszerű mobilalkalmazással megidézzük a tavasz szellemét egy visszatérő vendégünkkel, aki emellett egy újabb alternatívát is megmutat, amellyel beszélő órává alakíthatjuk iOS készülékünket.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Norvég időskori monológok a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Linn Skaber: A szél most a legigazabb (2021)
Játékidő: 3 óra 25 perc


Ezzel a kötettel lett teljes a norvég dramaturg, rendező, tévés személyiség trilógiája, melyben három korcsoport, a kamaszok, a felnőttek és az idősek gondját-baját, örömeit, életérzését próbálta bemutatni. Árnyaltan, érzékenyen, viccesen. Unokáink is olvasni fogják!
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email