MVGYOSZ hírlevél 20/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Az MVGYOSZ-nek nincs köze a Lengyeltótiba tervezett magánklinikához

Az elmúlt időszakban több híradás is megjelent a sajtóban egy magánklinikáról, amely ingyenes egészségügyi ellátást ígér fogyatékkal élő emberek számára. A hírek szerint a Lengyeltótiba tervezett beruházás mögött a Mellár Renáta elnök által vezetett Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő, Magánsegítő Szervezete (VGYFMSZ) áll, mely szervezet korábban a Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete elnevezést viselte, és amelynek elnöki posztját ugyancsak Mellár Renáta töltötte be.
TOVÁBB
 
Tisztelt Látogatók!

Tájékoztatjuk önöket, hogy 2023. május 19-én, pénteken a Vakok Kertje zártkörű rendezvény miatt zárva tart. Megértésüket köszönjük!
 
Együtt a jövőnkért 2023. május – Rendezett kinézet, pozitív benyomások

A látássérült fiatalok is törődnek azzal, hogy kinézetük rendben legyen, és hogy a róluk alkotott első benyomás a lehető legjobban sikerüljön. De hol húzódik a jó ízlés szubjektív és objektív határa? Vendégeinkkel ezt a kényes területet járjuk körül.
TOVÁBB
 
Még lehet jegyet venni a narrált Baradlay-legendára 

Audionarrációval kísérve mutatják be a Kőszívű – a Baradlay-legenda című musicalt 2023. május 21-én 19.00 órakor az Erkel Színházban. Az előadásra a látássérült emberek 30 % kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet.
TOVÁBB
 
Kutyajó-kvíz – harmadik feladvány

A Kutyajó-kvíz második feladványaként azt kérdeztük, hogy hol készültek az MVGYOSZ 2023-as vakvezetőkutyás naptárának fotói. A helyes megoldás: Szarvason, a Mini Magyarország Makettparkban.
Harmadik feladványunkban arra várunk választ, hogy kik azok, akik 2022-ben Louis Braille emlékéremben részesültek és tevékenységük a vakvezetőkutya-kiképzéshez kapcsolódik. Két nevet várunk.
A helyes megoldást május 18-án (csütörtök) éjfélig kell elküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
Egy „üdítő” poszt

Üde, a fekete labrador lányka tovább kampányol az adófizetők 1 százalékáért. A héten a hiánypótló beszélő segédeszközökre és az MVGYOSZ segédeszközboltjára hívja fel az olvasók figyelmét. A Facebook-posztot az alábbi linken lehet elolvasni.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Pattintós tű

A termék nagy előnye, hogy a hagyományos tűkkel szemben, nem befűzni kell a cérnát, hanem a tű tetején található vájatra kell helyezni azt, és egy könnyed mozdulattal bepattintani. A csomag 12 darab tűt tartalmaz, melynek tagi kedvezményes ára 305 Ft. A készlet 6 darabos változatban is megvásárolható a Segédeszközboltban.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Bányavirág 

Időpont: 2023. 05. 21. 19:00 óra
Helyszín: Pinceszínház, 1093 Budapest, Török Pál utca 3.

Lehet-e komédiát írni arról, ha egy erdélyi kis faluban bezárják a bányát, és a férfiak többsége az alkoholizmusba és az öngyilkosságba menekül? Székely Csaba tudja ezt a titkot. Viszonzatlan szerelem, önpusztítás látható a színpadon, és közben a nézők fennhangon nevetnek…
TOVÁBB
 
Heti Gépház: Bemutatunk egy alkalmazást, amellyel az iPhone mindig bemondja a pontos időt

Néhány évvel ezelőtt az iOS felhasználók jelentős hányada igen nagy megelégedéssel használt egy egyszerű, de nagyszerű alkalmazást, amely a Beszélő óra nevet viselte. Ezen app ugyan már nem szerezhető be, egy kedves hallgatónk viszont most mutat egy alternatív megoldást.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Tóth Barnabás összes műve a hangoskönyvtárban

Tóth Barnabás először 1998-ban, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elsőéves rendező- és producer-szakos hallgatójaként nyitott be az MVGYOSZ Hermina úti stúdiójába. Azután tíz éven át minden csütörtökön mikrofon elé ült, hogy heti négy órát kizárólag irodalmi művek tolmácsolására szánjon. A mai naptól kezdve összes korabeli és új felvétele elérhető a hangoskönyvtár telefonos applikációjában is! Ez alkalomból álljon itt Iván Péter egyik legkedvesebb felolvasójáról elzengett szemérmetlen dicshimnusza.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email